FOX: Master And Commander 27 april op DVD

Bekroond met 4 Bafta\'s en 3 Golden Globes
Genomineerd voor 10 Oscars®
Master and Commander:
The Far Side of the World

Te huur en te koop op video en dvd vanaf 27 april

Het verhaal
April 1805: de napoleontische oorlog tussen Engeland en Frankrijk woedt hevig. Franse kaperschepen vallen in dienst van Napoleon Engelse schepen aan. Het Franse fregat Acheron heeft al menig Brits schip tot zinken gebracht voor de kust van Zuid-Amerika.
Kapitein Lucky Jack Aubrey (Russell Crowe) heeft de leiding van de H.M.S. Surprise. Als zijn schip plots het doelwit wordt van de Acheron neemt Aubrey een zware beslissing: ondanks aanzienlijke schade aan de Surprise en een aantal gewonden zet hij de achtervolging in om de Acheron te onderscheppen of tot zinken te brengen. Het is een missie die een beslissende wending kan geven aan het lot van een natie – maar ze kan ook het leven kosten aan Aubrey en zijn bemanning...

Bekroningen en nominaties
Master and Commander is niet alleen een publieksfavoriet: ook de kritieken en de filminstituten zijn meer dan lovend. Het is heel uitzonderlijk en veelzeggend dat een film tien Oscar®-nominaties krijgt, en dat in categorieën als regie, visuele effecten, kostumering en simpelweg \'Beste Speelfilm van het Jaar\'.
In Engeland werd Master and Commander bekroond met drie Bafta\'s: beste kostumering, beste geluid, beste productiedesign; en de film haalde er ook vier Bafta-nominaties binnen, waaronder beste film. Ook voor de Golden Globe award werd Master and Commander driemaal genomineerd.

Topregisseur met topcast

Peter Weir heeft niet zo veel films gemaakt, maar wat hij regisseert is altijd excellent, zie Picnic at Hanging Rock (1975), The Year of Living Dangerously (1982), Witness (1985), The Mosquito Coast (1986), Dead Poets Society (1989) en The Truman Show (1998). Met Master and Commander laat de meester zien dat hij als geen ander weet hoe je een goed verhaal meeslepend moet brengen.
Het idee voor Master and Commander haalde Peter Weir uit de gelijknamige boekenreeks van Patrick O\'Brian. De auteur werkt al sinds 1971 aan de reeks die onder kenners een ware cultstatus heeft gekregen.
Zowel Paul Bettany (Dogville, A Beautiful Mind), de teruggetrokken intellectueel met z\'n brilletje, als Russell Crowe (Gladiator, LA Confidential), de extraverte zeebonk, acteert voortreffelijk. Als voorbereiding voor z\'n rol zeilde Crowe door de woelige zee van de Fiji-eilanden. Paul Bettany studeerde op de cello en verdiepte zich in de chirurgische praktijken en amputaties zoals die toen werden uitgevoerd.

Realisme en visuele effecten
Nooit eerder kregen we een zo realistische schets te zien van het leven op zee in de tijd van Napoleon. Elk detail werd nauwgezet bestudeerd en de researchers kregen steun van verschillende wetenschappers, van archeologen tot artsen.

Enkele voorbeelden:
• De H.M.S. Surprise werd nagebouwd op basis van de plannen van de Britse admiraliteit, en daarbij werden de kleinste details gerespecteerd: het optuigen, de uitrusting en dimensies van de scheepsdekken, het aantal kettingpompen, het echte geteerde henneptouw, een constructie zonder spijkers (om het kompas niet te beïnvloeden), enzovoort.
• In feite zijn er twee Surprises op ware grootte, beiden afgeleid van de originele Surprise die zijn leven begon in 1794 als het Franse fregat \'Unité\'. De ene Surprise was bestemd voor opnames op zee, de andere voor de studio. De zeewaardige versie van de Surprise is een omgebouwd lesschip voor zeilers.
• De andere Surprise stond in een watertank van acht are groot in de studio\'s van Fox, waar hij de windhozen en tropische zeeën moest doorstaan.
• Ook de Surprise in de studio is boven de waterlijn een perfecte replica, met elk touw en zeil op precies de juiste plaats. Alle acteurs kregen intensieve training in zeevaart- en zeiltechnieken.
• Aan de technische tekeningen van het schip werkte een team van zeventien personen, dat zich bovendien moest specialiseren in de verschillen tussen Franse en Engelse scheepsontwerpen, met als extra moeilijkheid dat de Surprise aanvankelijk een Frans schip was, en de Acheron Amerikaans.
• De Acheron is voor een groot stuk gemodelleerd op de USS Constitution en ook gemaakt voor de studio, maar zonder het meeste van het tuigage. Als echt schip was het enkel nodig voor de finale gevechtsscène. In andere scènes waar we de Acheron bijvoorbeeld met volle zeilen zien, betreft het een schaalmodel van negen meter of een computerbeeld.


Productinformatie

Double disc special edition koop-dvd
Titel: Master and Commander: The Far Side of the World
Releasedatum: 28/2/2004
Genre: actie/avontuur
Leeftijd: 12
Lengte: 2 u. 18 min.
Geluid: Dolby 5.1, DTS
Beeld: 16:9 (2,35:1)
Menutalen dvd: Engels
Ondertiteling dvd: Engels, Nederlands,Zweeds, Noors, Deens, Fins
Extra\'s dvd: - Featurette "The Hundred Days"(+/-70 min.)
- Peter Weir praat over regisseren “In the Wake of O’Brian” (+/- 21 min.)
- Documentaire over de special effects van Master and Commander (+/- 30 min.)
- Documentaire over het geluid van Master and Commander (+/- 21 min.)
- HBO Featurette "HBO First Look"(+/- 26 min.)
- Verwijderde scènes
- Een blik op de actiescènes en het filmen met meerdere camera\'s
- Fotogalerij
Adviesprijs dvd: 27,95 euro


Single disc koop-dvd en video
Titel: Master and Commander: The Far Side of the World
Releasedatum: 28/2/2004
Genre: actie/avontuur
Leeftijd: 12
Lengte: 2 u. 18 min.
Geluid: Dolby 5.1, DTS
Beeld: 16:9 (2,35:1)
Menutalen dvd: Engels
Ondertiteling dvd: Nederlands, Engels
Extra\'s dvd: -
Adviesprijs dvd: 21,95 euro
Adviesprijs video: 14,95 euro


Huur-dvd en video
Titel: Master and Commander: The Far Side of the World
Releasedatum: 27/2/2004
Genre: actie/avontuur
Leeftijd: 12
Lengte: 2 u. 18 min.
Geluid: Dolby 5.1, DTS
Beeld: 16:9 (2,35:1)
Menutalen dvd: Engels
Ondertiteling dvd: Nederlands, Engels
Extra\'s dvd: -

Recente artikelen

Laatste reacties

Sneaker  |  03-05-2004

Veel goede dingen gehoord over deze film. Komt op zekers in mijn collectie. omdat je er goeie dingen van hebt gehoord :shock: Is het niet handig om zelf te...
Lees meer >

FrankGuthrie  |  03-05-2004

Veel goede dingen gehoord over deze film. Komt op zekers in mijn collectie. omdat je er goeie dingen van hebt gehoord :shock: Is het niet handig om zelf te...
Lees meer >

Sneaker  |  18-04-2004

Veel goede dingen gehoord over deze film. Komt op zekers in mijn collectie.
Lees meer >

Surya  |  17-04-2004

Ik moet zeggen dat ik de trailers voor deze film slecht en misleidend vond. Dat geldt voor zeel veel trailers trouwens. En het is ook vaak in trailers dat ze ...
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

Filteren

Tags

Meer >

Archief

Meer >

Deel deze pagina