Homescreen DVD-releases in april

Homescreen



Homescreen DVD releases in april.



NOORDZEE TEXAS - Bavo Defurne

coverPim (Jelle Florizoone) woont met zijn moeder in een morsig huisje in een achterafstraatje ergens aan de Belgische kust. Het leven stinkt er naar frituurvet, goedkope sigaretten en verschaald bier en vermouth. Zijn leven bestaat voornamelijk uit kille spot, kleine vernederingen én sprankeltjes hoop. Pim droomt van een groter, meeslepender leven, waarin hij – als prinses en schoonheidskoningin – de glansrol speelt. Maar als Pim 15 is geworden, droomt hij vooral van Gino: zijn buurjongen en Pims eigen stoere motorheld.

NOORDZEE, TEXAS is de eerste speelfilm van multi-talent Bavo Defurne, die bekendheid verwierf met korte films als SAINT, SAILOR/ MATROOS en KAMPVUUR (allemaal beschikbaar op DVD bij Homescreen). Defurne omschrijft zijn manier van filmen als: ‘Ik wil niet tonen wat mensen zien wanneer ze uit het raam kijken, ik toon wat ze zien wanneer zij hun ogen dichtdoen.’

NOORDZEE, TEXAS is de verfilming van het boek Nooit gaat dit over van André Sollie (uitgeverij Querido).

NOORDZEE, TEXAS is ook tijdelijk verkrijgbaar als Special 2- disc Edition met als bonus-disc: DE KORTE FILMS VAN BAVO DEFURNE

KAMPVUUR (21 minuten)
Het verhaal van drie jonge mensen op een zomerkamp met de jeugdbeweging: Tijl, zijn vriendinnetje Ineke en Wout. Tijdens het kamp blijkt Tijl meer aandacht te hebben voor Wout dan voor Ineke. In enkele dagen tijd wordt duidelijk dat Tijl verliefd is op Wout. Er ontstaat een onhoudbare driehoeksverhouding. De laatste avond, bij het kampvuur, spelen de drie “waarheid, durven of doen”. Het spel stelt hen voor een aantal beslissende keuzes.

MATROOS (17 minuten)
Een jongen is verliefd op zijn buurjongen, een matroos. Hij droomt over de exotische oorden en de prachtige sterrenhemels die zijn vriend tegenkomt, en over diens heimwee die hem ook zeker weer terug naar huis zal brengen. Deze film refereert aan Pierre & Gilles, Jim Bidgood, Kenneth Anger, Jean Genet en Rainer W. Fassbinder. Defurne brengt homoseksuele archetypen, mythes en beelden samen, die hij tegelijk verheerlijkt en ter discussie stelt.

PARTICULARLY NOW, IN SPRING (8 minuten)
Zeventienjarige jongens op het sportveld. Een van hen zal de veilige haven van zijn jeugd moeten verlaten om zijn dromen en begeertes achterna te gaan. Veel van wat de jongens met elkaar verbindt, blijft onuitgesproken, een onbewust maar zinderend verlangen.

SAINT (10 minuten)
Deze zwart-wit film, gedraaid op 8mm, vertelt in sterk associatieve beelden de passionele marteldood van de heilige Sebastiaan, een Romeins soldaat. De seksuele geladenheid van zijn marteldood maakte de met pijlen doorboorde Sebastiaan een favoriet mannelijk naakt in de kunst. De zinderende beeldenstroom combineert het bloederige en het vrome van de legende op een verrassende wijze. Net als Jean Genets film "Un chant d'amour" bereikt 'Saint' met minimale middelen maximale impact, waarbij de verbeelding van de kijker stevig geprikkeld wordt.

Releasedatum: 10 april


THE FORGIVENESS OF BLOOD - Joshua Marston

coverNik is een energieke, 17-jarige jongen in het laatste jaar van zijn middelbare school in Albanië. Hij is verliefd op een meisje uit zijn klas en hij heeft plannen om later een internet café te openen. Zijn zusje, Rudina, is een slim en volwassen meisje van 15, die graag naar de universiteit wil. Zijn leven neemt echter een onaangename wending als zijn vader en oom in conflict raken met een buurman over een stuk land.
Als de buurman dood wordt gevonden, wordt de oom van Nik wordt opgepakt en zijn vader slaat op de vlucht. Volgens de Kanun, een wet uit de 15e eeuw, heeft de familie van het slachtoffer het recht een mannelijk familielid van de dader om te brengen als vorm van genoegdoening. Nik is genoodzaakt binnen te blijven en zijn zus Rudina moet voor het gezinsinkomen zorgen. Onder de voortdurende dreiging van wraak is het voor Nik vrijwel onmogelijk zijn gewone leven voort te zetten. Niks woede en frustratie drijven hem zover dat hij de vete wil proberen te eindigen. Ook al zou dit zijn leven kunnen kosten.

Zeven jaar na zijn debuut Maria Full of Grace brengt regisseur Joshua Marston met The Forgiveness of Blood opnieuw een fascinerend drama. Marston combineert en contrasteert eeuwenoude tradities met het leven van jonge mensen.

Releasedatum: 10 april


OLD CATS - Pedro Peirano & Sebastián Silva

coverIsadora en Enrique wonen op de bovenste etage van een appartementenblok in Santiago. Ondanks hun hoge leeftijd, leiden ze een onafhankelijk en gelukkig leven te midden van hun boeken, hun kunst en hun geliefde katten. Tot de dag dat de lift ermee stopt en het onmogelijk is voor Isodora om van de tiende etage naar beneden te komen. Ze is een gevangene in haar eigen huis. Op het zelfde ongelukkige moment komt haar heftige, aan drugs verslaafde dochter Rosario op bezoek met haar stoere vriendin Hugo. Ze heeft een wild plan om rijk te worden. Het enige wat er moet gebeuren is dat Isadora haar huis verkoopt... Isadora weigert en de jarenlange strijd tussen moeder en dochter vlamt weer op. In een vlaag van verwarring vlucht Isadora, die langzaam aan het dementeren is, de trappen af. Old Cats, van de makers van het overal ter wereld bekroonde LA NANA [The Maid] is een ontroerende zwarte komedie over een heftige moeder en dochter relatie en het gevecht tegen ouderdom.

Releasedatum: 10 april


NIEUW indeINNERGYCOLLECTION:

The Invocation - Emmanuel Itier

Met o.a.Deepak Chopra, de Dalai Lama, Oliver Stone, Michal Beckwith en verteld door Sharon Stone

coverWie ben ik? Waar kom ik vandaan en waar ga ik naartoe? Is er iets na het hier en nu? Wat is het globale idee van God die ons met talrijke conflicten heeft geconfronteerd in de geschiedenis van de mensheid? Kunnen we in vrede leven? The Invocation is een optimistische en verheffende ontdekkingsreis naar het begrip van God over de wereld en is een roep naar globale eenheid door middel van religie, spiritualiteit, geschiedenis, wetenschap, politiek en kunst. Het ultieme doel is aan te tonen dat de zoektocht naar God uiteindelijk leidt tot het vinden van de mensheid.

The Invocation is een uitnodiging om onze manier van denken en menselijke interactie te veranderen en probeert een antwoord te geven op universele vragen zowel in religieuze als in niet-religieuze context. Er zijn mensen die kiezen om te geloven en er zijn mensen die kiezen om niets aan te hangen; The Invocation zoekt niet uit of er iets als een God of een goddelijke energie bestaat, maar gaat om begrip, eenheid en verbondenheid.

Wereldwijd opgenomen door filmmakers van verschillende religieuze en niet-gelovige achtergronden: deze film daagt ons uit om onze verschillen achter ons te laten en ons allemaal te verenigen.

The Invocation wordt verteld door Sharon Stone en bevat interviews met de Dalai Lama, Deepak Chopra, Michael Beckwith, regisseur Oliver Stone, de Zuid-Afrikaanse activist Desmond Tutu en vele anderen. The Invocation is een inspirerende film die iedereen aanzet om vrede binnen jezelf te vinden en de wereld om je heen.

Releasedatum: 10 april


Sinners' Disease ‐ Jan Jaap Kuiper

coverEr leven bijna een miljoen HIV-geïnfecteerdenin Rusland, maar toch wordt het virus er nog vaak als "ziekte van de zonde" beschouwd.Sasha Volgina - HIV positief, zwanger en barstensvol energie - leidt een jonge groep Russische activisten die protesteren tegen het nijpende tekort aan HIV remmende medicijnen in hun land. Tijdens Sasha's strijd voor deze medicijnen, van levensbelang voor haar ongeboren kind, neemt ze het op tegen een onverschillige overheid, AIDS-ontkenners en haar eigen drugsverleden.

Sinners' Disease, door de Ikon uitgezonden als Sasha - HIV in Rusland is een film van regisseur Jan Jaap Kuiper (Small Nations Big Games, Pjotr‐brieven uit de Goelag) en producente Katja Sokolova (Van Moskou tot Magadan).
EXTRA: twee korte documentaires over Rusland, PJOTR - Brieven uit de Goelag en Tuvan Khuresh

Releasedatum: 10 april


NIEUW in de AWARD WINNING CINEMA:

Heavenly Creatures ‐ Peter Jackson

coverDe intelligente, maar naïeve Pauline (Melanie Lynskey) groeit op in het stoffige plaatsje Christchurch in Nieuw-Zeeland. Op een dag arriveert de Engelse Juliet (Kate Winslet) op school. Juliet oefent op Pauline een onweerstaanbare aantrekkingskracht uit en de twee meisjes worden hartsvriendinnen. Ze delen dezelfde fantasieën en creëeren hun eigen droomwereld die ze toevertrouwen aan hun dagboeken. Pauline en Juliet raken meer en meer vervreemd van hun familie voor wie de vriendschap te intiem wordt. Als de ouders van Juliet overwegen hun dochter naar Zuid-Afrika te sturen bedenken Pauline en Juliet bedenken een gruwelijk plan...

Heavenly Creatures is gebaseerd op een bizar en waargebeurd verhaal en was de eerste filmrol voor Kate Winslet.

Releasedatum: 10 april


La Finestra di Fronte ‐ Ferzan Ozpetek

coverDe nog jonge Giovanna is al negen jaar getrouwd met de in haar ogen veel te goeiige Filippo. Ze verdeeld haar tijd tussen haar werk op de kippenslachterij, het zorgen voor haar twee kinderen en het bakken van taarten voor een lokaal café;. Ze krijgt er een extra kopzorg bij als Filippo op een dag een oude heer naar huis meeneemt die zijn geheugen is kwijtgeraakt.

In eerste instantie geheel tegen haar zin in, brengt Giovanna steeds meer tijd door met de man, en ontdekt ze steeds meer feiten uit diens mysterieuze verleden: via het getatoeëerde nummer op zijn voorarm, door zijn vakkundigheid in het bakken van taarten, door de steeds terugkerende naam Simon. Tegelijkertijd ergert Giovanna zich ook steeds meer aan de passieve Filippo en projecteert ze haar eigen verlangens op de onbekende buurman die ze bespiedt via haar keukenraam. Terwijl haar dagdromen werkelijkheid worden, krijgen ook de schimmen uit het verleden van de oude man steeds duidelijker gestalte.

Releasedatum: 10 april


Buddenbrooks ‐ Heinrich Breloer

Gebaseerd op het wereldberoemde boek van Nobelprijswinnaar Thomas Mann

coverMet BUDDENBROO KS heeft de prijswinnende regisseur Heinrich Breloer (Die Manns) een ontroerende film gemaakt over de opkomst en ondergang van een Duitse familie tijdens de overgang naar de moderne tijd. Vol weelde en met thema’s die zowel universeel als actueel zijn, vertelt Breloer het verhaal van een familie die vecht om te overleven, worstelt om sociale erkenning en streeft naar geluk en liefde.

De uitstekende cast met Armin Mueller-Stahl (Die Manns, Angels and Demons), Jessica Schwarz (Perfume - Story of a Murderer), August Diehl (Die Fälscher) en Fedja van Huèt (Oscarwinnaar Karakter, Ober, Amnesia) brengt een belangrijke Duitse roman op het grote scherm tot leven. Een stuk wereldliteratuur, dat in meer dan veertig talen vertaald is en miljoenen lezers betoverde en blijft betoveren.

Releasedatum: 10 april


The Maid [La Nana] ‐ Sebastián Silva

coverAl meer dan twintig jaar woont en werkt Raquel als huishoudster bij de Valdes-familie en ze begint zich steeds meer als een familie-lid te zien. En dat is nu net niet de bedoeling. Haar groeiende bitterheid en steeds heftigere botsingen met de oudste dochter des huizes leiden ertoe dat de familie denkt dat ze overwerkt is. Om haar te ontzien wordt een extra hulp ingehuurd, maar Raquel voelt zich gepasseerd. Doodsbang te worden vervangen, zoekt Raquel allerlei manieren om de nieuwe huishoudsters één voor één te saboteren...

The Maid [La Nana] is een wereldwijde hit op filmfestivals en is onder andere bekroond met de juryprijs en prijs voor beste actrice op het Sundance Filmfestival. Tevens werd The Maid genomineerd voor de Golden Globe voor Beste Buitenlandse Film.

Releasedatum: 10 april

Recente artikelen

Laatste reacties

Frank  |  13-04-2012

Ik had 'm besteld bij Bol.com en woensdag geleverd gekregen.
Lees meer >

WaymannDirector  |  13-04-2012

Nee, geen Blu-ray voor Noordzee, Texas of alle andere titels van Homescreen. Ik denk dat de kosten voor het maken van Blu-ray's voor Homescreen te hoog zijn. ...
Lees meer >

Frank  |  12-04-2012

Nee, geen Blu-ray voor Noordzee, Texas of alle andere titels van Homescreen. Ik denk dat de kosten voor het maken van Blu-ray's voor Homescreen te hoog zijn.
Lees meer >

Esteban  |  12-04-2012

Noordzee Texas niet op blu-ray. En dat in 2012. :(
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

Filteren

Tags

Meer >

Archief

Meer >

Deel deze pagina