Het visueel verbluffende HONEYLAND is nu verkrijgbaar op DVD

Genomineerd voor twee Oscars in de categorieën Best Documentaire
en Beste Buitenlandse Film

HONEYLAND

Honeyland DVD

nu verkrijgbaar op DVD

Het visueel verbluffende Honeyland, werd op diverse festivals overladen met prijzen en ook de pers is laaiend enthousiast. Niet voor niets werd deze film genomineerd voor twee oscars. 

Hatidze speurt duizelingwekkend steile bergflanken af op zoek naar bijenkolonies die zich verschanst hebben in de rotsen. Ze woont in een stenen huisje in Noord-Macedonië, samen met haar zieke moeder. Haar leven, haar passie en haar inkomen zijn de wilde bijen die ze met veel zorg, en volgens oude tradities teelt. “Neem de helft van de honing, en laat de andere helft voor de bijen” – is haar gouden regel. De honing verkoopt ze op een marktje op zo’n vier uur loopafstand. Tot op een dag een rumoerige familie arriveert met een oude caravan, zeven onhandelbare kinderen en een kudde koeien, de voorbode voor het naderende einde van Hatidze’s oude leven.

Tamara Kotevska (1993) en Ljubomir Stefanov (1975) filmden drie jaar in het adembenemende gebergte van Noord-Macedonië, en keerden terug met een visueel verbluffende, poëtische documentaire over bedreigde tradities en het broze evenwicht tussen mens en natuur, die een honingzoete indruk achterlaat. Naast 8 internationale awards, bekroond met maar liefst drie prijzen en bedolven onder lovende kritieken op het vermaarde Sundance Festival.Regie: Ljubomir Stefanov, Tamara Kotevska
Genre: Documentaire
Speelduur: 87 min
Taal: Turks
Ondertiteling: Nederlands, Frans
Kijkwijzer: AL

Te koop bij Bol.com

Honeyland Still

Releasedatum: 23 september

Remain In Light logo

 

Recente artikelen

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties. Geef als eerste een reactie in dit topic!

Filteren

Tags

Meer >

Archief

Meer >

Deel deze pagina