Homescreen DVD releases in april

Homescreen

 

 

Homescreen DVD releases in april

The Double Hour [La Doppia Ora] - Giuseppe Capotondi

coverSonia werkt als kamermeisje, Guido is ex-politieman en werkt als bewaker van een villa. Ze ontmoeten elkaar tijdens het speeddaten. Hij doet dit wel vaker, voor haar is 't de eerste keer.
Ook al wisselen ze maar weinig woorden, de aantrekkingskracht tussen hen is overduidelijk. Ze staan op het punt verliefd te worden totdat het noodlot toeslaat... Terwijl Sonia's verleden naar boven komt, met al zijn onopgeloste problemen, stort de realiteit rondom haar in. Maar niets is wat het lijkt. Wie is Sonia eigenlijk? En is het Guido wel die ze overal blijft zien?
Een Hitchcockiaanse thriller, die voortdurend speelt met droom en werkelijkheid. Acteurs Ksenia Rappoport (La Sconosciuta) en Filipo Timi (The American, De Eenzaamheid van de Priemgetallen) werden op het Filmfestival van Venetië beiden bekroond met de prijs voor beste acteur.

Releasedatum: 19 april

 

 

David’s Birthday [Il Compleanno]- Marco Filiberti

coverDavid’s Birthday is een verhaal over liefde en verborgen verlangens. Twee stelletjes, allemaal begin 40, huren een villa aan de Italiaanse kust om de zomer samen door te brengen.Onmiddellijk zijn er spanningen. Niet alleen binnen de twee koppels, maar ook tussen hun. Diego is een typische playboy, zijn vrouw Shary is beschaafd maar snel geprikkeld. Matteo is een over intelligente psychoanalyticus, en zijn vrouw Francesca een beetje naïef en kwetsbaar.
In deze toch al wat onstuimige mix van mensen arriveert Diego en Shary’s zoon David om zijn achttiende verjaardag te vieren. David, een prachtige jongen met het uiterlijk van een Griekse god, is een volwassen man geworden en heeft alles wat Diego nooit had. David is goed in sport, intelligent en heeft een bijbaantje als ondergoed model. David’s aankomst zet de sluimerende spanningen op scherp. En Matteo voelt zich tot zijn eigen verbazing enorm aangetrokken tot de zoon van zijn beste vriend. In de Italiaanse zomerhitte wordt Matteo een voyeur, hij bespioneert de prachtige David in een poging de prachtige jonge man te veroveren. Matteo’s vrouw voelt dat er iets in haar relatie met haar man veranderd is...

Releasedatum: 19 april

 

 

De Eenzaamheid van de Priemgetallen - Saverio Costanzo

coverDe verfilming van de gelijknamige bestseller van Paolo Giordano.

Priemgetallen kunnen alleen maar gedeeld worden door 1 of door zichzelf. Het zijn eenzame getallen, ongrijpbaar voor anderen. Alice en Mattia zijn priemgetallen, allebei achtervolgd door gebeurtenissen uit hun jeugd.
Alice heeft als klein meisje een ingrijpend ongeluk meegemaakt, dat zijn sporen op haar lichaam heeft achtergelaten, Mattia heeft zijn tweelingzuster verloren. Als tieners ontmoeten Mattia en Alice elkaar op school, herkennen elkaars pijn en sluiten vriendschap. Maar dan vertrekt Mattia naar het buitenland en hij en Alice verliezen elkaar uit het oog. Wanneer zij elkaar jaren later weer terug zien, doen beiden een onthullende bekentenis. De Eenzaamheid van de Priemgetallen, met o.a. Isabella Rossellini en Alba Rohrwacher (Io Sono L'Amore), is een enorm succes in de bioscopen!.

Releasedatum: 19 april

 

 

Two Women [La Ciociara] - Vittorio De Sica

coverTijdens de Tweede Wereldoorlog probeert de weduwe Cesira met haar 12- jarige dochter Rosetta de bombardementen van de geallieerden in Rome te ontvluchten. De sterke Cesira doet er alles aan om haar dochter tegen de verschrikkingen van de oorlog te beschermen. Ze wil naar haar geboortestreek Ciociara in het zuiden van Italië te reizen. Daar ontmoeten ze Michele (jean-Paul Belmondo), een jonge man met communistische sympathieën, die al snel verliefd wordt op Cesira. Michele wordt echter plotseling gevangen genomen door een groep Duitse soldaten die hem als gids voor het bergachtige gebied willen gebruiken. Later blijkt hij door de Duitsers vermoord. Maandenlang wachten Cesira en haar dochter op de komst van de geallieerden en de bevrijding. Als ze terugkeren naar Rome wacht hen op de lange reis een onverwachte tragedie...

Sopia Loren werd voor haar hartverscheurende rol als moeder terecht bekroond met de Oscar (tm) en Gouden Palm voor beste actrice en regisseur Vittorio de Sica (Ladri di Bicicclette/ De Fietsendieven) won de Golden Globe voor Beste Buitenlandse Film.

Releasedatum: 19 april

 

 

4 nieuwe titels in het Award Winning Cinema label

Marcello Marcello - Denis Rabaglia

cover‘Een heerlijke komedie in de stijl van Il Postino.’

Op het schilderachtige eilandje Amatrello, gelegen in de golf van Napels, bestaat een nogal vreemde, eeuwenoude traditie. Als een meisje 18 jaar wordt, barst er een strijd tussen alle jongemannen los om wie de gelukkige is die haar mee uit mag nemen. Alle aanbidders dienen een speciaal cadeau te geven. Overigens niet aan het meisje in kwestie, maar juist aan haar vader. Hij besluit uiteindelijk met wie zijn dochter voor het eerst uit zal gaan.
De 18-jarige visserszoon Marcello heeft lak aan deze traditie....totdat hij tot over zijn oren verliefd wordt op Elena, de beeldschone dochter van de burgemeester van Amatrello. Elena is achttien geworden en Marcello heeft het perfecte geschenk voor haar in gedachten. Maar hij is niet de enige...

Releasedatum: 19 april

 

 

Mid-August Lunch [Pranzo di Ferragosto] - Gianni di Gregorio

cover‘Aanstekelijk, hartverwarmend speelfilmdebuut. Een klein meesterwerkje.’ IFFR

Rome, midden augustus: het is bloedheet en de hoofdstad is leeg, iedereen is op weg naar de kust. Behalve Gianni. Hij wil wel, maar kán niet weg. Hij heeft geen geld en woont bij zijn hoogbejaarde, veeleisende moeder die hij moet verzorgen. Als bovendien Gianni’s huisbaas Luigi langskomt met de vraag of hij een weekend voor zijn moeder kan zorgen, moet Gianni wel ja zeggen vanwege het geld dat hij hem schuldig is. De volgende dag brent Luigi echter niet alleen zijn moeder, maar ook nog een oude tante. Als dan ook nog Gianni’s huisarts zíjn moeder bij hem stalt, zit Gianni een heel weekend opgescheept met 4 veeleisende dames...

Releasedatum: 19 april

 

 

Le Fate Ignoranti [The Ignorant Fairies]

coverVan de regisseur van het succesvolle Hamam, Il Bagno Turco en Mine Vaganti [Loose Cannons]

Antonia en Massimo zijn al 15 jaar getrouwd. Ze lijken het perfecte stel, totdat Massimo bij een auto-ongeluk om het leven komt. Ze raakt in een depressie, totdat ze erachter komt dat hij al 7 jaar vreemdging met een man. Ze gaat haar nieuwsgierigheid achterna en besluit de minnaar van haar overleden man op te zoeken.
Ze vindt Michele in een groot appartement dat hij deelt met een grote kring vrienden, die in de loop der jaren een geheime familie van Antonia’s man is gaan vormen. Antonia voelt zich aangetrokken door de alternatieve, uitgebreide nieuwe familie. En terwijl zij en Michele elkaar steeds beter leren kennen ontdekken ze dat ze veel meer met elkaar delen dan een verleden met Massimo.

Releasedatum: 19 april

 

 

John Rabe - Florian Gallenberger

cover‘Groots en meeslepend meesterwerk over de Schindler van China’

In 1937 wordt Nanking aangevallen en overgenomen door het Japanse keizerlijke leger. Een grootschalige massamoord volgt. Industrieel John Rabe (ook wel de Oskar Schindler van China genoemd) weet echter met enkele andere buitenlanders een beschermde zone voor burgers op te richten, waardoor duizenden mensen de dood ontlopen. John Rabe is een meeslepend drama, waarin de krankzinnigheid van oorlog en de heldenmoed van een enkeling centraal staan.
Oscar winnaar Florian Gallenberger verfilmde het waargebeurde verhaal van de Duitse zakenman John Rabe die tijdens de Japanse bezetting van Nanking het leven van meer dan tweehonderduizend Chinezen redde. Met vier German Film Awards bekroonde internationale produktie. Hoofdrollen in de film worden vertolkt door Ulrich Tukur (Das Weisse Band), Daniël Bruhl (Good Bye Lenin!), Anne Consigny (Un Conte de Noël) en Steve Buscemi (Fargo).

Releasedatum: 19 april

 

 

Recente artikelen

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties. Geef als eerste een reactie in dit topic!

Filteren

Tags

Meer >

Archief

Meer >

Deel deze pagina