Dutch Filmworks: Fierce People vanaf 20 maart op DVD.

DUTCH FILMWORKS presenteert

FIERCE PEOPLE – Special 2 Disc Collector’s Edition
Een intrigerende thriller over de verborgen wereld van de rijken…

Verkrijgbaar vanaf 20 maart 2007

FIERCE PEOPLE is gebaseerd op de gelijknamige roman van Dirk Wittenborn. Zijn inspiratie haalde hij uit zijn eigen jeugd. Als tiener verhuisde hij naar een landelijke omgeving waar voornamelijk superrijke mensen woonden. Zijn ouders raakten bevriend met de erfgenamen van het farmaceutisch bedrijf Johnson & Johnson. De talloze feestjes die Wittenborn met zijn ouders bezocht, boden hem een glimp in de wereld van de rijken. Critici waardeerden zijn genadeloze portrettering van de Amerikaanse upper class, maar voor sommigen was de combinatie van Witterborns zwarte humor en het thema van seksueel misbruik onverbeterbaar.
Voor de verfilming schreef Wittenborn zelf het scenario (en is te zien in een cameo), terwijl de regie in handen was Griffin Dunne, de tragikomische acteur uit Martin Scorsese’s After Hours die zich sinds de jaren negentig steeds vaker als regisseur manifesteert.

De cast werd zorgvuldig samengesteld. Anton Yelchin, die een paar jaar eerder naast Anthony Hopkins in het coming-of-age drama Hearts of Atlantis speelde, werd gekozen voor de rol van de vijftienjarige protagonist Finn Earl. Zijn oudere tegenspeler is hier Donald Sutherland, die de miljonair Ogden Osborne neerzet met de dubieuze charme, waar hij het patent op lijkt te hebben. Diane Lane tenslotte is perfect gekozen als de aan cocaïne en drank verslaafde moeder van Finn.

FIERCE PEOPLE ging in april 2005 in première op het Tribeca Film Festival in New York en was in februari 2006 te zien op het Internationale Film Festival van Berlijn.

Vanaf 20 maart is FIERCE PEOPLE op DVD verkrijgbaar als Special 2 Disc Collector’s Edition, met op Disc 2 veel bonusmateriaal zoals interviews met Cast & Crew, Behind the Scenes opnames en Filmclips. Distributie: Dutch FilmWorks.

Synopsis
De 16-jarige Finn wil niets liever dan New York ontvluchten en naar Zuid-Amerika reizen, waar zijn vader, een antropoloog, onderzoek doet naar de Iskania Indianen, wat zoveel betekent als ‘woest volk’. Maar zijn moeder Liz, een drugsverslaafde masseuse, heeft andere plannen. Ze wil haar leven op orde krijgen. Moeder en zoon nemen hun intrek in het zomerverblijf van een van de cliënten van Liz, de miljonair Ogden Osbourne (Donald Sutherland). Hier maakt Finn kennis met een volk nog woester en geheimzinniger dan de Iskania Indianen: de superrijken. Terwijl Liz haar drugsverslaving probeert te overwinnen, wordt Finn verliefd op Osbourne’s kleindochter Maya, sluit hij vriendschap met haar broer Bryce en wint hij zelfs de genegenheid van Osbourne zelf. Maar de belofte van een gouden toekomst spat uit elkaar na een schokkende misdaad, die Liz en Finn doet beseffen dat lidmaatschap van een exclusief wereldje een hoge prijs heeft.

FEATURES DISC 1
16:9 Anamorphic Widescreen [1.78:1]
Dolby Surround 5.1
Chapter Selection
Subtitles On/Off
Genre: Speelfilm / Thriller
Speelduur: 108 Minuten
Engels Gesproken
Nederlands Ondertiteld

FEATURES DISC 2
Trailer
Filmclips
Interviews Cast & Crew
Behind the Scenes
Photo Gallery
Liner notes
Also Available
Speelduur extra’s: 42 minuten
Engels gesproken
Nederlands ondertiteld

Kijkwijzer: 12, geweld en drugs- of drankmisbruik
Consumentenadviesprijs: Special 2 Disc Collector’s Edition - € 19,99

Recente artikelen

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties. Geef als eerste een reactie in dit topic!

Filteren

Tags

Meer >

Archief

Meer >

Deel deze pagina