Eerste titels Imagine Film Festival bekend - van 16 tot 25 april in Eye te Amsterdam

Imagine Film Festival maakt eerste titels bekend

7 wereldpremières Nederlandse shorts in Nieuw Nederlands Peil 

Imagine Film Festival 2020

vanaf 16 april in EYE Amsterdam

Van 16 tot en met 25 april opent het Imagine Film Festival voor de 36ste keer haar deuren voor liefhebbers van de fantastische film. Het festival vindt plaats in EYE te Amsterdam.Het IFF maakt de eerste titels bekend, waarbij naast nieuwe ontdekkingen en gevestigde namen er op het festival ook plaats is voor talentvolle makers uit Nederland. In het programmaonderdeel Nieuw Nederlands Peil wordt het beste van de Nederlandse fantastische korte films vertoond, met dit jaar maar liefst zeven wereldpremières.

Uit een sterk aanbod selecteerde Imagine zestien films voor Nieuw Nederlands Peil, waarvan maar liefst zeven wereldpremières. Vanwege dit grote aantal bestaat het programma net als vorig jaar uit twee verschillende delen. Mettot de verbeelding sprekende titels als onder andere ‘Hitte’, ‘Koekoek!’,Afsluitdijk’ en ‘Sexorcism’ - belooft het een spraakmakend programma te worden.

Lippen-still
Still uit "Lippen" van Nicole Tegelaar

Wereldpremières
Jan Verdijk is weer terug bij Imagine met A Stranger From the Past. Vorig jaar won Jan Verdijk met Wild de Méliès d’or voor de beste Europese fantastische korte film. Leendert Roosenbrands woordloze Aardbei heeft met René van ’t Hof, Carrie Tefsen en Monic Hendrickx een sterrencast en Dryade van Frank van den Bogaart past mooi binnen het themaprogramma Nature Strikes Back. Andere wereldpremières zijn de horrorfilms Lippen, Before Bedtime, het Middeleeuwse Tot Inkeer en Woodland Cemetery van Niels Bourgonje, van wie Imagine ook Swipe vertoont.

Naast de wereldpremières vertoont het Imagine Film Festival ook onder meer het veelbekroonde Lili van Yfke van Berckelaer en de voor Cineville gemaakte films Hitte en Sexorcism. Sexorcism was maar zelden te zien op het grote doek, gezien de schokkend bevonden inhoud.

Alle titels uit Nieuw Nederlands Peil:
Aardbei - Leendert Roosenbrand (Wereldpremière, 2020)
Afsluitdijk - Ewoudt Boonstra (2019)
Before Bedtime - Guido Coppis (Wereldpremière, 2020)
Dryade - Frank van den Bogaart (Wereldpremière, 2019)
Hitte - Thessa Meijer (2019)
Ik, Moordenaar - Kim Kokosky Deforchaux (2019)
Imaginair - Kay Greidanus (2019)
Koekoek! - Jörgen Scholtens (2019)
Lili - Yfke van Berckelaer (2019)
Lippen - Nicole Tegelaar (Wereldpremière, 2020)
Sexorcism- David Jan Bronsgeest (2019)
A Stranger from the Past - Jan Verdijk(Wereldpremière, 2020)
Swipe - Niels Bourgonje (2019)
Tot inkeer - Vincent Konings (Wereldpremière, 2019)
Woodland Cemetary - Niels Bourgonje (Wereldpremière, 2020)
Zwart - Tommie Garaedts (2019)

Tijdens Nieuw Nederlands Peil zijn alle makers aanwezig om in gesprek te gaan met het publiek. Het programma en de synopsissen van de films zijn te vinden op de website van Imagine Film Festival: imaginefilmfestival.nl/imagine-nl/

Praktische informatie

Imagine Film Festival vindt in 2020 plaats van 16 tot en met 25 april in EYE Filmmuseum te Amsterdam. Kaartverkoop verloopt via EYE en zal medio maart van start gaan. Op de hoogte blijven van alle laatste nieuwtjes? Hou de website en social media in de gaten.

Imagine Filmfestival 2020 logo


Recente artikelen

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties. Geef als eerste een reactie in dit topic!

Filteren

Tags

Meer >

Archief

Meer >

Deel deze pagina