Filmfreak releases op DVD vanaf 8 januari 2013

Filmfreak Logo

Filmfreak: DVD-releases op 8 januari

Robert Mitchum Est Mort (Olivier Babinet / Fred Kihn) 

coverWie is Franky Pastor? Niet echt gek dat niemand van deze B-acteur gehoord heeft, hoe hard zijn sjofele manager Arsène ook zijn best doet. In een laatste, ultieme poging om Franky beroemd te maken, sleurt Arsène hem mee naar de poolcircel. Op het obscure fi lmfestival dat daar plaatsvindt, hopen ze de beruchte regisseur Sarrineff te ontmoeten. Een krankzinnige rit dwars door Europa volgt, samen met rockabilly-muzikant Douglas. Onderweg krijgt het drietal het aan de stok met de politie, nemen ze en passant een film op en beleeft Franky een romance met een vertegenwoordigster van farmaceutische middelen. Met de politie op hun hielen draait Arsène, die al uren niet meer geslapen heeft, steeds verder door.

Robert Mitchum Est Mort is een eigenzinnige en charmante roadmovie vol verwijzigingen naar de helden van regisseursduo Olivier Babinet en Fred Kihn: Aki Kaurismäki, Jim Jarmusch, Jean-Luc Godard. Olivier Gourmet, vaste acteur van de broers Dardenne, steelt de show als sjacheraar Arsène.

Cast:
Olivier Gourmet, Pablo Nicomedes, Bakary Sangaré

DVD details:
Land: Frankrijk / Noorwegen / België / Polen, 2010
Speelduur: 91 minuten
Geluid: Frans / Engels / Pools 5.1 / 2.0
Beeld: 16:9
Nederlands ondertiteld

Extra's: Trailer

Releasedatum: 8 januari

Symbol (Hitoshi Matsumoto)

coverEen metafysische bespiegeling over het lot der mensch en de kosmische verbondenheid der dingen, vooral met Mexicaanse worsteldesperado’s. Adepten van ’s werelds grootste denkers én liefhebbers van platte grappen komen aan hun trekken bij een van de origineelste films in jaren.

Cast: Hitoshi Matsumoto, David Quintero, Luis Accinelli

DVD details:
Land: Japan, 2009
Speelduur: 93 minuten
Geluid: Japans / Spaans 5.1
Beeld: 16:9
Nederlands en Frans ondertiteld

Extra's: Verwijderde scènes, making of

Releasedatum: 8 januari

Big Man Japan (Hitoshi Matsumoto)

coverEen superheld tegen wil en dank moet Japan verdedigen tegen uit de kluiten gewassen monsters, zich onderwijl beklagend over constante media-aandacht die de meest triviale aspecten van zijn dagelijks leven publiek maakt. En hiermee haalde Hitoshi Matsumoto het festival van Cannes.

Cast: Hitoshi Matsumoto, Ua, Mitsuyoshi Takasu

DVD details:
Land: Japan, 2007
Speelduur: 113 minuten
Geluid: Japans DD 5.1
Beeld: 16:9
Nederlands en Frans ondertiteld

Extra's: Trailers, verwijderde scènes, making of

Releasedatum: 8 januari

Droom en Daad (Annette Apon)
Henriette Roland Holst in de periode 1891 - 1927

cover

In de periode 1891-1927 maakt Henriette Roland Holst een dramatische ontwikkeling door. Als aankomend dichteres uit een gegoed burgerlijk milieu stort ze zich vol idealisme en overgave in de arbeidersbeweging. Maar binnen de verschillende socialistische partijen vindt een heftige richtingenstrijd plaats, waarin Henriette niet gemakkelijk haar plek vindt. Als ze na een reis door de Sovjet Unie ontgoocheld terugkomt, voelt ze zich bij geen enkele linkse partij meer thuis. Later zal ze terugblikken op deze tijd in haar biografie "Het vuur brandde voort".

De film reconstrueert deze periode aan de hand van oud filmmateriaal, gecombineerd met teksten van Henriette Roland Holst zelf: flarden uit brieven, gedichten, toespraken en boeken, spaarzaam aangevuld door een persoonlijk commentaar van de filmmaker.

Filmmateriaal waar Henriette zelf op te zien is bestaat niet uit die periode.  Maar er is prachtig materiaal dat een veelzijdig en onbekend beeld van die tijd geeft. En anders dan veel mensen denken is dat lang niet altijd zwart-wit materiaal: sommige beelden zijn buitengewoon fraai ingekleurd.
Daarnaast zijn er recente beelden van de Buissche Heide, de plek waar Henriette Roland Holst iedere zomer verbleef en gasten uit binnen- en buitenland ontving.

DVD details:
Land: Nederland, 2012
Speelduur: 73 minuten
Geluid: Nederlands DD 2.0
Beeld: 16:9
Duits en Engels ondertiteld 

Releasedatum: 8 januari

La Tête la Première (Amélie Van Elmbt) 

coverZoé besluit een schrijver die ze erg bewondert op te zoeken en misschien daardoor de zin van haar leven te ontdekken. Onderweg ontmoet ze een jonge acteur, Adrien. Die raakt in de ban van haar ongrijpbaar karakter en besluit haar te volgen.

Cast: Alice de Lencquesaing, David Murgia, Jacques Doillon

DVD details:
Land: België / Frankrijk, 2012
Speelduur: 89 minuten
Geluid: Frans 5.1 / 2.00
Beeld: 4:3
Nederlands ondertiteld

Extra's: Trailer, interview

Releasedatum: 8 januari

Red Tears (Takanori Tsujimoyo) 

coverEen jonge man, Masaki, wordt neergeschoten op straat, in een wielkoffer gepropt en vervolgens in een opslagloods onthoofd. Zijn vriendin Hazuki vertelt detective Tetsuo dat Sayoko, een mysterieuze vrouw waarmee ze Masaki pas heeft gezien, iets te maken heeft met zijn verdwijning. De politie, geleid door Tetsuo’s baas Mishima, is juist bezig met een onderzoek naar drie gruwelijke moorden en ziet een link met de verdwijning van Masaki. Maar Tetsuo, die inmiddels Sayoko heeft getraceerd en tot op z’n oren verliefd is geworden, moet daar helemaal niets van hebben. Juist het merkwaardige gedrag van zijn baas doet vermoeden dat er hier hele andere belangen spelen!

“Waar regisseur Takanori Tsujimoto bij het onderzoek naar de seriemoordenaar zich qua stijl door HK detective fims liet inspireren, presenteert hij het eindgevecht als de langste en voor alles de meest flitsende strijd van de laatste jaren. De slachting, gespeeld door de twee supersterren Natsuki Kato en Yasuaki Kurata, is definitief een Must See!” (Japans Filmfestival Hamburg)

Cult-regisseur TAKANORI TSUJIMOYO (Hard Revenge Milly) castte actie-legende YASUAKI KURATA (Fist of legend, Blood: The last vamire); Met special effects van de Japanse meester YOSHIHIRO NISHIMURA (Tokyo Gore Police) zelf!
 
Cast:
Yasuaki Kurata, Natsuki Katô, Yûma Ishigaki

DVD details:
Land: Japan, 2011
Speelduur: 82 minuten
Geluid: Japans DD5.1 / DD2.0
Beeld: 16:9
Nederlands ondertiteld 

Extra's: Making of, première, originele trailer

Releasedatum: 8 januari


Recente artikelen

Laatste reacties

Oudlid_X5  |  31-12-2012

Hitoshi Matsumoto is een held!
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

Filteren

Tags

Meer >

Archief

Meer >

Deel deze pagina