Homescreen: DVD releases in februari 2008

Homescreen februari releases


 

PUCCINI FOR BEGINNERS
Maria Maggenti

De aan opera verslaafde New Yorkse schrijfster Allegra (Elizabeth Reaser, Grey’s Anatomy) houdt van haar vriendin Samantha, maar durft zich niet te binden. Als Samantha haar verlaat, begint Allegra een relatie met de knappe filosofie professor Philip (Justin Kirk, Angels in America). En tegelijkertijd ontstaat er een affaire met de mooie Grace (Gretchem Mol, The Notorious Bettie Page), die net bij haar vriend weg is. Allegra heeft in het diepste geheim twee relaties tegelijkertijd, en dus een heel druk seksleven, maar wat ze niet weet... Philip en Grace zijn elkaars ex!

Te koop vanaf 19 februari

Regie: Maria Maggenti
Cast:
Elizabeth Reaser (Grey’s Anatomy, Law and Order, Shut Up and Sing)
Gretchen Mol (The Notorious Bettie Page)
Justin Kirk (Angels in America)
Julianne Nicholson
Tina Benko

Info:
Genres: romatische komedie
Lengte: 82 min.
Land: USA 2006

Disc 1:
Beeld: Kleur, 16:9 anamorphic
Geluid: Engels Dolby Digital 5.1
Ondertiteling: Nederlands


Summer Palace
Ye Lou

China, 1989. Yu Hong verlaat het dorp waar ze is opgegroeid om te gaan studeren in Beijing. Daar ontdekt ze een wereld van intense seksuele en emotionele experimenten en wordt ze verliefd op medestudent Zhou Wei. Gedreven door een passie die geen van beiden onder controle hebben, verandert hun relatie in een gevaarlijk spel. Overal om hen heen beginnen hun medestudenten te demonstreren voor democratie en vrijheid. Wanneer de protesten met geweld worden onderdrukt, verliezen Yu Hong en Zhou Wei elkaar in de chaos en de panische menigte. Zhou Wei wordt in een militair trainingskamp geplaatst en vertrekt na zijn vrijlating naar Berlijn. In de tussentijd vindt Yu Hong een baan en een nieuwe geliefde, al kan ze Zhou Wei niet vergeten. Jaren later treffen ze elkaar toevallig weer.

Lou Ye (Suzhou River, Purple Butterfly) schetst met deze film een portret van China en de vrijgevochten Chinese jeugd zoals dat nog niet eerder aan het Westerse publiek is getoond. Het portret van de bloederige studentenprotesten, in combinatie met de voor Chinese begrippen expliciete seksscènes, leidde tot het verbod van Summer Palace in China.

Te huur en te koop vanaf 19 februari

Regie: Ye Lou
Cast:
Guo Xiaodong
Hao Lei

Info:
Genres: drama
Lengte: 134 min.
Land: China/ Frankrijk 2006

Disc 1:
Beeld: Kleur, 16:9 anamorphic
Geluid: Frans Dolby Digital 5.1
Ondertiteling: Nederlands en Frans


JUSTE UNE QUESTION d’AMOUR
Christian Fauré

Van de maker van het prachtige Un Amour a Taire [A love to Hide], die Homescreen in september op DVD uitbracht, komt Juste Une Question D’Amour.

Laurent is 23, studeert en deelt een flat met zijn beste vriendin Carole. Iedereen weet dat Laurent op jongens valt, behalve zijn ouders. Hij gebruikt Carole als alibi om vragen over zijn privéleven te vermijden. Zijnneef werd namelijk uit huis gezet toen hij zijn ouders vertelde dat hij op mannen valt.
Als Laurent verliefd wordt op Cédric begint zijn dubbelleven tegen zich te keren. Cédric is al jaren openlijk over zijn seksuele voorkeur en weigert zijn leven met iemand te delen die niet open over zijn gevoelens is...

Te koop vanaf 19 februari

Regie: Christian Fauré
Cast:
Cyrille Thouvenin
Stéphan Guérin-Tillié
Eva Darlan

Info:
Genres: drama
Lengte: 88 min.
Land: Frankrijk

Disc 1:
Beeld: Kleur, 16:9 anamorphic
Geluid: Frans Dolby Digital 2.0
Ondertiteling: Nederlands


ETERNAL SUMMER
Leste Chen

Drie jongeren zoeken hun plek in liefde en leven. Sinds de lagere school zijn de jongens Jonathan en Shane boezemvrienden, waar hun onderwijzer bewust de intelligente, wat stille Jonathan aan de wilde Shane koppelde. Het stel is sindsdien onafscheidelijk. Jonathan is vaste supporter bij de basketbalwedstrijden van Shane. En Shane kan niet buiten Jonathan maar hij weet niet waarom, terwijl Jonathan wel weet dat zijn gevoel voor Shane verder gaat dan alleen maar viendschap.

De relatie tussen de twee jongens komt op scherp te staan als Jonathan Carrie ontmoet. Zij valt als een blok voor hem, ze belanden met elkaar in bed, maar Jonathans gevoelens zijn niet wederzijds. Voor Jonathan wordt het steeds moeilijker zijn gevoelens voor Shane te verbergen en tot overmaat van ramp begint Shane een relatie met Carrie...

Te koop vanaf 19 februari

Regie: Leste Chen
Cast: Bryant Chang, Hsiao-chuan Chang, Kate Yeung

Ondertiteling: Nederlands+ Frans
Land: Taiwan 2006
Beeld: kleur 16:9: anamorphic
Geluid: Engels Dolby Digital
Genre: Drama, Gay
Lengte: 105 minuten

Recente artikelen

Laatste reacties

Ludo Keeris  |  01-02-2008

Italian For Beginners is al heel lang uit op DVD in Nederland, maar wordt komende week opnieuw uitgebracht in de Award Winning Cinema reeks van, inderdaad, Home...
Lees meer >

SuperDre  |  01-02-2008

hmm 'puchini for beginners', doet me nogal denken aan de film 'italian for beginners' ook een ontzettend interessante film, iemand enig idee of die al op dvd ui...
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

Filteren

Tags

Meer >

Archief

Meer >

Deel deze pagina