Homescreen Award Winning Cinema releases in augustus

Homescreen

 

 

Homescreen Award Winning Cinema DVD releases in augustus

 

5x2 - François Ozon

coverVijf maal twee, of hoe je leven met iemand te delen. François Ozon (8 Femmes, Swimming Pool, Sous le Sable) belicht in 5x2 in vijf fasen de relatie van Marion en Gilles.
5x2 begint bij het einde, hun scheiding, en vertelt stapsgewijs terug naar de teloorgang van hun liefde, de geboorte van hun kind, hun huwelijksfeest en uiteindelijk de aanzet tot een eerste romance. Van het absolute faillissement van hun relatie naar hun eerste ontmoeting wordt 5x2 zo een ontluisterende vertelling en fascinerende puzzel over twee mensen op zoek naar geluk.

Releasedatum: 17 augustus

 

 

ROMANCE - Catherine Breillat

coverKorte inhoud:
Marie woont samen met Paul, maar hij heeft na een paar maanden geen behoefte meer om met haar te vrijen, al flirt hij met menig andere vrouw. Marie houdt oprecht van Paul, maar ze heeft ook een grote behoefte aan seks. Ze gaat haar heil buiten de deur zoeken en pikt in een café de latin lover Paolo op. De seks met hem is goed, maar ze weet dat ze nooit van hem zal kunnen houden. Met haar baas begint ze een voorzichtige smverhouding. Zo loopt ze langzaam maar zeker het risico verder te gaan dan wat acceptabel wordt gevonden.

Releasedatum: 17 augustus

 

 

COMPASSIONATE SEX - Laura Mañá

coverKorte inhoud:
Dolores staat altijd voor iedereen klaar en wordt door iedereen bewonderd. Behalve door haar man. Hij heeft er genoeg van dat ze zoveel tijd aan anderen besteedt en gaat bij haar weg. Dolores is verdrietig en besluit dat het over moet zijn met haar goede daden. Ze gooit het roer radicaal om. Ze wil zondigen en besluit met de eerste de beste man het bed in te duiken. Maar de man die ze van straat plukt was depressief en fleurt weer helemaal op. Het nieuws verspreidt zich snel in het kleine dorpje en spoedig staan de mannen voor Dolores in de rij...

Releasedatum: 17 augustus

 


THE GLASS MENAGERIE - Paul Newman

coverKorte inhoud:
Een dominante en alles overheersende moeder, Amanda, tracht in een uitzichtloze situatie in het St Louis van de jaren dertig met haar twee kinderen te overleven. Ze klampt zich krampachtig vast aan een andere tijd en een andere plaats. Haar rebelse zoon Tom (John Malkovich) wil bij de eerste de beste mogelijkheid, net als zijn vader jaren geleden, het huis verlaten. Zijn zus, Laura, gehandicapt en ernstig verlegen, is bang voor de echte wereld. Amanda wil niets liever dan haar zien trouwen en blijft Tom vragen een man uit te nodigen. Op zijn voorstel, nodigt ze Jim, een collega van hem, uit voor een etentje...

The Glass Menagerie is gebaseerd op Tennessee Williams (A Streetcar Named Desire, A Cat on a Hot Tin Roof) autobiografische tonneelstuk en betekende zijn grote doorbraak.

The Glass Menagerie genomineerd voor een Gouden Palmn en een Golden Globe.

Releasedatum: 17 augustus

Recente artikelen

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties. Geef als eerste een reactie in dit topic!

Filteren

Tags

Meer >

Archief

Meer >

Deel deze pagina