Game, Set, Match - BATTLE OF THE SEXES is vanaf 21 maart te koop op DVD en Blu-ray

Game, Set and Match

BATTLE OF THE SEXES

het duel dat spelregels veranderde

Battle of the Sexes DVDBattle of the Sexes Blu-ray

Battle of the Sexes is vanaf 21 maart verkrijgbaar op Blu-ray en DVD

Gifted - Still

In een tijd waarin vrouwelijke tennisprofs stukken minder verdienden dan hun mannelijke tegenspelers, was Billie Jean King een van de eersten die deze strijd letterlijk en figuurlijk aanging. Haar duel tegen rivaal en mannelijke tennisprof Bobby Riggs werd in 1973 door meer dan 90 miljoen kijkers live gevolgd en wakkerde de discussie over gendergelijkheid flink aan. Het inspirerende verhaal van King is in het licht van huidige discussies nog net zo relevant als toen. Zoals je van het director duo achter Little Miss Sunshine en acteurs als Emma Stone en Steve Carell kan verwachten, is BATTLE OF THE SEXES eigenzinnig, grappig, ontroerend en charmant. Een must-see deze maand!
 

Synopsis
Emma Stone en Steve Carell schitteren in deze verfilming van de spectaculaire tennisstrijd tussen de meervoudige grand slam-winnares Billie Jean King (Emma Stone) en de voormalige nummer één van de wereldranglijst, Bobby Riggs (Steve Carell). Billie Jean en Bobby zorgden als bittere rivalen op het gebied van tennis én gendergelijkheid voor een cultureel spektakel met verregaande gevolgen, ook buiten de sport. In Battle of the Sexes wordt met veel gevoel en vlijmscherpe humor eer betoond aan deze historische tenniswedstrijd die de spelregels veranderde!

Cast
Regisseursduo Jonathan Dayton en Valerie Faris - en brein achter de culthit Little Miss Sunshine - wist een aantal sterke acteurs te strikken die het bijzondere verhaal van King succesvol vertalen naar het witte doek. Zo speelt Oscarwinnares Emma Stone (The Help, La La Land) met overtuiging de rol van Billie Jean King, één waarvoor ze bijna zeven kilo aan spieren kweekte. De chauvinistische Bobby Riggs wordt gespeeld door Golden Globe-winnaar Steve Carell (The 40-Year-Old Virgin, Crazy, Stupid, Love). Andere rollen zijn onder andere weggelegd voor Natalie Morales en Andrea Riseborough.

Gifted - Still

Blu-ray en DVD
Op de Blu-ray en DVD staan een aantal interessante featurettes. Zo kunnen kijkers genieten van beelden van de bijzondere en uitbundige entree van Billie Jean voorafgaand aan het historische tennisduel. Ook bevatten zowel de Blu-ray als DVD een extra interview met de echte Billie Jean King, een making of en een fotogalerij.

PRODUCTINFORMATIE
Genre: Drama
Leeftijd: Alle Leeftijden

Blu-ray informatie
Lengte: 122 minuten
Audio: Engels DTS-HD-MA 7.1, Frans, Italiaans DTS 5.1 en anderen
Aspect ratio: 16:9 (2.39:1)
Ondertiteling: Nederlands, Frans, Engels en anderen
Extra’s:

  • Billie Jean’s grote opkomst
  • De rivaliteit keert terug
  • Billie Jean King: in haar eigen woorden
  • Fotogalerijen

DVD informatie
Lengte: 117 minuten
Audio: Engels DD 5.1, Frans DD 5.1 en anderen
Aspect ratio: 16:9 (2.39:1)
Ondertiteling: Nederlands, Frans, Engels en anderen
Extra’s:

  • Billie Jean’s grote opkomst
  • De rivaliteit keert terug
  • Billie Jean King: in haar eigen woorden
  • Fotogalerijen

Release datum: 21 maart

Battle of the Sexes - Still

20th Century Fox

Recente artikelen

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties. Geef als eerste een reactie in dit topic!

Filteren

Tags

Meer >

Archief

Meer >

Deel deze pagina