Het derde seizoen van de Zweedse misdaadserie Johan Falk vanaf 28 maart op DVD

Derde seizoen Zweedse misdaadserie

JOHAN FALK

Johan Falk Seizoen 3 DVD

vanaf 28 maart op DVD

Op dinsdag 28 maart brengt Lumière het derde seizoen van Johan Falk uit op DVD. Jakob Eklund speelt de titelrol in de actierijke Zweedse misdaadserie, gebaseerd op ware gebeurtenissen. Het special unit team GSI krijgt te maken met grotere problemen en zwaardere tegenstanders dan ooit.

Johan Falk heeft al jaren slaapproblemen. Hij wordt gekweld door de vraag hoe de Estse maffia hem en zijn collega’s drie jaar geleden zo gemakkelijk kon vinden. Johan hoopt op een antwoord als de weduwe van de maffialeider plotseling opduikt. Het blijkt echter slechts de start van een geweldsexplosie die niet alleen Johan treft, maar de hele unit en hun families.

Tegelijkertijd beginnen andere misdaadbendes operaties in Europa die ook Zweden treffen. Het is aan Johan en zijn collega’s in Göteborg om de bendes met de hulp van infiltranten en informanten creatief te bestrijden. En dan raakt Seth Rydell, de succesvolste informant van GSI de afgelopen jaren, ook nog eens in de problemen als de meeste leden van zijn oude bende vrijkomen en hun criminele activiteiten weer willen oppikken. Het is een nachtmerrie voor de politie; in korte tijd is de Rydell-bende gegroeid van drie naar 23 hongerige en efficiënte gangsters. Na een tijdje realiseren zowel de GSI als de Rydell-bende zich echter dat ze tegenover dezelfde tegenstander staan. Een opponent die zich tot nu toe in het donker heeft verborgen, maar machtiger en angstaanjagender blijkt dan enige andere criminele organisatie.

Johan Falk Seizoen 3 Screenshot

Het derde seizoen van Johan Falk bestaat uit vijf afleveringen van speelfilmlengte. Ze behandelen steeds één zaak, maar we volgen door het seizoen heen ook de diverse karakters – rechercheurs, gangsters, hun familie en informanten aan beide zijden – tot de grote finale in de laatste aflevering.

Cast: Jakob Eklund, Jens Hultén, Meliz Karlge, Mikael Tornving, e.a.
Regie: Richard Holm en Peter Lindmark

Technische specificaties DVD box:
Zweden, 2016
Speelduur: 5 x 100 min.
Taal: Zweeds
Ondertiteling: Nederlands
Beeldformaat: 16/9
Audio: Dolby Digital 5.1.
Adviesprijs: 24,99 euro

 

Lumière Crime Series logo

Recente artikelen

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties. Geef als eerste een reactie in dit topic!

Filteren

Tags

Meer >

Archief

Meer >

Deel deze pagina