Homescreen: DVD releases in april en mei

DVD release overzicht voor april en mei van Homescreen
 

Profumo di donna
Scent of a woman is een beroemde film met Al Pacino in de hoofdrol van een oudere blinde officier die een onervaren soldaat levenswijsheid bijbrengt. Nauwelijks bekend is de Italiaanse film die eraan ten grondslag ligt: Profumo di donna (De geur van een vrouw, 1974) van Dino Risi. Met de Italiaanse steracteur Vittorio Gassman in de rol van de officier die blind is geraakt bij een stom ongeval met een bom en die sindsdien in oorlog is met zijn wereld. Tegen de onschuld van de jonge gretige soldaat die hem dient steekt zijn hufterigheid ongegeneerd af: bij de hoeren en in toplessbars waar de officier zijn knecht naartoe sleept, misdraagt hij zich alsof de duivel hem op de hielen zit. Surrealistisch is zijn wereld en keihard. Absurd, vol volk dat niet deugt. Vuil, vulgair, hatelijk. En hij voert iets in zijn schild. Iets dat even belachelijk is als verschrikkelijk. Regisseur Dino Risi maakt de wereld van die verbitterde man zichtbaar. Wij zien wat hij niet ziet maar wel ervaart, met een geest vol woede, met een hart vol weerzin en met zijn buik vol van alles. Joyce Roodnat - Redacteur NRC Handelsblad

Releasedatum : 3 april 2007

Regie: Dino Risi
Cast: Alessandro Momo, Agostina Belli, Moira Orfei, Vittorio Gassman
Genres: Klassieker
Lengte: 104 min.
Land: Italië 1974
Beeld: Kleur, 16:9 anamorphic
Geluid: Italiaans - Dolby Digital 2.0
Ondertiteling: Nederlands
Extra's:
• Originele Bioscooptrailer


ALL THE INVISIBLE CHILDREN
Iedere dag lopen Bilu en João opgewekt door Saõ Paulo alle afval te verzamelen dat ze maar kunnen vinden. Dat geeft ze net genoeg geld om van te eten.
Bilu en João zijn twee van de hoofrolspelers in het indringende All the Invisible Children; zeven korte filmpjes gemaakt door grote filmmakers als Spike Lee, John Woo, Katia Lund en Ridley Scott. Centraal staan de levens van vergeten en verloren (onzichtbare) kinderen. Van Blanca in Brooklyn, die ontdekt dat haar (verslaafde) ouders ernstig ziek zijn, naar de Servische Uro in een jeugdgevangenis; elke regisseur vertelt in zijn filmpje zijn eigen specifieke verhaal. Samen vormen de filmpjes, gemaakt op uitnodiging van UNICEF, een universeel pleidooi voor de rechten van het kind.

Releasedatum : 17 april 2007

Regie: Emir Kusturica & Mehdi Charef & Spike Lee & Katia Lund & Stefano Veneruso & Jordan Scott & Ridley Scott & John Woo
Cast: Hannah Hodson, Rosie Perez, Kelly Macdonald, David Thewlis
Lengte: 116 min.
Land: Italië 2005
Beeld: Kleur, 16:9 anamorphic
Geluid: None - Dolby Digital 5.1
Ondertiteling: Nederlands & Frans


Maria Bethânia – Música é perfume
-Georges Gachot
In deze betoverende documentaire neemt Georges Gachot de kijker mee naar het universum van de fameuze diva Maria Bethânia, één van de beroemdste Braziliaanse zangeressen ooit. Maria Bethânia begon als muze van de zogehete counter-culture en groeide vervolgens uit tot de koningin van de romantische ballades. Haar poetische liederen gaan over liefde, verdriet, geschiedenis, grote én kleine gevoelens. Kortom, over het leven zelf. Verteld door Maria Bethânia zelf, geeft deze film een intiem en hartstochtelijk beeld van haar creativiteit.
Ook focust Georges Gachot op de geschiedenis van de Braziliaanse muziek en op de liefdesgeschiedenis van de Brazilianen met hun land. Voor deze inspirerende documentaire verzamelde hij een prachtige groep befaamde Braziliaanse muzikanten: Nana Caymmi, Miucha, Chico Buarque, Gilberto Gil en Caetano Veloso. Ieder van hen zijn getuigen van en deelnemers aan één van de rijkste muziekgeschiedenissen van deze tijd.

Releasedatum : 17 april 2007

Regisseur: Georges Gachot
Cast: Maria Bethânia, Caetano Veloso, Gilberto Gil, Chico Buarque Miucha, Nana Caymmi, Jaime Alem
Genres: Muziek, Documentaire
Lengte: 82 min.
Land: Brazilië 2005
Beeld: Kleur, 16:9 anamorphic
Geluid: Portugees - Dolby Digital 5.1
Ondertiteling: Nederlands & Frans
Extra's: • 8 songs met inleiding door vrienden en artiesten


SARAJEVO, MY LOVE (GRBAVICA)
Winnaar Gouden Beer (Beste Film) Filmfestival Berlijn!
Alleenstaande moeder Esma woont met haar tienerdochter Sara in Grbavica, een buitenwijk van Sarajevo. De Bosnische burgeroorlog ligt nog vers in het geheugen. Esma kan de gewelddadige gebeurtenissen uit haar verleden niet los laten. Omdat ze onmogelijk kan rondkomen van haar uitkering, neemt ze een baan aan als serveerster in een smoezelige nachtclub. Haar band met Sara lijdt onder het nachtwerk, maar in Pelda, een collega van de nachtclub, vindt ze een goede vriend. Sara sluit een
hechte vriendschap met klasgenoot Samir. De tieners voelen zich sterk verbonden door het verlies van hun vaders in de oorlog. Samir is echter verbaasd dat Sara niet weet hoe haar vader is gestorven. Sara wil van haar moeder het certificaat waarop bewezen wordt dat hij als ‘shaheed’, een heilige martelaar, stierf.
Als martelaarskind krijgt ze korting op het komende schoolreisje. Esma beweert dat het lastig is om een certificaat te bemachtigen omdat er nog geen lichaam is gevonden. Als Sara ontdekt dat haar moeder toch de volle prijs heeft betaald, eist ze de waarheid op..

Releasedatum : 17 april 2007

Regie: Jasmila Zbanic
Cast: Mirjana Karanovic, Luna Mijovic, Leon Lucev
Lengte: 90 min.
Land: Bosnië-Herzegovina 2005
Beeld: Kleur, 16:9 anamorphic
Geluid: Servo-Kroatisch - Dolby Digital 5.1
Ondertiteling: Nederlands & Frans


EDEN
Winnaar publieksprijs Filmfestival Rotterdam 2006!
Eden, getrouwd en moeder van de 5-jarige Leonie, valt als een blok voor de verleidelijke keuken van excentriek meesterkok Gregor. De twee zien elkaar steeds vaker in Gregors keuken, waar Gregor de dankbare Eden het een na het andere fantastische gerecht voorschotelt. De geheime culinaire ontmoetingen bevrijden beiden uit de dagelijkse sleur. Edens huwelijk bloeit zichtbaar op en ze raakt eindelijk zelfs weer zwanger. Geheimen zijn echter moeilijk te bewaren in het dorpje waar ze wonen. Als haar man het eten van Gregor proeft, begrijpt hij dat hij snel wat moet doen om zijn vrouw niet te verliezen...

Releasedatum : 8 mei 2007

Regie: Michael Hofmann
Cast: Josef Ostendorf, Charlotte Roche, Devid Striesow, Max Rüdlinger, Leonie Stepp
Lengte: 98 min.
Land: Duitsland 2006
Beeld: Kleur, 16:9 anamorphic
Geluid: Duits - Dolby Digital 5.1
Ondertiteling: Nederlands & Frans


THE FISH FALL IN LOVE
Aziz keert na 22 jaar terug in zijn geboorteplaats. Hij wil zijn eigendommen en zijn familiehuis verkopen, voordat hij voorgoed vertrekt. In tegenstelling tot zijn verwachtingen, is het huis volop bewoond én herbergt het een restaurant met de naam Attieh. En laat dat nu dezelfde naam zijn als die van het meisje waar hij mee opgroeide en mee verloofd was vóór zijn verdwijning... Tooka, de dochter van Attieh, is niet van plan het huis en het restaurant op te geven. Ze besluit het heft in eigen handen te nemen. Geïnspireerd door Scheherazade, die in de sprookjes van 1001 Nacht uitstel van executie weet te bewerkstelligen, schotelt Tooka Aziz keer op keer de meest lekkere gerechten voor. Zal het haar lukken door middel van het eten, Aziz te herinneren aan vroeger en uiteindelijk zijn plannen te veranderen?

Releasedatum : 8 mei 2007

Regie: Ali Raffi
Cast: Reza Kianian, Roya Nonahali, Golshifteh Farahani, Maryam Saadat, Maehdeh Tahmasebi, Farokh Nemati, Siamak Safari
Lengte: 96 min.
Land: Iran
Beeld: Kleur, 16:9 anamorphic
Geluid: Farsi - Dolby Digital 2.0
Ondertiteling: Nederlands


LA CENA
Flora (Fanny Ardant) is eigenaar van het restaurant Arturo al Portico, waar ze als gastvrouw de mensen verwelkomt, ze naar hun plaats brengt en verzorgt. De gasten zijn divers: jong, oud, vaste klanten, vakantiegangers, familieleden, getrouwd of vrijgezel. Voor Flora is de klant koning: als Japanse toeristen vragen om ketchup voor bij de pasta dan krijgen ze die ook, tot afschuw van Flora’s personeel. Tijdens haar werk luistert Flora naar de liefdesverhalen van de gasten en het personeel in de keuken. Een vrouw nodigt al haar minnaars tegelijk uit voor het diner, een dochter biecht aan haar moeder op het klooster in te willen, terwijl moeder alleen maar kan denken aan vriendjes en uiterlijk. In al deze tafrelen komen
de onzekerheden, verwachtingen, frustraties en gebroken harten van alledag voorbij, totdat iedereen na de maaltijd vertrekt en verder met het leven gaat.

Releasedatum : 8 mei 2007

Regie: Ettore Scola
Cast: Fanny Ardant, Giancarlo Gianini en Vittorio Gassman
Lengte: 122 min.
Land: Italië/ Frankrijk
Beeld: : Kleur, 16:9 anamorphic
Geluid: Italiaans- Dolby Digital 2.0
Ondertiteling: Nederlands


BELLA MARTHA
Martha is de charmante chef-kok van een Hamburgs drie sterren restaurant. Voor haar geen man, geen kind, geen hobby’s: ze is vrijgezel en leeft voor het koken. Dan slaat het noodlot toe: haar zus komt bij een auto-ongeluk om het leven en Martha ziet zich met haar negenjarige dochtertje Lina opgezadeld, dat weigert te eten ondanks Martha’s uitsloverij in de keuken. Uiteindelijk is het de flamboyante Italiaan Mario, Martha’s nieuwe souschef en rivaal, die weer licht en pasta brengt in het leven van het meisje. Zal ook Martha dankzij Mario een nieuw recept voor het leven ontdekken?

Re-release : 8 mei 2007

Regie: Sandra Nettelbeck
Cast: Martina Gedeck, Sergio Castellitto, Maxime Foerste, Sören Ulrich
Genres: Drama, Eetfilm
Lengte: 105 min.
Land: Duitsland 2000
Beeld: Kleur, 16:9 anamorphic
Geluid: Duits - Dolby Digital 5.1
Ondertiteling: Nederlands & Frans
Extra's:
• Making of
• Poster Gallery

Recente artikelen

Laatste reacties

raymond koene  |  01-04-2007

Sarajevo My love komt zeker in mijn collectie (y)
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

Filteren

Tags

Meer >

Archief

Meer >

Deel deze pagina