Homescreen: DVD releases in mei 2008

DVD releases van Homescreen in mei 2008

Onderstaande releases hebben releasedatum 13 mei 2008

LA STRADA – Fellini

De enigszins simpele Gelsomina is door haar moeder meegegeven aan de ruwe kermisklant Zampanò. Zampanò behandelt het meisje slecht en net voordat ze dreigt weg te zakken in apathie, ontmoet ze de vrolijke koorddanser ‘de Gek’. Hij opent haar blik op de wereld en leert haar Zampanò te zien als de zielige figuur die hij is. Ze gaat zelfs een beetje van Zampanò houden. Helaas zijn Zampanò en de Gek als water en vuur… 

Oscar voor Beste Buitenlandse Film


8 FEMMES - François Ozon

Een afgelegen landhuis, ergens op het besneeuwde Franse platteland. Een familiebijeenkomst tijdens de feestdagen wordt ruw verstoord als de steenrijke ‘heer des huizes’ vermoord wordt aangetroffen. Elk van de acht vrouwen uit de omgeving van het slachtoffer heeft een motief, elk heeft een geheim. Na een onderzoek dat leidt tot de onthulling van duistere familiegeheimen, komischeverwikkelingen en zelfs muzikale intermezzo’s vallen de maskers af... Een geniale film waarin zo ongeveer elke Franse steractrice meespeelt.

AWARDS
Winaar van o.a. • Int Film Festival Berlijn Zilveren Beer
• Europese Film Awards Award Beste Actrice


CRIA CUERVOS – Carlos Saura

Opgenomen terwijl generaal Franco op zijn sterfbed lag, vertelt Cría cuervos het verhaal van de jonge Ana. Nadat eerder haar moeder is overleden, sterft ook haar vader. Ana’s tante neemt de zorg voor haar en haar twee zussen op zich. Het fantasievolle meisje droomt weg in de herinneringen aan haar ouders, hetgeen er toe leidt dat fantasie en werkelijkheid verweven. Ana lijkt degene te zijn die over het leven en dedood van de omgeving beschikt. Een innemende film en een persoonlijk en politiek portret tegen de achtergrond van het fascisme en de effecten hiervan op een Madrileense familie.

‘Met 'Cría cuervos' maakte Saura een klassiek melancholiek meesterwerk’ Trouw

AWARDS
Winnaar van o.a.
• Int. Film Festival Cannes Grote Jury Prijs


C'eravamo tanto amati - Ettore Scola

Gevoelige komedie over de Italiaanse verzetsstrijders Nino, Vittorio en Stefano, die alle drie dezelfde vrouw houden. Het verhaal begint tegen het einde van de Tweede Wereldoorlog en volgt de belevenissen van de mannen de dertig daarop volgende jaren. De film zit vol cameo’s en één van de leukste zien we tijdens de rit met ambulancebroeder Manfredi langs de Trevi fontein. Laat Fellini daar nou net La dolce vita opnemen! Met de echte Fellini en de echte Marcello Mastroianni.

César voor Beste Buitenlandse Film


TECHNOCALYPS – Frank Theys

Kunnen rattenhersenen in de toekomst een vliegtuig besturen? Zal de mens in de toekomst 300 jaar oud worden? En zullen machines uiteindelijk intelligenter dan de homo sapiens worden? Over deze vragen, en nog heel veel meer, gaat Technocalyps.De laatste 15 jaar heeft de technologie een enorme evolutie doorgemaakt. Het lijkt alsof de mens erop uit is zijn eigen soort teperfectioneren en in de toekomst misschien zelfs te overstijgen. Het uiteindelijke doel van deze ontwikkeling is iets transhumaans, 'bovenmenselijks' te creëren: een mens met perfecte ogen, immuun voor allerlei ziekten en voor de wetten van dood en verval. Maar ten koste van wat en wie gaat dit? Filmmaker Frank Theys laat je kennis maken met wetenschappers die ervan overtuigd zijn dat we een tijdperk naderen waarin de mens, zoals we die nu kennen,niet meer het meest intelligente wezen op aarde zal zijn. Technocalyps gaat over de verstrekkende gevolgen die de aankomende ontwikkelingen met zich meebrengen voor het menselijk ras. Voor en tegenstanders worden aan het woord gelaten over dit integrerende, maar ook onheilspellende  toekomstbeeld. Technocalyps zal je kijk op het leven en de mens voorgoed veranderen.


FADOS – Carlos Saura

Deze muzikale documentaire over moderne volksmuziek van Carlos Saura wordt de ziel van Portugal blootgelegd in een samenspel van verschillende kunstuitingen. Muziek, dans en film vertellen de rijke geschiedenis van de fado. Hierbij ligt de nadruk op de relatie tussen muziek en de stad  Lissabon en de evolutie van de fadomuziek. Met zijn kleurrijke omgeving, constant transformerende decors en dynamische cameravoering, laat Fados de warme klanken van de fadistas tot hun recht komen. Deze spetterende cinematografie, met ondersteuning van grote namen als Mariza, Carlos Do Carmo, Camané, Lila Downs, Lura, Caetano Veloso, Chico Buarque en Miguel Poveda, zorgt voor een film die voelt als een audiovisueel gedicht.

"Als je er al geen liefhebber van was, word je het ter plaatse." De Telegraaf


LA FAMIGLIA – Ettore Scola

Als Carlo (Vittorio Gassman) zich klaarmaakt om zijn tachtigste verjaardag te vieren, komt in zijn gedachten zijn hele leven voorbij. De film begint op het moment dat hij gedoopt wordt in de armen van zijn grootvader in 1906e en eindigt op zijn verjaardag waar hijzelf als grootvader met een baby in zijn armen staat. We zien een jonge Carlo die met Beatrice trouwt, maar later een geheime affaire met haar zus Adriana heeft, op wie hij altijd verliefd is gebleven. We zijn getuige van de moeilijke band met zijn broer en later met zijn eigen zoon. Fascisme, de Tweede Wereldoorlog en de politieke discussie rond Mussolini markeren zijn leven en dat van zijn familie. La Famiglia is Ettore Scola’s (Una Giornata Particolare) ode aan het Italiaanse gezinsleven van weleer.

De film werd genomineerd voor de Oscar Beste Buitenlandse Film en won 5 Italiaanse Oscars (David Di Donatello) waaronder Beste Film en Regie.


AMOR DE HOMBRE - Yolanda García Serrano & Juan Luis Iborra

Van de makers van Kilómetro 0. Ramón (Andrea Occhipinti) is een knappe en zeer succesvolle rechter in Madrid. Ramón is gay en in tegenstelling tot zijn meeste vrienden single. Hij is erg kieskeurig en eigenlijk altijd op zoek naarde ware. Wat hem er natuurlijk niet van weerhoudt om met de een na de ander het bed in te duiken. Zijn beste vriendin is Esperanza (LolesLeon, Hable Con Ella), een gescheiden lerares die net 40 is geworden. Ramón en Esperanza delen alles met elkaar en proberen constant een geschikte man voor elkaar te vinden.Als Ramón een auto-ongeluk krijgt, trekt Esperanza bij hem in om hem te verzorgen. Als ze haar collega, de gymleraar Roberto vraagt te helpen, wordt Ramón verliefd wordt op hem. Roberto valt echter op vrouwen en ziet Ramón totaal niet staan. Ramón, niet gewend om nee te horen, ontwikkelt een ware obsessie voor Roberto. De vriendschap tussen Esperanza en Ramón komt onder flinke spanning te staan...


Riviera Cocktail - Heinz Bütler

Er is geen andere fotograaf die een beter beeld geeft van het spannende en boeiende sociale en culturele leven aan de Côte D'Azur in de jaren50 dan Edward Quinn (1920-1997). Meer dan 10 jaar werkte hij aan de Franse Rivièraen legde hij de ‘golden fifties’ vast in talloze foto’s. De ‘rich and the famous’ kwamen er om te relaxen. Maar de Franse Rivièra was vooral dé plek voor beroemdheden uit de wereld van dekunst, showbiz en zakenwereld. Sophia Loren, Gary Grant, Brigitte Bardot, Grace Kelly, Pablo Picasso, Grace Kelly, Alfred Hitchcock en vele anderen zijn allemaal door Quinn op de foto vereeuwigd. Quinn was op de juiste tijd op de juiste plek en wist op spontane en legendarische wijze deze tijd vast te leggen. Riviera Cocktail brengt zijn enorme archief samen, we zien Quinn in gesprek met de sterren en zien zijn honderden foto’s die een andere tijd weergeven; een tijd waarin, in tegenstelling tot de paparazzi van nu, de fotograaf en de sterren nog normaal contact met elkaar hadden. De jazz soundtrack is speciaal voor deze film samengesteld.

Recente artikelen

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties. Geef als eerste een reactie in dit topic!

Filteren

Tags

Meer >

Archief

Meer >

Deel deze pagina