Dutch Filmworks promoot films met taxireclame

DUTCH FILMWORKS PROMOOT PREMIEREFILMS MET TAXIRECLAME

Dutch FilmWorks gaat als eerste Nederlandse distributeur haar films via taxireclame promoten, te beginnen met de bioscoopfilm A Sound of Thunder en de DVD The Aviator. Exploitant Faster Media verzorgt de taxireclame namens Dutch FilmWorks.

Vanaf 25 augustus zullen in 9 grote steden filmtaxi\'s ingezet worden met reclame voor beide blockbusters op de buitenkant. De taxi’s zullen vooral zichtbaar zijn in stadscentra bij uitgaansgelegenheden. In totaal brengen ca. 50 taxi’s de films onder de aandacht.

Binnen in de taxi worden flyers aangeboden, met daarop behalve filminformatie ook een prijsvraag waarmee premièrekaarten gewonnen kunnen worden voor A Sound of Thunder. Winnaars worden met de speciale A Sound of Thunder taxi naar de première van de spectaculaire sciencefictionfilm gebracht en weer thuisgebracht. De prijsvraag staat ook op de speciale A Sound of Thunder website.


Binnenkort ook in Nederland: Taxi\'s als reclameobjecten voor films

“Voor onze producten proberen wij altijd de meest ideale communicatiemix in te zetten,” zegt Eric Hendiks, head of marketing Dutch FilmWorks. “Samen met onze bioscooppartner Moonlight Films is bepaald dat Taxireclame een heel mooi alternatief is voor het traditionele outstore beleid,” aldus Hendriks.

Faster Media is sinds 2000 exploitant van taxireclame naar Engels en Amerikaans voorbeeld. Vanuit Utrecht wordt een landelijk netwerk van ca. 4.500 taxi\'s aangestuurd. Taxireclame is in elke stad mogelijk.

Dutch FilmWorks is de leading independent film en DVD distributeur in de Benelux met bekende films als The Grudge, The Aviator, White Noise, Out of Time en Assault on Precinct 13. Dutch FilmWorks heeft zich sinds haar oprichting in 1997 ontwikkeld tot één van de grootste indendent film distributeurs. Naast het uitbrengen van mainstream films op DVD verschijnen films van DFW in de bioscoop en breiden de bedrijfsactiviteiten zich steeds verder uit, waarbij niche marketing veelvuldig wordt toegepast.

Recente artikelen

Laatste reacties

Eric van Ballegoie  |  22-08-2005

Ze claimen ook niet dat ze de eerste zijn met taxi-reclame, maar wel dat ze de eerste zijn met filmreclame op taxi's.
Lees meer >

Pepijn Wildbret  |  19-08-2005

Dit is inderdaad lang niet zo revolutionair als het persbericht doet geloven. Hier in Amsterdam rijden al jaren taxi's met reclame rond. Idd voor onder andere M...
Lees meer >

Marcel den Haan  |  19-08-2005

Dit zie je steeds vaker. Ik zag van de week ook al een taxi rijden met grote McDonalds reclame op de zijkant en een gigantische McFlurry op het dak :shock:
Lees meer >

Martin Stanneveld  |  18-08-2005

Leuk fotosoep plaatje in het niewsbericht, net echt :wink: Denk niet dat dit iets gaat worden. Ten eerste is het niet al te groot, en ten tweede rijden tax...
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

Filteren

Tags

Meer >

Archief

Meer >

Deel deze pagina