Homescreen DVD-releases op 17 januari

Homescreen

 

 

Homescreen DVD releases in januari



LAURENCE ANYWAYS ‐ Xavier Dolan

coverLaurence en zijn vriendin Fred zijn soulmates en smoorverliefd. Wanneer zij Laurences dertigste verjaardag vieren, doet Laurence een bekentenis die hun leven volledig op zijn kop zet: hij wil een vrouw worden. Samen beginnen Laurence en Fred aan een stormachtige reis die hen dichter bij zichzelf en bij elkaar zal brengen.

LAURENCE ANYWAYS is een episch liefdesverhaal dat de kijker door middel van overdonderende beelden, kostuums en een fantastische soundtrack de kracht van liefde laat zien. De 23-jarige Xavier Dolan (LES AMOURS IMAGINAIRES) – het Canadese antwoord op Pedro Almodóvar en François Ozon – maakte van elke scène een spetterend kunstwerk.

LAURENCE ANYWAYS werd op het filmfestival van Cannes met staande ovaties ontvangen en het werd met verschillende prijzen bekroond (waaronder de Prijs voor Beste Actrice). LAURENCE ANYWAYS wordt wereldwijd geroemd als meesterwerk.

Cast:
Monia Chokri
Suzanne Clément
Nathalie Baye
Melvil Poupaud

Regie: Xavier Dolan

Info:
Genre: Drama
Lengte: 168 min.
Land: Frankrijk, Canada 2012
Beeld: Kleur, 16:9 anamorphic
Geluid: Frans - Dolby Digital 5.1
Ondertiteling: Nederlands & Frans

Releasedatum: 17 januari

 

XAVIER DOLAN BOX (3DVD)

coverSlechts 23 is de Canadese Xavier Dolan en hij stond hij dit jaar al voor de derde keer in de officiële selectie van het Filmfestival van Cannes. Met zijn debuut J’ai tué ma mère sleepte Dolan meteen drie prijzen in de wacht en ook de daarop volgende Les amours imaginaires en Laurence anyways brachten hem alleen meer maar prijzen en faam. Dolan is een alleskunner: hij acteert, schrijft, maakt de kostuums, heeft een overdonderend gevoel voor visualiteit en het kiezen van de juiste muziek die alleen maar meer bijdragen aan de kracht van zijn films. Ontdek Xavier Dolan!

‘Stuurs, baldadig en begaafd’ **** NRC Handelsblad

Laurence Anyways
Laurence en zijn vriendin Fred zijn soulmates en smoorverliefd. Wanneer zij Laurences dertigste verjaardag vieren, doet Laurence een bekentenis die hun leven volledig op zijn kop zet: hij wil een vrouw worden. Samen beginnen Laurence en Fred aan een stormachtige reis die hen dichter bij zichzelf en bij elkaar zal brengen.

Beeld: Kleur, 16:9 anamorphic
Geluid: Frans - Dolby Digital 5.1
Ondertiteling: Nederlands & Frans

‘Frisse film van een groot talent met veel lef’ **** NRC Handelsblad

Les Amours Imaginaires
Opeens is hij er: Nicholas. Het lichaam van een jonge god, een oogopslag om bij te smelten, een kamerbrede lach en een heerlijk nonchalante krullenkop. Geen wonder dat Marie direct in vuur en vlam staat. Ook haar beste vriend Francis is door Cupido’s pijl geraakt. Een dubbele treffer dus, oftewel: Bang! Bang! Wie van de twee gaat er met de smakelijke buit vandoor? Er ontstaat een stille, maar heftige strijd tussen Francis en Marie die hiermee hun jarenlange vriendschap op het spel zetten. Xavier Dolan brak eerder door als acteur, scenarioschrijver en regisseur met zijn internationaal bekroonde debuutfilm J’ai tué ma mère.
‘Een film over veerkracht. De film vlamt en brandt, is gepassioneerd en overdadig’

Beeld: Kleur, 16:9 anamorphic
Geluid: Frans - Dolby Digital 5.1
Ondertiteling: Nederlands & Frans
Extra's:

  • Prime Item

**** NRC Handelsblad

J’ai tué ma Mère
Hubert Minel, een recalcitrante puber, ligt voortdurend overhoop met zijn moeder. Hij walgt van haar ouderwetse truien en oubollige interieur. Eigenlijk gaat Hubert in tegen alles wat niet in zijn wereldbeeld past. Hij zou graag de wijde wereld in trekken of tenminste met zijn vriendje op kamers wonen. Maar hij is nog maar 16 en moeder vindt hem daar te jong voor. Zijn ergernis groeit met de dag en lijkt over te gaan in een obsessie. Maar wanneer zijn moeder hem naar een internaat stuurt, voelt hij
zich verraden...

Beeld: Kleur, 16:9 anamorphic
Geluid: Frans - Dolby Digital 5.1
Ondertiteling: Nederlands & Frans

Releasedatum: 17 januari

 

SISTER (l'Enfant d'en haut) - Ursula Meier

coverSimon (Kacey Mottet Klein) woont alleen met zijn aantrekkelijke zus Louise (Léa Seydoux, Inglourious Basterds, Les Adieux a la reine, Mission Impossible). Omdat Louise geen baantje vol kan houden, komt er weinig geld binnen. Om te overleven steelt Simon ski-uitrustingen van rijke toeristen, die hij vervolgens verkoopt aan kleine kinderen. Een kleine, maar winstgevende bijverdienste. Als Louise weer eens werkloos wordt, profiteert ze mee van het handeltje van Simon dat steeds beter begint te draaien. Zo wordt zij steeds afhankelijker van hem.

Sister (L'enfant d'en haut) is de nieuwste film van de veelgeprezen regisseuse Ursula Meier (Home, 2008) en won de Zilveren Beer op het afgelopen International Filmfestival van Berlijn.

Cast:
Léa Seydoux
Gillian Anderson
Kacey Mottet Klein

Regie: Ursula Meier

Info:
Genres: Drama
Lengte: 97 min.
Land: Zwitserland, Frankrijk 2011

Releasedatum: 17 januari

 

VIOLETA WENT TO HEAVEN - Andrés Wood

coverVioleta Parra (1917 – 1967) wordt gezien als de Bob Dylan van Chili: een folkloriste en popicoon die een stem gaf aan de ziel van een natie en de sociale onvrede tot onderwerp van haar muziek maakte.

Regisseur Andrés Wood (Machuca, La buena vida) vertelt met Violeta Went to Heaven het levensverhaal van Violeta Parra (Francisca Gavilán), die wist uit te groeien tot een internationale hitsensatie en Chili’s nationale trots. Wood kiest daarbij niet voor een lineaire biografie, maar levert een impressionistisch, magisch-realistisch meesterwerk, waarin hij moeiteloos de ijkpunten uit Parra’s leven met elkaar verbindt. Van haar tumultueuze jeugd, haar reizen door Chili met als doel de traditionele cultuur te behouden en haar popularisatie van de “Nueva Canción Chilena” tot haar uitstapjes naar Parijs als gevierd beeldend kunstenaar - ze exposeerde zelfs in het Louvre -, haar ijle greep op het moederschap en haar tumultueuze liefdesleven. En dan is er nog de muziek. Violeta’s hartverscheurende en onuitwisbare nummers doordringen de film en doorboren de ziel van de kijker.

Winnaar van de Grand Jury Prize op het Sundance Festival 2012.

Cast:
Francisca Gavilán
Christian Quevedo
Thomas Durand

Regie: Andrés Wood

Info:
Genres: Drama, Muziek
Lengte: 110 min.
Land: Chili, Brazilië, Argentinië 2011
Beeld: Kleur, 16:9 anamorphic
Geluid: Spaans - Dolby Digital 5.1
Ondertiteling: Nederlands & Frans

Releasedatum: 17 januari

 

KEEP THE LIGHTS ON - Ira Sachs

coverNew York, 1997. Filmmaker Erik ontmoet voor het eerst Paul, een knappe advocaat die nog in de kast zit. Deze eerste, heftige ontmoeting gaat al snel over in meer en er ontstaat een relatie en de twee mannen besluiten te gaan samenwonen. Erik en Paul beginnen aan de bouw van hun huis en een leven samen, gaan ze elk ook verder met hun eigen gevecht tegen hun afzonderlijke dwangmatigheden en verslavingen. KEEP THE LIGHTS ON is een film over vriendschap, intimiteit en seks en boven alles over liefde.

Cast:
Thure Lindhardt
Julianne Nicholson
Zachary Booth

Crew:
Regie: Ira Sachs

Info:
Genres: Drama, Gay
Lengte: 101 min.
Land: USA 2012
Beeld: Kleur, 16:9 anamorphic
Geluid: Engels - Dolby Digital 5.1
Ondertiteling: Nederlands

Releasedatum: 17 januari

 

Nieuwe releases op het Award Winning Cinema label:

CIRCUMSTANCE - Maryam Keshavarz

In de ogen van sommigen zijn ze zondaars ...

coverAtafeh en haar beste vriendin Shireen doen wat de meeste jonge meisjes doen: ze gaan in weinig verhullende jurkjes naar uitbundige feestjes, ze ontduiken de saaie lessen op school en dromen van een beter en vrijer bestaan in het rijke Dubai.
Langzamerhand ontdekken ze dat hun gevoelens voor elkaar verder gaan dan vriendschap; de seksuele aantrekkingskracht wordt steeds sterker. Dan verschijnt Atafeh's broer Mehran op het toneel. Hij is net ontslagen uit een afkickkliniek en sluit zich, gedreven door schuldgevoelens, aan bij de moraalpolitie. Zijn gedrag wordt steeds extremer en hij raakt geobsedeerd door de relatie tussen zijn zusje en Shireen. Circumstance is een provocerend en sensueel coming-of-age verhaal. Het laat de moderne jeugdcultuur van Teheran zien. Hier staat plezier gelijk aan het risico gearresteerd te kunnen worden.

Een moedig speelfilmdebuut van de Iraans- Amerikaanse Maryam Keshavarz, dat op Sundance werd bekroond met de publieksprijs voor Beste Film.

Cast:
Nikohl Boosheri
Sarah Kazemy
Nasrin Pakkho
Soheil Parsa
Reza Sixo Safai

Crew:
Regie: Maryam Keshavarz

Info:
Genres: Drama, Lesbian
Lengte: 105 min.
Land: Iran, USA, Frankrijk

Releasedatum: 17 januari

 

KING OF DEVIL'S ISLAND - Marius Holst

coverNoorwegen, januari 1915. Op het eiland Bastøy staat de gelijknamige, beruchte jeugdgevangenis. Hier leven jonge veelplegers onder het strenge regime van genadeloze bewakers. Wanneer de zeventienjarige Erling arriveert, is hij vastbesloten te ontsnappen. In het grootste geheim wordt een opstand tegen de bewakers voorbereid. Zodra de jongeren na een heftige strijd de leiding over het eiland krijgen, worden onverwacht de rollen omgedraaid. De Noorse autoriteiten komen in actie en vanaf het vasteland naderen 150 gewapende soldaten om orde op zaken te stellen. Tegen elke prijs. Voor Erling en zijn vrienden dringt de tijd. Zij willen het onmogelijke bereiken: weg van het eiland Bastøy.

KING OF DEVIL'S ISLAND is gebaseerd op ware gebeurtenissen. Het is de vierde speelfilm van de veelbekroonde Noorse regisseur Marius Holst. Met een hoofdrol voor de Noorse acteur Stellan Skarsgård, die internationale bekendheid verwierf met zijn rol in PIRATES OF THE CARIBBEAN, DOGVILLE en MELANCHOLIA.

Cast:
Stellan Skarsgård
Kristoffer Joner
Benjamin Helstad

Crew:
Regie: Marius Holst

Info:
Genres: Drama

Releasedatum: 17 januari

 

Recente artikelen

Laatste reacties

Werner  |  10-01-2013

Verdorie, Homescreen heeft een pak sterke titels in huis en er komt maar geen blu-ray. :???: Zeer jammer inderdaad. Van King of Devil's Island heb ik vorige ...
Lees meer >

Esteban  |  10-01-2013

Verdorie, Homescreen heeft een pak sterke titels in huis en er komt maar geen blu-ray. :???:
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

Filteren

Tags

Meer >

Archief

Meer >

Deel deze pagina