Feuten - Het Feestje en Rise of the Continents zijn vanaf 30 januari te koop op DVD en Blu-ray Disc

Corpsballen gaan ouderwets naar de klote in de bioscoophit

FEUTEN - HET FEESTJE

Feuten Het Feestje Blu ray DiscFeuten Het Feestje - DVD


Vanaf 30 januari verkrijgbaar op DVD en Blu-ray Disc

Al drie seizoenen lang maken de leden van studentenvereniging H.S.C. Mercurius met veel succes het tv-scherm onveilig met hun typische corpsballen-fratsen. Het is dus de hoogste tijd voor een eigen film: Feuten: Het  Feestje. Dit bioscoopavontuur, met oude én nieuwe gezichten uit de populaire BNN-serie, ging afgelopen najaar in première en behaalde een box office van bijna €1.000.000,-. Feuten: Het  Feestje verschijnt op 30 januari op DVD en Blu-ray.

De drie tv-seizoenen besloegen drie studiejaren. De film Feuten: Het Feestje maakt echter een sprong in de tijd, en vertelt een losstaand verhaal waarin ook nieuwe personages worden geïntroduceerd. De film is dus ook voor niet-ingewijden gewoon te volgen, maar voor de fans van de serie zal het weerzien met de oude bekenden de feestvreugde extra verhogen.

Behalve negendejaars student De Ruyter (Tim Murck) is inmiddels iedereen van Mercurius in de maatschappij beland, al dan niet met een baan op niveau. Wagtmans (Manuel Broekman) is getrouwd met zijn jeugdliefde Marie-Claire de Ruyter (Hanna Verboom) en heeft een kind. Wat opvalt is dat de corpsleden met de grootste bekken, nu het meest onder de plak zitten bij hun echtgenotes. Als verse feuten zich inschrijven voor hun jaarlijkse ontgroening, voelen de oude feestrotten zich geroepen om de jonkies te laten zien hoe een goed feestje gebouwd dient te worden.  Met alle Project X-achtige gevolgen van dien…

Feuten: Het Feestje is geregisseerd door Lourens Blok (Midden in de Winternacht) en het scenario is van Willem Bosch (Van God Los, Bellicher: Cell). Beiden waren ook verantwoordelijk voor de tv-serie. In de hoofdrollen keren ouwe bekenden Manuel Broekman, Tim Murck, Hanna Verboom, Ruben Brinkman, Jurjen van Loon en Anna Speller terug. Daniel Cornelissen en Evita Rozenberg  zijn de onwennige eerstejaarsstudenten die nog niet bekend zijn met de ins en outs van de corpsrituelen. Marcel Musters en Teun Kuilboer spelen de politieagenten met wie de ouwe én nieuwe feuten het aan de stok krijgen.

Regie: Lourens Blok
Cast: Manuel Broekman, Tim Murck, Hanna Verboom, Ruben Brinkman, Daniel Cornelissen & Evita Rozenberg
DVD: adviesprijs EUR 14,99
Blu-ray Disc: adviesprijs EUR 19,99


De aarde in puzzelstukken

RISE OF THE CONTINENTS

Rise of the Continents DVD & Blu-ray Disc

Vanaf 30 januari verkrijgbaar op DVD en Blu-ray Disc

De planeet aarde blijft een fascinerend onderwerp voor de Britse BBC. David Attenborough vulde talloze documentaires met het dierlijk leven op aarde, en professor Brian Cox probeert al jaren de geheimen van sterren en planeten aan het grote publiek te onthullen. In Rise of the Continents, de nieuwe docu-serie van de BBC, is professor Iain Stewart aan de beurt.  In vier afleveringen onderzoekt hij de ontstaansgeschiedenis van de zeven continenten op aarde.

Die geschiedenis begon 200 miljoen jaar geleden toen de aarde, tot dat moment nog één grote landmassa omgeven door een immense zee, begon te veranderen. In de loop van miljoenen jaren ontstonden er bergketens, nieuwe oceanen en zeven nieuwe ‘plakken land’: de basis voor de huidige continenten. Hoe ontstaan landschappen en wat kunnen we daarvan leren? De antwoorden op die vragen vindt professor Stewart in de grond,  in stenen, in dieren. Hij maakt geologische processen inzichtelijk en legt uit waar de specifieke eigenschappen van ieder continent vandaan komen. De combinatie van historische anekdotes, wetenschappelijke analyses, spectaculaire landschap-shots en een paar heel coole geo-historische reconstructies maken Rise of the Continents verplichte kost voor iedereen die zich weleens afvraagt of Afrika en Zuid-Amerika ooit in elkaar hebben gepast.

Rise of the Continents bestaat uit vier delen: Afrika, Eurazië, Amerika en Australië. Iedere aflevering duurt 60 minuten.

Rise of the Continents was eerder te zien op BBC Two, ABC en Science Channel en wordt van 11 februari tot 14 maart 2014 zal uitgezonden op de Belgische televisie (Canvas).

Presentator: Professor Iain Stewart
Talen: Engels / Duits
Ondertiteling: Nederlands
Blu-ray Disc (digipack + slipcase): adviesprijs EUR 24,99
DVD (digipack + slipcase):  adviesprijs EUR 19,99

Splendid Film logo

Recente artikelen

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties. Geef als eerste een reactie in dit topic!

Filteren

Tags

Meer >

Archief

Meer >

Deel deze pagina