Eerste Engelstalige Nederlandse filmproductie met wereldwijde distributie: THE HOST - 13 oktober te zien via VOD

Eerste Engelstalige Nederlandse filmproductie met wereldwijde distributie

THE HOST (2020)

The Host 2020 poster

vanaf 13 oktober te zien via VOD

The Host (2020) vertelt het verhaal van een Londense bankier, Robert Atkinson (Mike Beckingham), die zichzelf in de schulden heeft gewerkt en besluit dit op te lossen door drugs naar Amsterdam te smokkelen voor een Chinees drugskartel. Hiermee stapt hij onbedoeld in een dodelijk spel van keuzes en consequenties. Al onderweg naar onze hoofdstad blijkt niets wat het lijkt te zijn. Tijdens zijn verblijf bij gastvrouw Vera (Maryam Hassouni), blijkt dat er grote geheimen schuilgaan achter de deur van het Amsterdamse grachtenpand.

Na een succesvolle lancering in Amerika en het Verenigd Koninkrijk, presenteert Pearl Pictures Productions de misdaad/mysterie/thriller The Host (2020 in Nederland. Niemand minder dan de eerste Nederlandse Emmy Award winnares, Maryam Hassouni, speelt de hoofdrol en toont hierin de donkere zijde van de menselijke psyche. Als “The Host” speelt zij samen met een (inter)nationale sterrencast met onder andere Mike Beckingham (broer van Simon Pegg) en Britse Popster Dougie Poynter.

Eerste Engelstalige Nederlandse filmproductie met wereldwijde distributie

The Host (2020) heeft in vele opzichten een primeur te pakken. Het is niet alleen de eerste productie van Pearl Pictures Productions, maar ook direct de eerste Engelstalig Nederlandse filmproductie met wereldwijde distributie. Daarnaast is het een debuutproductie voor de jonge producent en eigenaar van Pearl Pictures Productions, Zachary Weckstein, regisseur Andy Newbery én cinematograaf Oona Menges (dochter van wereldberoemd, met Oscar bekroonde cinematograaf en regisseur Chris Menges). The Host (2020) is een onafhankelijk geproduceerde film, gemaakt voor het lage budget van minder dan één miljoen euro.

The Host (2020) is vanaf 13 oktober beschikbaar op de Nederlandse streamingdiensten Pathé Thuis, iTunes, MovieMax, Tele2, T-Mobile, KPN, Amazon Prime, Google Play, Ziggo en Mejane. Midden 2021 wordt de film uitgebracht op internationale filmplatformen die werken met abonnementen.

Cast: Maryam Hassouni, Mike Beckingham, Dougie Poynter, Nigel Barber, Daniël Boissevain, Derek Jacobi, Jeroen Krabbé
Regie: Andy Newbery
Genre: Misdaad, Mystery, Thriller
Speelduur: 102 minuten

Taal: Engels gesproken, Nederlands ondertiteld

Just Film Distribution logo

Recente artikelen

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties. Geef als eerste een reactie in dit topic!

Filteren

Tags

Meer >

Archief

Meer >

Deel deze pagina