Filmfreak: DVD releases in september 2007

De DVD releases van Filmfreak op 19 en 24 september 2007

Releases op 19 september 2007

The District (Aron Gauder)
Virtuoze animatie brengt Romeo en Juliet naar het Hongarije van corrupte smerissen, hoeren, drugs en hiphop.

De jongeren van het achtste district van Boedapest groeien op temidden van ruzies en rivaliteit tussen hun Hongaarse, Arabische of zigeuner-ouders. Om een einde te maken aan de vijandigheden tussen de clans, en de hand te winnen van zijn geliefde Jules, bedenkt Richie een plan. Hij reist terug naar de pre-historie om een olieveld onder de wijk te creëren. Maar door de plotseling verworven rijkdom vestigt het getto een hoop ongewenste aandacht op zich, van Osama bin Laden tot de paus...

‘Animatie als een mitrailleur (...) Aron Gauder schiet met the District het hele geopolitieke circus én zijn Hongaarse landgenoten aan gort (...) Alleen al de openingscredits verdienen een prijs (...) Dit is hardcore-animatie waar Wallace & Gromit het niet langer dan een paar minuten uithouden’ - FILMKRANT

‘Budapest gets the South Park Treatment’ - VARIETY

Cristal d'Annecy for the best feature film - Annecy 05
Best feature film - SICAF Korea
Prize for the best feature film - Ottawa Animation IFF
Prize for the best animated film - Sitges 05
Bioscooprelease Nederland: oktober 2006

DVD details:
Hongarije, 2004, 87 min., 16:9, DVD9, Hongaars 2.0, Nederlands en Frans ondertiteld
Extra's: A day at the office, Sketches & Drawings, Trailer


Taxidermie (György Pálfi)

Uitzinnig drieluik over een oversekste soldaat, een sneleter en een dierenopzetter. Hun obsessies met lichaam en voedsel leiden tot vele, genadeloos tragi-komische taferelen. Een kip stort zich op een geërecteerde penis, sneleters proppen zich tijdens wedstrijden vol met kilo’s paardenworst en liters soep, en de dierenopzetter (taxidermist) gaat misschien zichzelf wel prepareren...

György Pálfi (1974) maakte tijdens zijn studie aan de filmakademie al verscheidene korte films die werden geselecteerd voor festivals. Zijn speelfilmdebuut Hukkle (2002) werd overal juichend ontvangen en bekroond met een European Film Award.
'Eigenzinnig talent verbluft en verbijstert met nietsontziende Taxidermia' - NRC *****
'Eten en gegeten worden, daar draait het om in deze absurd-barokke horroropera', - DE FILMKRANT
'Een explosie van beelden en ideeën', - TROUW
'Misschien wel de meest bizarre film van het jaar' - DE TELEGRAAF

Bioscooprelease Nederland: oktober 2006 (8000 bezoekers)
Bioscooprelease België: augustus 2006

DVD details: Hongarije 2006, 91 minuten, DVD9, 16:9 anamorf, Hongaars 5.1, Nederlands en Frans ondertiteld
Extra's: Trailer, making-of (43 minuten), fragmenten uit Hukkle en dvd-rom extra's.


Magonia (Ineke Smits, naar verhalen van Arthur Japin)

Een poëtische speelfilm naar verhalen van Arthur Japin. Iedere week bezoekt een jongen het eiland waar zijn vader woont. Samen bouwen ze aan een vliegende klipper en vertelt de vader hem verhalen vol hoop, liefde en teleurstellingen. Het verlangen naar een ander leven is de draad die de personages met elkaar verbindt.

Met Dirk Roofthooft, Ramsey Nasr, Linda van Dyck, Antje De Boeck, Jack Wouterse, Geert Hunaerts

Magonia is een betoverend filmgedicht…een oog verlustigende raamvertelling. Schitterende locaties en mooie rollen - GPD
Poëtische beelden, die nimmer plakkerig worden - DE VOLKSKRANT
Eigenzinnig debuut…Ineke Smits is een ambitieuze vernieuwer - NRC

DVD Details: Nederland, 2001, 101 minuten, 16:9 Anamorf Fullscreen, Nederlands 5.1, Nederlands, Engels, Duits, Frans en Spaans ondertiteld
Extra's: korte film 'De Wolkenfabriek', locatiebeelden


Suzhou River (Lou Ye)

De Suzhou die dwars door Shanghai stroomt, is door en door vervuild maar deze stinkende ader herbergt ook mooie herinneringen en geheimen en is een bron van verhalen. Suzhou River vertelt een dubbele liefdesgeschiedenis. De verteller is een videofilmer die achter zijn camera verscholen blijft. Hij krijgt een verhouding met nachtclub-danseres Meimei. Zij vertelt hem op haar beurt het verhaal over de liefde tussen motorkoerier Mada en het meisje Mudan.

Met Hou Xun (Mudan/Meimei) en Jia Hongsheng (Mada)

Schrijnende esthetiek…een voltreffer - DE VOLKSKRANT
Fabelachtige vertelling in een ingenieuze constructie - TROUW
Schitterende, persoonlijke film - HET PAROOL
Alsof je zelf in de Suzhou ligt en je mee laat voeren met de stroming - AD

DVD Details: China, 2000, 83 minuten, 16:9 anamorf fullscreen, Mandarijn 5.1, Nederlands, Engels en Frans ondertiteld


Atanarjuat, The Fast Runner (Zacharias Kunuk)

Atanarjuat is de eerste speelfilm die gemaakt is door de Inuit (eskimo's) in hun eigen taal en leefgebied. Plaats van handeling is Igloolik, een klein eiland in het noorden van Canada, zo'n 250 kilometer boven de poolcirkel. De witte ijsvlaktes en hemelsblauwe lucht vormen een beeldschoon decor voor een eeuwenoude Inuit-legende over goed en kwaad, liefde en haat, wraak en verzoening. De snelle Atanarjuat krijgt ruzie met Oki, de zoon van het stamhoofd. De ruzie gaat om het meisje met wie Atanarjuat trouwt. Om aan de wraak van Oki te ontkomen moet Atanarjuat rennen voor zijn leven. Kilometers lang vlucht hij in zijn blootje over het smeltende ijs.

Met Natar Ungalaaq (Atanarjuat), Sylvia Ivalu (Atuat), Peter Henry Arnatsiaq (Oki)

Met een springvloed van beeldschone beelden wordt een verhaal van alle tijden verteld - DE VOLKSKRANT
Betoverend…je hóórt de kou - TROUW
Unieke film over een uniek nomadenvolk - VPRO-GIDS

DVD Details: Canada, 2007, 167 minuten, 16:9 Anamorf Fullscreen, 5.1, Nederlands, Deens en Engels ondertiteld
Extra's: dive


Best Animation from Holland vol. 1

De Nederlandse animatiefilm is wereldwijd bekend en geroemd. De elf films op deze dvd zijn een selectie uit de vele films die de afgelopen 25 jaar de aandacht op zichzelf en op de Nederlandse animatie vestigden. De films wonnen internationale prijzen en onderscheiden zich door de eigenzinnige vertelling en het unieke design. Design waarin de echo’s van de eeuwenoude Nederlandse grafische traditie te zien is.

Met korte films van Borge Ring, Evert de Beijer, Piet Kroon, Maarten Koopman, Gerrit van Dijk, Christa Moesker, Paul Driessen, Michael Dudok de Wit, Adriaan Lokman, Rosto en Erik van Schaaik.

DVD Details: Nederland, 2007, 100 minuten, 16:9 Anamorf Fullscreen, 5.1, Nederlands ondertiteld.


Releases op 24 september 2007

Deliria aka Stage Fright (Michele Soavi)

Een aantal studenten is van plan een horrormusical op te voeren gebaseerd op een serie waargebeurde moorden die destijds in de buurt van het theater gepleegd zijn. De productie wordt echter geplaagd door problemen. In een poging om nog meer problemen te voorkomen, sluit de gefrustreerde regisseur zijn acteurs, in de nacht voor de generale repetitie, op in het gebouw. Maar de sleutel raakt zoek en tot hun ontsteltenis zitten de studenten opgesloten. Al snel blijkt dat ze daar niet alleen zijn.... de slachtpartijen die hier op volgen worden door EuroHorror fans wereldwijd gezien als de meest gewelddadige van de jaren 1980.
Een zeer indrukwekkende debuutfilm van de regisseur van Dellamorte Dellamore.

Met o.a. David Brandon, Barbara Cupisti, Domenico Fiore en Robert Gligorov

DVD Details: Australie, 1987, Uncut Fullframe and 1.66:1 Theatrical Matte option version, Engels gesproken, Nederlands ondertiteld, PAL, Regio 2.
Extra's: theatrical trailer, slideshow


Fallo! aka Do It (Tinto Brass)

Tinto Brass, de meester van de Italiaanse erotiek, is terug met zes uitdagende en dubbelzinnige erotische verhalen die zich afspelen in verschillende situaties en omstandigheden. Net zoals Boccaccio's Decamerone zijn deze verhalen ironisch en humoristisch. Alhoewel de fantasieën over stellen gaan, zijn het de vrouwen die op een gewaagde en zelfs schaamteloze wijze de leiding nemen in Alibi, Double trouble, Two hearts and a hut, Jolly Bangs, Evil be to him who thinks evil en Call me pig...I like it.

Van de regisseur van The Key en Cheeky!
Met o.a. Sara Cosmi, Massimiliano Caroletti, Silvia Rossi, Max Parodi, Andrea Nobili, Stefano Gandolfo.

Ongecensureerd en 5 minuten langer dan de Engelse versie

DVD Details: Italie, 2003, 87 min., Widescreen 1.85:1, Italiaans gesproken, Nederlands ondertiteld, PAL, Regio 2.
Extra's: trailershow, filmografie, fotogallerij, coming soon


We Feed The World (Erwin Wagenhofer)

Terwijl dagelijks een miljard mensen honger lijdt, wordt er wereldwijd genoeg eten geproduceerd om 12 miljard mensen te voeden. In We Feed the World laat regisseur Erwin Wagenhofer met veel oog voor detail zien wat de gevolgen zijn van de globalisering van de voedselindustrie.
In aparte hoofdstukken laat Wagenhofer mensen aan het woord die werkzaam zijn in verschillende takken van de voedselindustrie, van boeren tot afvalverwerkers tot de CEO van Nestlé. Zo reist hij onder meer af naar Almeria in Zuid-Spanje waar op 25.000 hectare grond tomaten in broeikassen worden geteeld en laat hij zien hoe in Roemenië nog met paard en wagen landbouw wordt bedreven. Tussen de verschillende hoofdstukken geeft de rapporteur van de Verenigde Naties voor het Right to Food programma, Jean Ziegler, commentaar. Hij stelt dat het feit dat er elke vijf seconde een kind aan ondervoeding sterft, terwijl er genoeg eten is, niets minder is
dan moord.

'Wagenhofer neemt ons in zijn sterk aansprekende film mee op een indrukwekkende ontdekkingsreis.' - Het Parool
'De film is subtiel en beheerst en daardoor des te overtuigender.' - De Filmkrant

Cinema Delicatessen heeft in november 2006 We Feed The World in verscheidene Nederlandse filmtheaters uitgebracht. Daarnaast draaide de film in maart 2007 op verscheidene plekken in Vlaanderen o.a. in Cinema Zed, Flagey en Studioskoop.

DVD details: Oostenrijk, 2005, 96 minuten, Nederlands en Frans ondertiteld, 4:3 letterboxed, Duits, Frans, Engels en Portugees 2.0.
Extra's: debat met o.a. Jean Ziegler


Olivier etc. (Sander Burger)

Olivier noemt zichzelf een statistisch wonder. Hij is nu al bijna 27, terwijl de artsen hebben voorspeld dat hij met zijn aangeboren hartafwijking niet veel ouder dan 25 zou worden. Hij lijkt niet te lijden onder de dreiging van een vroege dood. Olivier is een feestbeest met een tomeloze energie. Hij rookt, drinkt, danst tot diep in de nacht en wordt regelmatig wakker naast een hem onbekend meisje. Dat hij met deze levensstijl vrienden en familie van zich vervreemdt en geen vrouw voor langere tijd aan zich weet te binden, deert hem niet. Olivier leeft met de dag. Totdat nieuwe medische technologie het mogelijk maakt hem te genezen en een nieuwe toekomst ineens voor
hem openligt. Iedereen is dolblij, maar Olivier weet zich geen raad met de verwachtingen en verantwoordelijkheden die nu ineens zijn deel zijn. Hij doet een poging om zijn studie op te pakken en zoekt een meisje op, dat hem van een wilde nacht is bijgebleven, maar alles lijkt op niets uit te lopen.
Olivier etc. is een intens verhaal over een jonge man die afscheid moet nemen, niet van het leven maar van de dood, en leert omgaan met zijn nieuwe hart, dat verschrikkelijk pijn kan doen, maar ook nieuwe kansen op geluk brengt. Een film over het leven dat geleefd dient te worden, met alles erop en eraan.
met Dragan Bakema, Maria Kraakman, Noel S. Keulen, Ria Eijmers, Hans Dagelet

'..interessant thema....dynamische camerawerk...Olivier etc. doet verlangen naar meer kleine acteursfilms.. ' - PAROOL***
'Bakema intrigerend en mooi als manische Olivier' - NRC/NRC NEXT***
'..hoopgevend debuut..' - DE VOLKSKRANT***
'..Kraakman kan gevoelig en mooi ingetogen spelen....Sander Burger betuigt zich een initiatiefrijk en intelligent speelfilmregisseur..' - TROUW
'..tal van ontroerende momenten....meeslepende vertolking van Bakema.. ..Burger weet die valkuilen bijzonder knap te omzeilen..' - AD***
Bioscooprelease Nederland: januari 2007

DVD details: Nederland, 2007, 90 min., Nederlands en Engels ondertiteld, 16:9 anamorf, Dolby 5.1.
Extra's: interview Maria Kraakman en Dragon Bakema cinema.nl, audiocommentaar Sander Burger en Dragon Bakema, interview Desmet Live met regisseur en 'echte Olivier’, trailer.


Rhythm is it! (Thomas Grube en Enrique Sanchez Lansch)

De filmmakers volgen de bevlogen dirigent Sir Simon Rattle en zijn Berlijns Filharmonisch Orkest tijdens een gewaagd en ambitieus project. Het doel is met
250 Berlijnse kinderen en jongeren afkomstig uit maar liefst 25 verschillende landen een dansspektakel op te zetten rondom Igor Stravinsky’s Le Sacre Du Printemps.
De meesten van hen komen uit kansarme gezinnen, luisteren normaliter naar hiphop en zijn even rusteloos als onzeker. Het lijkt onbegonnen werk, zeker aangezien
choreograaf Royston Maldoom niet meer dan 45 dagen heeft tot de première.
Met een scherp gevoel voor drama volgen de filmmakers alle betrokkenen terwijl de première datum waarop alles samen moet komen nadert. Langzaam maar zeker
ontvouwt zich een heroïsch verhaal waarin enthousiasme en doorzettingsvermogen het winnen van angst en cynisme.
RHYTHM IS IT! is daarmee, behalve een ode aan klassieke muziek en de expressieve kracht van dans, een ontroerende bevestiging van de kracht van de jeugd.
regie en scenario Thomas Grube

'...Bruisende, ontroerende en inzichtelijke film...Opzwepend filmisch verslag van een gewaagd sociaal-cultureel project...warm verhaal met ontroerende finale...', - TROUW
'.. wat een bevrijding: mensen die hardop zeggen dat de multiculturele maatschappij een mooie toekomst heeft...'. DE VOLKSKRANT
' Een bijzondere film.... Bovendien is de laatste scène waarin het uiteindelijke resultaat wordt gefilmd (...) fantastisch' , DE FILMKRANT

Bioscooprelease Nederland: april 2006

DVD details: Duitsland, 2004; 100 min., Nederlands ondertiteld, 16:9 anamorf, Dolby 2.0.
Extra's: interview Simon Rattle, Audiocommentaar van Simon Rattle en Royston Maldoom, Dansvoorstelling Le Sacre du Printemps.


Dirty Maria (Zeze Takahisa)

Een taxichauffeur is op zoek naar zijn sinds enige tijd vermiste vrouw. Haar collega vertelt hem dat ze heeft vernomen dat zijn vrouw naar een kuuroord in de bergen is gegaan. Als zij besluiten om samen op zoek gaan naar de vermiste vrouw, ontwikkelt zich een bijzondere relatie tussen de twee. De man weet echter niet dat juist deze collega zijn echtgenote heeft vermoord.

Van de regisseur van Tokyo X Erotica (MushiMushi 1) en Raigyo (MushiMushi 3).

DVD details:
Japan, 1998, 79 minuten, 4:3, dolby 2.0, Nederlands en Frans ondertiteld.


Raigyo (Zeze Takahisa)

Tegen de achtergrond van een verlaten, mistroostig en vervreemdend Japan vertelt Raigyo het verhaal van en vrouw die een man doodsteekt die zij zojuist ontmoet heeft via een telefoonsexclub. De door haar uitgekozen locatie voor de executie draagt de naam ‘Het Liefdeshotel’. Raigyo bevat naast een flinke portie sex ook een behoorlijke dosis willekeurig geweld.
Van de regisseur van Tokyo X Erotica (MushiMushi 1) en Dirty Maria (MushiMushi 4).

DVD details: Japan, 1997, 75 min., Nederlands en Frans ondertiteld, 4:3, dolby 2.0.


Filmfreak Distributie zal in oktober volgende titels uitbrengen:

Forever (Cinema Delicatessen)
Fauteuils d'Orchestre (Melimedias)
Black Gold (Idfa's Delicatessen)
Andy Warhol's Flesh for Frankenstein
Andy Warhol's Blood for Dracula
City of Death (Sodementedcinema)
Cold Eyes of Fear (Sodementedcinema)

Lancering nieuw Filmfreak-label KOINOBORI

In het najaar van 2007 begint Filmfreak Distributie met een nieuw label voor Japanse klassiekers. De eerste titels zijn:

Human Condition I-III van Masaki Kobayashi (1959-1961)
Vengeance is Mine van Shohei Imamura (1979)
The Idiot van Akira Kurosawa (1951)

Andere titels voor het najaar 2007

The Monastery (Idfa's Delicatessen)
Transylvania (Contact Film)
Frozen land (Filmfreak)
Heaven's Door (Art Film)
Micropolis: De belegerde citadel (Melimedias)
El Metodo (Victory Productions)

Recente artikelen

Laatste reacties

Quido  |  06-09-2007

Magonia, Olivier etc. (leuke extra's ook!) en Best Animation from Holland.
Lees meer >

Dennis Kuijper  |  06-09-2007

Anarjut, The Fast Runner staat al een tijd op de wishlist alleen bleef deze titel erg duur,hopelijk is hij nu beter geprijst.
Lees meer >

stefanovic  |  06-09-2007

Human Condition I - III, ik hoop op een kwalitatief goede release.
Lees meer >

jeroenh  |  06-09-2007

Bergen interessante releases (en een aantal rereleases) in dit persbericht. Filmfreak is tegenwoordig het leukste label van Nederland.
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

Filteren

Tags

Meer >

Archief

Meer >

Deel deze pagina