Dutch Filmwork: Nieuwe horrortitels op eXtreme label

You won’t be able to move!
You won’t be able to scream!
You won’t be able to take your eyes off of…

Releasedatum: 5 april

ELVIRA’S HAUNTED HILLS - WES CRAVENS’S SUMMER OF FEAR - DARYL HANNAH IN ATTACK OF THE 50 FT WOMAN - MARIO BAVA’S IL VAMPIRI - CHRISTOPHER LEE IN MEAT CLEAVER MASSACRE – JESS FRANCO’S SUCCUBUS – ALL UNCUT AND UNCENSORED!!!

Elvira’s Haunted Hills
Michael Keaton’s Beetlejuice crossed with Cher! – The Toronto Star.

Na haar serieuze debuut in Fellini’s Roma en kleine rolletjes in films als The Sting II en Cheech & Chongs Next Movie, creëerde actrice en comédienne Cassandra Peterson haar duistere alter ego Elvira, als wie ze in meer dan 30 speelfilms en tv-series speelde. In 1988 verscheen Elvira’s eerste eigen speelfilm Elvira, Mistress of the Dark en presenteerde de Mistress of Darkness diverse tv-series en films, waaronder “Reel Wilde Cinema”, “Attack of the Killer B-movies” en natuurlijk The Elvira Show”. Nu, meer dan tien jaar na haar speelfilmdebuut, is Elvira eindelijk weer terug als hoofdrolspeler in haar eigen productie.

"It\'s where horror and comedy meet in a dark alley... Elvira is an eyeful!" - Alice Cooper

Roemenië, 1851. Op weg naar Parijs vinden Elvira en haar mollige dienstmeid Zou Zou onderdak in het kasteel van graaf Hellsubus, wiens onlangs overleden vrouw akelig veel gelijkenis vertoont met Elvira. Het duurt niet lang voordat de lijken letterlijk uit de kast komen duikelen in deze hilarische komedie die een ode brengt aan dezelfde gotische horrorfilms die ze persifleert.

Specificaties Elvira’s Haunted Hills

GENRE: KOMEDIE
SPEELDUUR: 87 MINUTEN
ENGELS GESPROKEN
BEELD: 4:3 LETTERBOX
GELUID: DOLBY DIGITAL 2.0
CHAPTER SELECTION
SUBTITLES ON/OFF
LEEFTIJD: 12 JAAR



Summer of Fear

Screamqueen en horrorlegende Linda Blair (The Exorcist) had een cameo in Wes Craven’s comeback film Scream als een irritante reporter. Het was niet de eerste keer dat de twee samenwerkten. In 1978 speelde de toen 19-jarige Blair de hoofdrol in Craven’s Summer of Fear, alias Stranger in our House. In deze shocker speelt Blair de rol van Rachel, het nichtje van Julia (Lee Purcell) die na de dood van haar ouders bij haar oom en tante worden ondergebracht. Het hele gezin raakt in de ban van Julia, behalve Rachel die haar nicht niet vertrouwt. Iedere keer dat zij in de buurt is gebeuren er namelijk kleine ongelukken. Rachel gaat op onderzoek uit en doet een gruwelijke ontdekking over Julia.

“…Craven’s film is still worthwhile. It’s evidence that he was about to become a great horror director" - Clint Morris, MOVIEHOLE

Behalve Linda Blair is er een rol weggelegd voor Fran Drescher (´The Nanny”) in Summer of Fear, dat gebaseerd is op het gelijknamige boek van schrijfster Lois Duncan (I (Still) Know What You Did Last Summer).

Specificaties Summer of Fear

GENRE: HORROR
SPEELDUUR: 98 MINUTEN
ENGELS GESPROKEN
BEELD: 16:9 WIDESCREEN
GELUID: DOLBY DIGITAL 5.1
CHAPTER SELECTION
SUBTITLES ON/OFF
LEEFTIJD: 12 JAAR



Attack of the 50 ft Woman


Nadat ze woedend is vertrokken bij haar vreemdgaande echtenoot, wordt Nancy Archer (Daryl Hannah) beschoten door aliens. Sindsdien groeit Nancy iedere keer als ze boos wordt. De Hulk is er niets bij! Als ze groot genoeg is, keert Nancy terug naar haar woonplaats om wraak te nemen op haar man Harry (Daniel Baldwin uit Born on the Fourth of July).

Attack of the 50 ft Woman is een hilarische remake van/ode aan de (bar slechte!) horrorklassieker uit 1958 met in de hoofdrol Daryl “Kill Bill” Hannah. Onder regie van komiek Christopher Guest (“Saturday Night Live”, This is Spinal Tap) en met geweldige special effects van Gene Warren (Terminator 1 & 2, The Abyss) laat de film zien wat er gebeurt als de vrouwen aan de macht komen!

Specificaties Attack of the 50 ft Woman

GENRE: SCIENCE FICTION/CULT
SPEELDUUR: 85 MINUTEN
ENGELS GESPROKEN
NEDERLANDS ONDERTITELD
BEELD: 4:3 FULL FRAME
GELUID: DOLBY DIGITAL 2.0
CHAPTER SELECTION
SUBTITLES ON/OFF
LEEFTIJD: 16 JAAR



I Vampiri


Liefhebbers hebben genoeg aan de titel I Vampiri, Mario Bava’s cultklassieker uit 1957. De eerste Italiaanse horrorfilm en eentje die een compleet nieuwe era inluidde, die van de Eurohorror. Het regiedebuut van Mario Bava (Mark of Satan, Shock) die halverwege de opnames het stokje overnam van Riccardo Freda, speelt zich af in Parijs waar de politie geconfronteerd wordt met een reeks bizarre moorden. Een jonge journalist onderzoekt de zaak en maakt kennis met de beeldschone gravin Du Grand (Gianna Maria Canale, de vrouw van Freda). De film, die in Amerika onder de namen The Devil\'s Commandment, Evil\'s Commandment, Lust of the Vampire en The Vampires werd uitgebracht, staat hoog op het verlanglijstje van verzamelaars en is vanaf nu eindelijk op dvd verkrijgbaar.

Specificaties I Vampiri

GENRE: HORROR
SPEELDUUR: 78 MINUTEN
ITALIAANS GESPROKEN
NEDERLANDS ONDERTITELD
BEELD: 16:9 LETTERBOX
GELUID: DOLBY SURROUND 2.0
CHAPTER SELECTION
SUBTITLES ON/OF
LEEFTIJD: 16 JAAR



Meatcleaver Massacre


Meatcleaver Massacre is de enige film ter wereld waarin Ed Wood en Christopher Lee samen te zien zijn en alleen daarom al verdient deze film een plaats in de collectie van iedere rechtgeaarde liefhebbers van cultfilms. Lee is de narator van de film, waarin professor Cantrell een demon oproept om de maniakken die zijn vrouw en kinderen vermoorden op bloederige wijze om het leven te brengen. Ed Wood heeft een cameo in de film, die ook bekend staat als Hollywood Meatcleaver Massacre, Evil Force en Revenge of the Dead. Regisseur Evan Lee had later een soortgelijke cameo in Henri: Portrait of a Serial Killer, waarin hij met zijn hoofd in een tv belande. Geen slechte dood van de later producent van de shockvideo’s Faces of Death…

Specs

GENRE: Horror
SPEELDUUR: 84 MINUTEN
ENGELS GESPROKEN
NEDERLANDS ONDERTITELD
BEELD: 4:3 FULL FRAME
GELUID: DOLBY DIGITAL 2.0
CHAPTER SELECTION
SUBTITLES ON/OFF
LEEFTIJD: 16 JAAR



Succubus


Frits Lang (Metropolis, M) noemde het de beste erotische film die hij ooit gezien had. Kenners roemen Succubus als Jess Franco’s beste film uit diens enorme oeuvre van ruim 150 rolprenten. Het prachtige camerawerk van Franz X Ledere, de muziek van de Nederlandse jazzcomponist Jerry van Rooyen en vooral het sensuele spel van hoofdrolspeelster Janine Reynoud dragen bij aan de broeierige atmosfeer van Succubus en het verhogen het surrealistische gehalte van het verhaal over de SM-meesteres die het onderscheidt tussen droom en werkelijkheid verliest. De film was met name in Duitsland, Italië en De Verenigde Staten een gigantisch succes, onder andere door de waanzinnige marketingcampagne. Let ook op de rol van screenveteraan Howard Vernon die recent nog te zien was in Polanski’s The Ninth Gate.

Specificaties Succubus

GENRE: HORROR/CULT
SPEELDUUR: 76 MINUTEN
ENGELS GESPROKEN
NEDERLANDS ONDERTITELD
BEELD: WIDESCREEN
GELUID: DOLBY DIGITAL 2.0
CHAPTER SELECTION
SUBTITLES ON/OFF
LEEFTIJD: 16 JAAR



Monster Man


Op weg naar een trouwerij belanden Adam (Eric Jungmann) en Harley (Justin Urich) op de snelweg naar de hel als vanuit het niets een monstertruck hen van de weg probeert te rijden. De bestuurder is een grote, gruwelijk gemuteerde kerel wiens gezicht bestaat uit van losse lappen aan elkaar genaaide huid. De freak, die na een verschrikkelijk auto-ongeluk in leven gehouden wordt door middel van een steeds weer terugkerend satanisch ritueel, brengt sindsdien zijn nachten door op de snelweg, op zoek naar nieuwe slachtoffers.

Maar Adam en Harley zijn ook niet van onbesproken gedrag. Vooral het lompe gedrag van Harley in een bar vol met Rednecks trekt de aandacht en niet alleen maar van monsterlijke mannen. Met name de liftster Sarah (Aimee Brooks) ergert zich zo aan hem dat ze de twee vrienden tegen elkaar uit probeert te spelen.

Monster Man is een verrassend leuke monsterfilm, in de stijl van Joy Ride, Jeepers Creepers, The Texas Chainsaw Massacre en natuurlijk Steven Spielberg\'s Duel. De regisseur is duidelijk een fan van de groteske horror uit de jaren 80 en met name het einde van de film roept herinneringen op aan Brain Dead, Re-animator en de eerste twee Evil Deadfilms.

Specificaties Monster Man

GENRE: HORROR
SPEELDUUR: 91 MINUTEN
BEELD: 16:9 ANAMORPHIC WIDESCREEN
GELUID: DOLBY DIGITAL 2.0
ALSO AVAILABLE
NEDERLANDS ONDERTITELD
CHAPTER SELECTION
SUBTITELS ON/OFF
LEEFTIJD: 16 JAAR



eXtreme


eXtreme is het horror en cultlabel van Dutch Filmworks. Eerder verschenen bij eXtreme klassiekers als Mark of the Devil, Shock, The Original Ring en cultfilms als Return of the Killer Tomatoes, The Giant Spider Invasion en de DVD van de Nacht van de Wansmaak. Attack of the 50 ft Woman, I Vampiri, Meatcleaver Massacre en Succubus zijn de nieuwste aanwinsten van het eXtreme label. Elvira’s Haunted Hills, Summer of Fear en Monster Man verschijnen op het Mainstream Horror label van DFW. De eerste zes DVD’s zijn vanaf 5 april te koop, Monster Man is al vanaf 22 maart beschikbaar.

De eXtreme dvd’s hebben een CAP van € 9,99. De Mainstream Horror titels gaan € 12,99 kosten.

STEAMY!
AMAZING!
SHOCKING!
GO EXTREME!!!!

Recente artikelen

Laatste reacties

Mac Hammer Fan  |  13-03-2004

Persoonlijk vond ik die 2 Fu Manchu films en zelfs SUCCUBUS nog genietbaarder dan FEMALE VAMPIRE, maar daarmee is dan ook alles gezegd. Ik heb de Dutch Filmwor...
Lees meer >

candela  |  13-03-2004

Die zwart-wit films die jij opnoemt zijn wel goed maar dat is toch wel meer de klassieke hammer/universal stijl (ook zeer goed natuurlijk) maar niet echt dingen...
Lees meer >

Mac Hammer Fan  |  13-03-2004

Ik heb ooit eens Jess Franco's SUCCUBUS gezien, maar ik was er niet bepaald enthousiast over. Geef mij maar liever zijn vroegere ZW horror prenten als AWFUL DR ...
Lees meer >

Mac Hammer Fan  |  13-03-2004

Wel, een van die titels is alvast een voltreffer. Riccardo Freda's "I VAMPIRI" aka "LUST OF THE VAMPIRE" en " THE DEVIL'S COMMANDEMENT" is één van de beste got...
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

Filteren

Tags

Meer >

Archief

Meer >

Deel deze pagina