Filmfreak: KOINOBORI releases in september

Filmfreak Logo

Filmfreak: KOINOBORI releases in september

"KOINOBORI a collection of Japanese cinema classics" verzamelt het beste van de Japanse cinema met hoogtepunten uit het oeuvre van Japanse grootmeesters als Akira Kurosawa, Takeshi Kitano, Hideo Gosha, Keisuke Kinoshita en Masaki Kobayashi. Iedere uitgave uit deze collectie bevat een uitgebreide filmbespreking en biografie van de regisseur.

KOINOBORI verwijst naar de vlaggenstokken met karpervissen die overal in Japan te zien zijn.

Violent Cop - Takeshi Kitano

coverHet regiedebuut van Takeshi Kitano (Zatoichi, Hana-bi) is een grimmig, gewelddadig, maar ook droogkomisch portret van een man zonder grenzen.

Rechercheur Azuma maakt verbeten jacht op psychopaat Kiyohiro en gaat daarin niet zachtzinnig te werk. Als Kiyohiro en zijn handlangers zich vergrijpen aan Azuma’s labiele zus is het hek helemaal van de dam. Maar van Azuma’s wraaktocht worden ook onschuldigen het slachtoffer.

Violent Cop was oorspronkelijk bedoeld voor regisseur Kinji Fukasaku (Battle Royale), maar steracteur Kitano nam de regie van hem over. Hij leverde een onorthodoxe thriller af die een keerpunt in de geschiedenis van de Japanse film zou worden en die Takeshi Kitano in één klap als topregisseur te boek zette.

DVD details:
Land: Japan
Jaar: 1989
Speelduur: 103 minuten
Geluid: Japans Dolby Digital 2.0
Beeld: 16:9
Ondertiteling: Nederlands

Extra's:
Boekje, trailers

Heat Wave - Hideo Gosha

coverRin is een prachtige jonge vrouw, maar ook een van Japans grootste kaartspelers. Ze reist van stad naar stad om haar kunsten tentoon te spreiden. Terug in haar geboortestad ontdekt ze dat haar jongere broer Ichitaro gokschulden heeft bij lokale gangsters. Deze gewetenloze bende zwaait daardoor nu de scepter in het huis van plezier dat ooit aan Rins pleegouders toebehoorde. Alleen door deel te nemen aan een door de gangsters georganiseerd kaartspel kan zij het erfgoed weer in bezit krijgen. Maar daarvoor moet Rin eerst de ongenaakbare "Spellbinder" Tsunejiro (Tatsuya Nakadai) verslaan.

Regisseur Hideo Gosha (Three Outlaw Samurai, Sword of the Beast), levert met Heat Wave een stijvol eerbetoon af aan de klassieke Japanse gangsterfilm.

DVD details:
Land: Japan
Jaar: 1991
Speelduur: 106 minuten
Geluid: Japans 2.0
Beeld: 16:9 anamorf
Ondertiteling: Nederlands

Extra's:
Boekje en trailers

cover

Tracked - Hideo Gosha

Tokichi Sakane is op de vlucht. Na een bomaanslag te hebben gepleegd ontsnapt hij op miraculeuze wijze uit de gevangenis. Incognito trekt hij door het naoorlogse Japan, waar dankzij de wederopbouw volop tijdelijke baantjes te vinden zijn. Ondertussen verdenkt de politie hem ervan ook zijn verdwenen vrouw en kind te hebben omgebracht. Het net sluit zich om Sakane, juist nu een ontmoeting met een mooie jonge vrouw hem doet twijfelen aan zijn leven als voortvluchtige.

Hideo Gosha (Three Outlaw Samurai, Sword of the Beast) vertelt dit verhaal op meesterlijke wijze, waardoor de kijker zich met de menselijke kant van Sakane kan identificeren. Daarin wordt hij geholpen door een schitterende hoofdrol van Ken Ogata (Vengeance Is Mine, Mishima: A Life in Four Chapters).

DVD details:
Land: Japan
Jaar: 1985
Speelduur: 124 minuten
Geluid: Japans 2.0
Beeld: 16:9
Ondertiteling: Nederlands

Extra's: Boekje, trailers

Deze titels zijn verkrijgbaar vanaf 21 september.
De adviesprijs is € 17,95.

Recente artikelen

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties. Geef als eerste een reactie in dit topic!

Filteren

Tags

Meer >

Archief

Meer >

Deel deze pagina