Het 3e en laatste seizoen van BORGEN is vanaf 28 mei te koop op DVD

 

 

Birgitte Nyborg is voor de laatse keer terug, strijdlustiger dan ooit, in het derde en laatste deel van de Deense TV -serie

BORGEN - Seizoen 3

Het complete derde seizoen (10 uur) vanaf 28 mei 2013 verkrijgbaar op 4 disc-DVD

cover

De fenomenale Deense TV-serie BORGEN (The Government) met de charismatische Sidse Babett Knudsen als de 40-jarige politiek leider Birgitte Nyborg in de hoofdrol, bewijst dat politiek wel degelijk spannend, geestig en boeiend kan zijn. De winnaar van de BAFT A in de categorie Beste Internationale TV-serie en vele andere prijzen is ook in Nederland een doorslaand succes. Mede vanwege de parallellen tussen de Deense en Nederlandse politieke verhoudingen. Ook veel Nederlandse politici lieten zich inspireren door de serie waarin haarscherp de strijd om de politieke macht verbeeld wordt en de persoonlijke offers en consequenties waar iedereen in de politiek, zowel voor als achter de schermen, mee te maken krijgt.
Het derde en laatste seizoen van BORGEN biedt vertrouwde gezichten, nieuwe carrières, terugkerende ambities en de vraag: hoe verwerf je macht én blijf je trouw aan jezelf?

Seizoen 3
In het derde en laatste seizoen van BORGEN zien we een andere Birgitte Nyborg dan de idealistische premier uit Seizoen 1 en 2, die, dankzij haar idealisme en harde werken, haar partij aan een historische overwinning heeft geholpen. Birgitte heeft de politiek verlaten en geeft nu succesvolle lezingen. Intussen is haar vroegere partij – onder een nieuwe, verrassende leider – een meer conservatieve richting ingeslagen. Deze ideologische verandering laat Nyborg echter niet onberoerd. Ze maakt een rigoureuze beslissing: ze keert terug in de politiek. Zal ze er in slagen om met de juiste doelstelling voldoende medestanders te vinden en terug te komen in het voor haar eens zo vertrouwde parlement?

screenshots

Cast & crew
Regie: Louise Friedberg, Jesper W. Nielsen, Henrik Ruben Genz en Charlotte Sieling.
Met o.a.: Sidse Babett Knudsen, Birgitte Hjort Sørensen, Søren Malling en Johan Philip Asbæk.

Technische gegevens
Denemarken 2013
Speelduur: 10 x 60 minuten
Taal: Deens
Ondertiteling:
Nederlands
Geluid: Dolby Digital 5.1
Beeldformaat: 16/9
Kijkwijzer: 12 jaar

Lumiere Series logo

Recente artikelen

Laatste reacties

Jeroen D  |  22-04-2013

Komt er zeker in, de eerste 2 seizoenen waren fantastisch.
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

Filteren

Tags

Meer >

Archief

Meer >

Deel deze pagina