Filmfreak: Cult releases in oktober

Filmfreak Logo

Filmfreak: Cult releases in oktober

Requiem for a Vampire (Jean Rollin collectie)

coverVerkleed als clowns zijn twee meisjes op de vlucht. Voor wie of wat weten we niet. De meisjes vluchten dwars over verlaten akkers, kerkhoven en door bossen. Ten slotte belanden ze in een verlaten kasteel, alwaar ze kennis maken met een vampier en zijn bedienden. De vampier is de laatste in zijn soort en gedreven door melancholie vanwege de teloorgang van zijn decadente rijk. Hij heeft echter een mooi plan met de twee meisjes: Ze zullen zich bij hem en zijn gevolg voegen. Een vreemde ceremonie wordt voorbereid. De inwijding kan beginnen…

Cast: Marie-Pierre Castel, Mireille D’Argent, Philippe Gast

DVD details:
Land: Frankrijk
Jaar: 1973
Speelduur: 90 minuten
Geluid: Frans DD
Beeld: 16:9
Nederlands ondertiteld

Extra's: Originele trailer, Rollin trailershow, slideshow, optioneel Engelse taalversie

Releasedatum: 5 oktober

Lips of Blood (Jean Rollin collectie)

coverFrederic (Jean-Loup Philippe) wordt achtervolgd door jeugdherinneringen. Hij herinnert zich een nachtelijk bezoek aan een ver afgelegen kasteel. Daar ontmoette hij Jennifer (Annie Brilland) een mooie en raadselachtige jonge vrouw,geheel wit gekleed. Frederic vraagt zijn moeder (Nathalie Perrey) naar deze gebeurtenis, die stelt echter dat hij raaskalt. Frederic besluit zijn verleden te onderzoeken en ontmoet Jennifer en ontdekt tegelijkertijd dat zijn familie wordt geplaagd door een oude vervloeking. Een vreselijk drama van lang geleden werpt zijn schaduw naar het heden…

Cast: Jean-Loup Philippe, Annie Belle, Nathalie Perrey

DVD details:
Land: Frankrijk
Jaar: 1973
Speelduur: 90 minuten
Geluid: Frans DD
Beeld: 16:9
Nederlands ondertiteld

Extra's: Originele trailer, Rollin trailershow, slideshow, optioneel Engelse taalversie

Releasedatum: 5 oktober


cover

Way Out (Irvin S. Yeaworth jr.)

Frankie en Jim zijn beste vrienden en tevens kruimeldieven die met het spuiten van heroïne proberen te ontsnappen aan hun middelmatige bestaan. Hun gedrag wordt steeds excessiever en uiteindelijk wordt Frankie gesnapt door de politie en moet hij verplicht afkicken in de bak. Met zijn straf erop komt hij terug in de werkelijkheid en deze blijkt nog erger te zijn geworden dan hij al was.

Rauw portret van junkies in de Bronx van de jaren zestig, gespeeld door ex-verslaafden, die aan het einde hun eigen verhaal vertellen. Twee van hen zijn al tijdens de opnames komen te overlijden. Dit keer presenteert American Grindhouse u dus geen ontspannende sleaze, maar een grimmige portie realisme. Een dosis kwaliteitscinema met een zwarte, gerafelde rand derhalve.

Cast: Frank Rodriguez, James Dunleavy, Sharyn Jiminez

DVD details:
Land: Verenigde Staten
Jaar: 1967
Speelduur: 102 minuten
Geluid: Engels 2.0
Beeld: 4:3
Nederlands ondertiteld

Releasedatum: 19 oktober

Another Day Another Man (Doris Wishman)

coverDe pasgetrouwde Ann en Steve verhuizen naar een prachtig appartement wanneer manlief een fikse salarisverhoging heeft gekregen. Aan hun geluk komt al snel een einde als Steve zwaar ziek wordt en verplicht aan het bed is gekluisterd. Zonder een cent te makken ziet Ann maar één mogelijkheid om aan geld te komen: ze gaat tippelen voor de morsige "Bertje De Pooier". Naar verloop van tijd en na vele seksuele escapades van Annie raakt Steve echter weer aan de betere hand en komt tot een schokkende ontdekking over zijn vrouw.

Another Day Another Man biedt u weer een heerlijk uitje in Doris Wishmanland. De thema’s ontrouw en ongeluk komen weer ruimschoots aan bod in een verhaal dat opgesierd wordt met het nodige onnodige naakt en bizar camerawerk.

Cast: Darlene Bennett, Dawn Bennett, John B. Brandt

DVD details:
Land: Verenigde Staten
Jaar: 1966
Speelduur: 70 minuten,
Geluid: Engels 2.0
Beeld: 4:3
Nederlands ondertiteld

Extra's:
American Grindhouse trailershow, original trailer, Doris Wishman trailers, drive in adult book pitch

Releasedatum: 19 oktober

Samurai Princess (Kengo Kaji)

coverErgens, ver weg, waar Boeddha geen zeggenschap meer kan uitoefenen, is een jonge vrouw op jacht. Zij is de legendarische "Duivelse Prinses" en ze heeft een poster bij zich met daarop de afbeelding van twee bloeddorstige en seksueel geperverteerde vogelvrijverklaarden. Het zijn androïden, beiden een product van quasi mystieke cyborg-techiek. Alleen al het feit dat ze bestaan is per decreet van de Shodun verboden maar in dit geval is het de ongelimiteerde barbaarsheid - het tot kunst verheffen van het gewelddadig verminken en onteren van de lijken van hun slachtoffers - die de aandacht getrokken heeft van de "Duivelse Prinses". Maar ook zij is een androïde; een heuse moordmachine die de zielen herbergt van een groepje tienermeiden, verkracht en gruwelijk afgeslacht door dit demonische duo en hun laffe handlangers. Zij alleen heeft de kracht om hen te vernietigen maar ook zij wordt opgejaagd door de troepen van de Shogun. Tonnen bloed moeten er vloeien en talloze ledematen moeten er worden afgehakt voordat dit verschrikkelijke mysterie kan worden opgelost.

·  Van de makers van Tokyo Gore Police en Machine Girl
·  De verfilming van de beroemde gelijknamige manga

Cast: Yu Aiba, Takeshi Ayabe, Miki Hirase

DVD details:
Land: Japan
Jaar: 2009
Speelduur: 83 minuten
Geluid: Japans DD2.0
Beeld: 16:9
Nederlands ondertiteld

Releasedatum: 19 oktober

Chanbara Beauty (Yohei Fukuda)

coverChanbara Beauty is de verfilming van de populaire videogame One Chanbara Bikini-Samurai Squad waarin de sexy bikinibabe en zwaardvechtkunstenares Aya ronddwaalt in een desolate, door zombies bevolkte wereld. Ze heeft een missie: samen met haar dikke vriend Katsuji en de schietgrage, in leer geklede bikerchick Reiko is ze namelijk op zoek naar de verblijfplaats van de gestoorde geleerde Dr. Sugita, het brein achter de zombieplaag. De drie moeten zich eerst door stapels zombieledematen heen hakken alvorens ze oog in oog komen te staan met Sugita. Dan blijkt dat hij een gevaarlijk bondgenoot heeft: Saki, een duivel in schoolmeisjesuniform, even gevaarlijk met het zwaard als Aya. Een dodelijke strijd begint...

Cast: Eri Otoguro, Tomohiro Waki, Taro Suwa

DVD details:
Land: Japan
Jaar: 2008
Speelduur: 86 minuten
Geluid: Japans DD2.0
Beeld: 16:9
Nederlands ondertiteld

Extra's: Bonus film, biografie

Releasedatum: 19 oktober

Recente artikelen

Laatste reacties

SuperDre  |  16-10-2009

Samurai princes en Chanbara beauty zullen zeker hun weg vinden naar mijn collectie (ga wel ff eerst in het buitenland kijken of er geen BD-versies van zijn)..
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

Filteren

Tags

Meer >

Archief

Meer >

Deel deze pagina