Dutch Filmworks geeft feedback over High-Definition

DFW geeft feedback over High-Definition

Mijn naam is Frédéric Michaux en ik ben sinds afgelopen juli Marketingeindverantwoordelijke bij Dutch FilmWorks. Door mijn ervaring bij 20th Century Fox en Sony Pictures ben ik gewend te streven naar de hoogst mogelijke kwaliteit voor zowel DVD als High-Definition titels.

In november heeft DFW haar eerste stappen in de wereld van High-Definition gezet. Onze conclusie over deze eerste 8 High-Definition titels was dat er een aantal duidelijke verbeteringspunten waren. Dit werd onderstreept door de feedback in de forums van onder andere deze website. Ik wil bij deze graag aangeven dat ik namens DFW deze kritiek zeker gehoord heb en dat wij er als organisatie ook daadwerkelijk iets mee gaan doen. Mijn doel is nogmaals om een zo hoogwaardig mogelijk product te releasen in de Benelux die zowel de massa als de liefhebber meer dan tevreden moet stellen.
Zo hebben we onder andere gekozen voor een nieuwe partner voor het samenstellen van onze High-Defintion releases. Deze partner is gewend te werken met hoge kwaliteitseisen. Dit heeft zich al bewezen in hun samenwerking met verschillende major studio’s. Ik wil bij deze ook graag benadrukken dat DFW enkel gebruik heeft gemaakt van HD-Masters afkomstig van de rechthebbenden in de Verenigde Staten. Wij zullen van onze kant voortaan een quality-check inbouwen in ons proces zodat we deze masters dubbelchecken. Naast deze punten hebben we een lijst van punten samengesteld die verbeterd zullen worden voor al onze toekomstige HD-releases.

Op 22 januari 2008 zullen we 1408 uitbrengen zowel op HD-DVD als Blu-Ray. We hebben gekozen om exclusief voor deze dragers de Director’s Cut van deze film te gebruiken met een volledig nieuw einde. We zetten alles op alles om vanaf deze release alle onderstaande verbeteringspunten te verwezenlijken:

- Het gebruik maken van de correcte theatrical aspect ratio.
(in het geval van 1408 is dat 2.35:1)
- Nieuwe menustructuren.
(opgebouwd vanuit de HD-mogelijkheden)
- Correcte speelduren.
(dit heeft te maken met de werkwijze tijdens de authoring van High Definition. DFW zal deze werkwijze niet meer toepassen voor toekomstige releases)
- 1080p
(wederom door een verbeterde authoring-wijze wordt een volwaardige 1080p beeld gegarandeerd)
- HD Masters
(DFW zal voortaan een quality check inbouwen ter controle van de HD-Masters)
- Gebruikte codecs
(DFW zal voortaan gebruik maken van AVC of VC1)

Hierbij een overzicht van de titels die DFW op 19 februari 2008 zal uitbrengen:
Rescue Dawn
Home Of The Brave
Hero
The Messengers
Tristan & Isolde

Een gedetailleerde persbericht volgt z.s.m. met meer informatie over deze releases.


Met vriendelijke groet,

Frederic Michaux
Marketing Manager DFW

Recente artikelen

Laatste reacties

TheGodfather  |  06-01-2008

Hopelijk passen ze de verbeteringen ook toe op de DVD's en niet alleen de nieuwe formaten. . Eens. Dat nu al alleen aan de nieuw formaten wordt gedacht is natuu...
Lees meer >

Frank  |  23-12-2007

Oké, daar was ik niet van op de hoogte.
Lees meer >

Sneaker  |  23-12-2007

Denk dat SuperDre doelt op de twee Blu-Ray uitgaves van Full Metal Jacket. http://www.dvd.nl/reviews.php?reviewid=2948 http://www.dvd.nl/reviews.php?reviewid=...
Lees meer >

Frank  |  23-12-2007

Kijk nu ook maar weer naar bv de uitgave van 'full metal jacket', ik zou me toch zwaar genaaid voelen als ik de eerste release zou hebben gekocht, om nog geen p...
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

Filteren

Tags

Meer >

Archief

Meer >

Deel deze pagina