His Dark Materials wordt 8-delige serie voor de BBC

HIS DARK MATERIALS wordt 8-delige serie voor de BBC

Er lijkt eindelijk schot te komen in de verfilming van de fantasy-boeken His Dark Materials (in het Nederlands bekend als De Noorderlicht-trilogie) van Philip Pullman.

His Dark Materials

Na een aankondiging in 2015 van de BBC voor plannen om een 8-delige serie te maken van His Dark Materials heeft men de afgelopen jaren vooral gebruikt om het script te schrijven en weer te her-schrijven. Dat werd gedaan door Jack Thorne, scenarioschrijver van onder meer National Treasure en Wonder. Maar nu is men klaar voor de volgende stap en is Tom Hooper (The King's Speech) aangesteld als regisseur. De van Logan bekende Dafne Keen is gecast voor de rol van de jonge wees Lyra, die in een parallel universum leeft. Volgens de website Deadline is het de bedoeling dat de opnames binnenkort in Wales beginnen. De rest van de cast is nog niet bekend.

Terwijl de series wordt ontwikkeld door BBC One in Groot Brittannië is het nog onbekend wie de distributierechten voor de rest van de wereld in handen gaat krijgen. Er zijn verschillende geïnteresseerden die de serie willen uitzenden, inclusief Apple en Netflix.

Deze serie is de tweede keer dan de verhalen van Philip Pullman worden verfilmd. Het eerste deel Northern Lights werd in 2007 verfilmd als The Golden Compass, met Daniel Craig en Nicole Kidman. Ondanks het geweldige materiaal en een sterke cast was deze film geen succes en werde de plannen voor een vervolg al direct in de ijskast gelegd. Waar ze nu nog steeds verblijven.

Recente artikelen

Laatste reacties

Werner  |  11-03-2018

Ik heb het altijd zéér spijtig gevonden dat er op The Golden Compass geen vervolg is gekomen.
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

Filteren

Tags

Meer >

Archief

Meer >

Deel deze pagina