Homescreen DVD releases in oktober 2008

Homescreen DVD releases in oktober 2008

FIETSENDIEVEN [Ladri Di Biciclette]
-Vittorio de Sica

Release: 14 oktober

Digitaal geremasterde versie!

Fietsendieven wordt wereldwijd beschouwd als één van de beste films ooit gemaakt.

In het armoedige Rome van na de oorlog vindt Antonio na twee lange jaren eindelijk weer een baan, maar daar heeft hij wel een fiets voor nodig. Samen met zijn vrouw schrapen ze het allerlaatste geld bij elkaar om er een te kopen. Als zijn fiets op zijn eerste werkdag wordt gestolen, begint Antonio samen met zijn zoontje een lange zoektocht naar de dief. Als ze eindelijk de dief traceren hebben ze geen bewijs en blijkt de politie niet te willen helpen.

Fietsendieven gaat over het verlies van de mens in een gebrekkige maatschappij en vertelt het hartverscheurende verhaal van de strijd die een man voert om zijn gezin te kunnen onderhouden. Vittorio de Sica’s (Umberto D, Matrimonio All’Italiana, Ieri, Oggi, Domani) Oscarwinnende film is een van de meesterwerken van de neorealistische cinema.

OSCAR- Best Foreign Film
GOLDEN GLOBE- Best Foreign Film
BAFTA AWARD- Best Film


Ieri Oggi Domani
- Vittorio de Sica

Release: 14 oktober

IERI OGGI DOMANI (Gisteren, Vandaag, Morgen) vertelt in drie delen over drie volledig verschillende relaties, gespeeld door Sophia Loren en Marcello Mastrioianni.

Adelina Sbaratti is getrouwd met Carmine, diewerkeloos is en bovendien een gevangenisstraf boven het hoofd hangt. De enige manier voor Adelina om hem uit de gevangenis te houden is om voortdurend zwanger te zijn... In het modieuze Milaan pikt de verveelde Anna Molteni met haar Rolls Royce de schrijver Renzo op. Hardop fantaseert zij om met hem weg te lopen. Mara, een call girl uit Rome, trekt de aandacht van de naïieve seminariestudent Augusto. De arme jongen krijgt daarop ruzie met zijn grootmoeder en zweert uiteindelijk abstinentie.

Oscar- Best Foreign Language Film
Bafta- Best Actor (Marcello Mastroianni)


Un Baiser s\'il vous plaît
- Emmanuel Mouret

Release: 14 oktober

Op een avond in Nantes ontmoet Émilie Gabriel. Ze voelen zich aangetrokken tot elkaar, maar hebben ieder een eigen leven, ook al zullen ze elkaar heel waarschijnlijk nooit meer terug zien. Hij zou haar graag willen kussen. Zij hem ook, maar een verhaal dat haar verteld werd, houdt haar tegen: het verhaal van een getrouwde vrouw en haar beste vriend, allebei verrast door de gevolgen van een kus. Een kus die zonder gevolgen had moeten blijven.


Annie Leibovitz: Life through a Lens
- Barbara Leibovitz

Release: 14 oktober

Een documentaire over het leven en het werk van de befaamde Amerikaanse fotografe gemaakt door haar zus Barbara Leibovitz.

Bijna net zo beroemd als de mensen die zij heeft gefotografeerd, is Annie Leibovitz één van de meest gevierde portretfotografen van Amerika. Ze weet haar onderwerpen - van Demi Moore en Nicole Kidman tot het kabinet van George W Bush - met een vaak theatrale of provocatieve verbeelding vast te leggen. Sinds het begin van de jaren \'80 siert haar werk regelmatig de cover van Rolling Stone, Vanity Fair en de Newyorker. Deze documentaire volgt de carrière van meer dan 30 jaar van Annie Leibovitz, beschouwt de invloed van haar relatie met partner Susan Sontag, en toont gesprekken met Graydon Carter, Rosanne Cash, Hillary Rodham Clinton, Whoopi Goldberg, Mick Jagger, Yoko Ono en Arnold Schwarzenegger.


Sonnenallee
- Leander Haußmann

Release: 14 oktober

Micha en zijn vrienden leven in de DDR van de jaren 70. Ze wonen in de Sonnenallee, een bijzondere straat die in West-Berlijn begint en in Oost-Berlijn eindigt. Het huis waarin Micha woont is klein en zijn buren zijn lid van de Stasi. Micha’s oom smokkelt alles wat los en vast zit naar het oosten en zijn moeder wacht al jaren hopeloos op een pas om naar het westen te kunnen vluchten. Maar Micha heeft andere dromen, hij wil graag een popster worden. Hij brengt veel tijd door met zijn vrienden, ze luisteren illegaal naar de Stones, en hij wordt smoorverliefd op Miriam, die eigenlijk geen Ossie wil.

Sonnenallee was omringd door controverse ten tijde van de release. Het was namelijk de eerste film, nog voor het succesvolle Goodbye Lenin, die de DDR komisch portretteerde. Voor veel mensen waren de gedachten aan de DDR en de Stasi echter nog pijnlijk. Sonnenallee werd met meer dan twee en ene half miljoen bezoekers een enorme hit in Duitsland en werd meerdere malen onderscheiden.

German Film Awards Best Film Film Award in Silver

Recente artikelen

Laatste reacties

TheGodfather  |  24-08-2008

Goed om te zien dat Bycycle thieves eindelijk uitkomt! is er qua specs al wat bekend over de dvd release? Ieri Oggi Domani komt er vast en zeker in. Homescreen...
Lees meer >

scherpschutter  |  23-08-2008

Fietsendieven heb ik vorig jaar nog op DVD gezien, maar het was wel een Italiaanse DVD. Geen probleem, zouden degenen zeggen die me kennen, maar de film is in p...
Lees meer >

Herman ter Lingen  |  20-08-2008

Fietsendieven zag ik begin jaren '60 in de bioscoop. Steengoede film, wil hem graag weer zien en komt dus in mijn verzameling. Overigens wel apart, dat deze o...
Lees meer >

Bettina  |  20-08-2008

Life through a lens voor mij.
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

Filteren

Tags

Meer >

Archief

Meer >

Deel deze pagina