Drie nieuwe titels op DVD van Cinemien in april

Nieuw op DVD in april:

JUSTE LA FIN DE MONDE - Xavier Dolan

Juste La Fin de Monde DVDLouis (Gaspard Ulliel) is een succesvolle schrijver. Na een lange afwezigheid keert hij terug naar huis om zijn familie te vertellen dat hij terminaal ziek is. Aan de lunchtafel zitten zijn zus Suzanne (Léa Seydoux), zijn broer Antoine (Vincent Cassel), zijn schoonzus Catherine (Marion Cotillard) en zijn moeder (Nathalie Baye). Wat bedoeld was als een laatste samenzijn, wordt een middag vol vurige dialogen en intens voelbare spanning.

JUSTE LA FIN DU MONDE is de zesde speelfilm van de Canadese regisseur Xavier Dolan (Mommy, Les Amours Imaginaires) gebaseerd op het gelijknamige theaterstuk van Jean-Luc Lagarce. De film ging in première op het filmfestival in Cannes in 2016 en won daar de Grand Prix du Jury.

Met: Gaspard Ulliel, Léa Seydoux, Marion Cotillard, Nathalie Baye, Vincent Cassel
Regisseur: Xavier Dolan

Genre: Drama
Land: Canada/Frankrijk
Taal: Frans
Jaar: 2016

Releasedatum: 18 april

 

FAI BEI SOGNI [Sweet Dreams] - Marco Bellocchio

Fai Bei Sogni DVDHet verhaal opent in Turijn, 1969. De idyllische jeugd van de negenjarige Massimo wordt abrupt verstoord door de raadselachtige dood van zijn moeder. ‘Een plotse hartaanval’, zo drukt zijn afstandelijke vader hem op het hart. Massimo gelooft het niet en weigert het verlies te aanvaarden. Hij vindt enkel troost in zijn pas ontdekte liefde voor voetbal.

Jaren later, in de jaren negentig, treffen we Massimo aan als een succesvolle journalist bij de Italiaanse krant La Stampa, maar de tijd heeft niet alle wonden geheeld. Als een zekere Giovanni Athos hem een breaking story aanbiedt, wordt hij van de sportredactie gepromoveerd om over de oorlog in Sarajevo te berichten, waar hij last krijgt van paniekaanvallen.
Terug thuis in Turijn ziet hij zich gedwongen om het appartement van zijn ouders te verkopen, wat pijnlijke herinneringen doet bovendrijven. Enig lichtpuntje in de miserie: zijn begripvolle en sympathieke dokter Elisa (de Franse filmvedette Bérénice Bejo). Kan zij hem helpen om weer open te bloeien en de waarheid onder ogen te zien?
Dit bitterzoete drama is gebaseerd op de autobiografische bestseller van journalist Massimo Gramellini, de adjunct-hoofdredacteur van La Stampa.

Met: Bérénice Bejo, Valerio Mastandrea
Regisseur: Marco Bellocchio

Genre: Drama
Land: Italië
Taal: Italiaans
Jaar: 2016

Releasedatum: 18 april

 

I PUGNI IN TASCA - Marco Bellocchio

I Pugni In Tasca DVDAlessandro (Lou Castel) woont met zijn drie broers, zus en hun blinde moeder in een Italiaanse villa. Allen lijden aan epilepsie, behalve de oudste zoon Augusto (Marino Mase). Augusto is de enige die een normaal leven kan leiden en hij is dan ook de kostwinner van de familie. Dit alles legt een grote druk op zijn liefdesleven. Het liefst wil hij trouwen, maar wil tegelijkertijd zijn vriendin niet opzadelen met de last van zijn zieke familie. Alessandro is van mening dat Augusto enkel vrij is zijn leven te leiden wanneer zijn broers, zus en moeder er niet meer zouden zijn.

Met: Lou Castel, Marino Masè, Paolo Patigora
Regisseur: Marco Bellocchio

Genre: Drama
Land: Italië
Taal: Italiaans
Jaar: 1965

Releasedatum: 18 april

 

Cinemien Logo

Recente artikelen

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties. Geef als eerste een reactie in dit topic!

Filteren

Tags

Meer >

Archief

Meer >

Deel deze pagina