Essent Kabelcom zendt MTV Awards live uit via HDTV

Essent Kabelcom zendt MTV Europe Music Awards 2006 live uit via HD-NL

De MTV Europe Music Awards 2006 die op donderdag 2 november a.s. in Kopenhagen wordt gehouden, zal door Essent Kabelcom live in HDTV (High Definition Television) worden uitgezonden. De muziekzender en het kabelbedrijf hebben dat deze week afgesproken. Het muziekevenement, waarvoor sterren als Justin Timberlake, Muse, Keane en Nelly Furtado al een optreden hebben toegezegd, zal vanaf 20.30 uur te zien zijn via HD-NL onderdeel van het HD-pakket van @Home.

Met het uitzenden van de Music Awards wil Essent Kabelcom de kijker nog eens extra laten genieten van de superieure beeld- en geluidskwaliteit van HDTV. “Juist bij concerten is HD gewoon fenomenaal,” aldus Toine Vos, productmanager Digitale Televisie van Essent Kabelcom. ”De muziek, de shows en het geluid van het publiek scheppen een sfeer die je een gevoel geven alsof je er zélf bij bent. De beleving is heel intens en dat willen we de mensen graag laten zien,” aldus Vos.

HDTV garandeert superieure beeldkwaliteit. In plaats van 625 beeldlijnen waarin het huidige Europese televisiebeeld is onderverdeeld, is een HDTV-beeld opgebouwd uit 1080 lijnen. Voor het menselijk oog levert HDTV een gedetailleerd, niet trillend en helder beeld op dat even scherp is als in werkelijkheid. Met HDTV neemt de kijker ook meer waar: de zogenaamde ‘aspect ratio’ is groter. Een analoog, klassiek televisiebeeld
heeft een 4:3 formaat, terwijl dat bij HDTV altijd 16:9 is. LCD- en plasmaschermen die in staat zijn om beelden in HDTV-formaat weer te geven, dragen het kwaliteitslogo ‘HD-Ready.’

Essent Kabelcom is een belangrijke speler in de Nederlandse kabelbranche. Het bedrijf is actief op het gebied van data- en telecommunicatie, radio, tv en internet, zowel voor de consument als het bedrijfsleven. Met een dagelijks bereik van zo’n 5 miljoen mensen in Noord-, Oost- en Zuid-Nederland via 1,8 miljoen kabelaansluitingen, is Essent Kabelcom het tweede kabelbedrijf in Nederland.

Recente artikelen

Laatste reacties

martwout  |  03-11-2006

Casema maakt er ook reclame voor op het servicekanaal.
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

Filteren

Tags

Meer >

Archief

Meer >

Deel deze pagina