Het speelse en komische drama MICROBE & GASOLINE is vanaf 11 juni te zien via VoD

Het speelse en komische drama

MICROBE & GASOLINE

Microbe & Gasoline poster
vanaf 11 juni te zien op VoD

Het komische drama Microbe & Gasoline gaat over twee vrienden die weglopen van huis en geconfronteerd worden met de obstakels van het opgroeien. Vanaf 11 juni is de komedie Microbe & Gasoline beschikbaar op Video on Demand, als onderdeel van de Walk This Way komediecollectie 2018. Jaarlijks brengt Walk This Way Europese kwalitatieve films en documentaires uit op nieuwe markten via Video on Demand-distributie. De films en documentaires worden verspreid via de globale VoD-platformen iTunes en Google Play.

Microbe & Gasoline is een realistische voorstelling van een oprechte tienervriendschap en een vrolijk avontuur, met doldwaze hindernissen die hun pad kruisen.

Microbe & Gasoline still

Synopsis:
De charmante film Microbe & Gasoline vertelt het verhaal van twee 14-jarige tieners die in Versailles wonen. Daniel (Ange Dargent) is een schrijver en kunstenaar met ambitie. Zijn lange haren en tedere karaktertrekken doen hem vaak overkomen als een meisje. Vanwege zijn klein gestalte heeft hij de bijnaam 'Microbe'. Théo (Théophile Baquet) neemt, vanwege zijn benzinegeur, de bijnaam 'Gasoline' aan. De nerds voelen zich vervreemd in hun buurt en bij eigen families. Daniel's moeder is steeds depressief en zijn vader maakt geen deel meer uit van zijn leven. Théo's moeder is immuun voor zijn creativiteit en fantasie. De ontmoedigende situaties met hun onderdrukkers (ouders, pestkoppen en vernederende meisjes) vergroot de drang om weg te lopen. Samen broeden ze op een gek plan om een auto te bouwen en in de zomer op een avontuurlijke roadtrip door heel Frankrijk te reizen. Aan het einde van het schooljaar verlaten ze de stad en start hun spannende reis. Met de geïmproviseerde auto die nog het meest op een foute kruising tussen een huis en een camper lijkt (gemaakt van een bed en aangedreven door een oude grasmaaiermotor) zoeken ze het avontuur op. Het verbergen voor de politie, het bijna afgeranseld worden door pooiers en stalkende meisjes, zijn gebeurtenissen die ze niet hadden verwacht tijdens deze spannende reis.

Originele titel: Microbe et Gasoil
Internationale titel: Microbe & Gasoline
Regisseur: Michel Gondry
Cast: Ange Dargent, Théophile Baquet, Diane Besnier
Productiejaar: 2015
Origine: Frankrijk
Taal: Frans
Genre: avontuur, komedie, drama
Speelduur: 105 min
Vod-release: 11 juni

Walk This Way Logo

Recente artikelen

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties. Geef als eerste een reactie in dit topic!

Filteren

Tags

Meer >

Archief

Meer >

Deel deze pagina