Dringend nieuwe recensenten gezocht voor DVD.nl!Dringend recensenten gezocht voor DVD.nl!


Jaarlijks verschijnen er zo'n 300 nieuwe recensies van DVD's en Blu-ray Discs op DVD.nl. We proberen op een dagelijkse basis minimaal één nieuwe recensie online te plaatsen, liefst zelfs twee. Wie de site de laatste tijd in de gaten heeft gehouden heeft misschien al gemerkt dat dit de laatste tijd niet meer gehaald wordt. Eén van de belangrijkste redenen daarvan is dat we een tekort hebben aan recensenten! Er blijven daardoor ook titels op de plank liggen, die we ook graag online zouden willen plaatsen. Daarom is DVD.nl op zoek naar jou!

Wat houdt het recenseren van DVD's en Blu-ray Discs in?
De redactie krijgt veel van de nieuwste releases toegestuurd door de filmmaatschappijen. Dit zijn zowel DVD's als Blu-ray Discs. Deze titels worden verdeeld onder de recensenten, zodat iedereen aan bod komt. Na het schrijven van de recensie mag je de DVD of Blu-ray Disc houden, deze hoef je niet te retourneren. Wie de recensies met enige regelmaat leest weet dat we uitgebreid over een titel schrijven. Niet alleen het verhaal, maar ook een beschrijving van de beeld- en geluidskwaliteit komt aan bod, evenals de eventuele extra's die op een disc staan. Dat maakt de recensies zeer waardevol voor de bezoekers van de site en de recensies behoren dan ook tot de meest bezochte pagina's van DVD.nl!

Hoeveel tijd kost het recenseren voor DVD.nl?
Dat bepaal je helemaal zelf. Je hoeft niet te voldoen aan een minimaal aantal recensies per maand. We zijn al blij met twee, drie recensies per maand! In het begin zal het recenseren iets meer tijd kosten, maar je zal merken dat na verloop van tijd meer routine komt, waardoor het recenseren een stuk sneller zal gaan. En je staat er niet alleen voor! Het hele redactieteam zal je, vooral in het begin, volop ondersteunen en je voorzien van nuttige tips en suggesties.

Wat levert het op?
Helaas, we kunnen geen financiële vergoeding geven voor het recensiewerk. Als vergoeding mag je de recensietitel houden! Je hoeft deze niet terug te sturen naar de redactie. Zo kun je op een leuke manier je DVD-collectie op peil houden met altijd recente titels! Verder krijg je als redactielid van DVD.nl automatisch een gratis Platinum Member account, waarmee je met korting DVD's en Blu-ray Discs kunt aanschaffen.

Wat zijn de voorwaarden?
Zoals hierboven al is beschreven, besteden we in recensies niet alleen aandacht aan de film zelf, maar ook aan de beeld- en geluidskwaliteit. Om te kunnen recenseren voor DVD.nl moet je in staat zijn om deze beeld- en geluidskwaliteit op een goede manier te beoordelen. Dat houdt in dat je beschikt over een voldoende Home Theater setup (breedbeeld TV, 5.1 surround set-up met subwoofer voor DVD's en voor Blu-ray Discs een Full HD TV en minimaal een 5.1-audioset met de mogelijkheid om de HD-audioformaten goed weer te geven). Dat hoeft niet dus geen "top of the bill" set-up te zijn, als jij goed het beeld en geluid kunt beoordelen. Daarnaast plaatsen we bij de recensies ook screenshots. Deze worden gemaakt op een computer. Voor DVD's heb je er weinig extra's voor nodig. Wil je ook Blu-ray Discs recenseren, dan is daar wel wat meer voor nodig!

Ben je nieuwsgierig geworden of heb je nog vragen? Of je wilt het gewoon eens proberen? Neem dan contact met ons op en schrijf een proefrecensie. Wie weet ben jij het nieuwe redactielid van DVD.nl!


Ludo Keeris
Hoofdredacteur DVD.nl

Recente artikelen

Laatste reacties

tranceguy  |  27-02-2011

Ik weet niet hoe lang het gemiddeld duurt voor je een reactie krijgt maar ik wacht maar af inderdaad. Ik ga er wel vanuit dat mijn mail goed aangekomen is. Ande...
Lees meer >

Jordy van Buel  |  19-02-2011

Wellicht is je reactie niet goed binnen gekomen.. heb geduld ;)
Lees meer >

tranceguy  |  19-02-2011

jammer. Ik heb geen reactie nog gezien...
Lees meer >

tranceguy  |  15-02-2011

Thanks! Ik heb even contact gezocht dmv het contact linkje. Ben benieuwd. @magiccornflake In Nederland zeggen ze ook eerder recensent maar heb maar overgeno...
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

Filteren

Tags

Meer >

Archief

Meer >

Deel deze pagina