Homescreen gaat Blu!

Homescreen

 

 

Homescreen gaat Blu!


Met trots presenteert Homescreen haar eerste 5 Blu-ray Disc releases.

 

5 Blu-ray Covers

Vanaf 15 november zijn GOMORRA, Oscar‐winnaar DAS LEBEN DER ANDEREN, LEBANON, Audiard’s meesterlijke UN PROPHETE & DE EENZAAMHEID VAN DE PRIEMGETALLEN verkrijgbaar op Blu-ray Disc!

 

GOMORRA

CoverGOMORRA, de internationaal succesvolle verfilming van de gelijknamige best-seller van Roberto Saviano over de werkwijze van de Camorra, de maffia in en rond Napels. De Camorra beheerst elk aspect van het leven in deze arme Italiaanse regio. Niet alleen
domineert de maffia er de prostitutie, drugs- en wapenhandel, ze zit ook diep in de havens, afvalverwerking en textielindustrie.
Ter plekke opgenomen en tegen de achtergrond van meedogenloze oorlogen tussen clans en handel van alle soorten, volgt de kijker de lotgevallen van de plaatselijke bevolking die gedoemd is te eten of gegeten te worden. We zijn getuige van het lot van: Toto, Don Ciro en Maria, Franco en Roberto, Pasquale, Marco en Ciro. Keihard, meedogenloos en vol razernij.

Sinds het verschijnen van zijn op reëele feiten gebaseerde boek leeft Roberto Saviano onder doodsbedreiging van de maffia. 24 uur per dag wordt zijn leven bewaakt door de politie.

Cast:
Toni Servillo
Gianfelice Imparato

Crew:
Regie: Matteo Garrone

Info:
Genres: Crime, Boekverfilming, Maffia, Drama
Lengte: 135 min.
Land: Italië 2009

 

LEBANON

CoverJuni 1982, de Eerste Israëlische-Libanese Oorlog. Een eenzame tank krijgt de opdracht om terroristen in een vijandige stad op te sporen. In de tank zitten vier Israëlische soldaten: Shmuel, Assi, Herzl en Yigal, jongens van rond de twintig die nooit iets met geweld te maken hebben gehad. Gegrepen door angst en het fundamentele instinct om te overleven, proberen ze wanhopig om zichzelf niet te verliezen in de chaos van de oorlog.

LEBANON is een (deels) autobiografische film van regisseur Samuel Maoz. Op het 66ste Filmfestival van Venetië van 2009 heeft LEBANON de Gouden Leeuw voor Beste Film gewonnen.

Cast:
Yoav Donat
Oshri Cohen
Itay Tiran

Crew:
Regie: Samuel Maoz

Info:
Genres: Drama
Lengte: 93 min.
Land: Duitsland, Frankrijk, Israël 2009

DAS LEBEN DER ANDEREN

CoverOost Berlijn, 1984. Glasnost is nog heel ver weg, de bevolking wordt onderdrukt door de Oost-Duitse geheimepolitie: de Stasi. Haar doel: alles te weten komen.De succesvolle toneelschrijver Georg Dreyman en zijn geliefde, de actrice Christa-Maria Sieland, zijn sterren in de DDR. Maar hun acties en opvattingen zijn niet altijd in lijn met de ideologie van de socialistische heilstaat. De minister van Cultuur is érg geïnteresseerd in Christa-Maria en geeft Stasi-agent Wiesler, alias HGW XX/7, opdracht de twee te schaduwen. Boven hun appartement, luistert hij dag en nacht hun leven af. Maar hoe meer hij in hun leven wordt gezogen, des te meer moeite heeft hij zijn loyaliteit aan de staat te behouden.

Winnaar van de OSCAR BESTE BUITENLANDSE FILM!

Cast:
Martina Gedeck
Ulrich Mühe
Sebastian Koch

Crew:
Regie: Florian von Donnersmarck

Info:
Genres: Drama
Lengte: 137 min.
Land: Duitsland 2006

EENZAAMHEID DER PRIEMGETALLEN

De verfilming van de gelijknamige bestseller van Paolo Giordano.

CoverPriemgetallen kunnen alleen maar gedeeld worden door 1 of door zichzelf. Het zijn eenzame getallen, ongrijpbaar voor anderen. Alice en Mattia zijn priemgetallen, allebei achtervolgd door gebeurtenissen uit hun jeugd. Alice heeft als klein meisje een ingrijpend ongeluk meegemaakt, dat zijn sporen op haar lichaam heeft achtergelaten, Mattia heeft zijn tweelingzuster verloren. Als tieners ontmoeten Mattia en Alice elkaar op school, herkennen elkaars pijn en sluiten vriendschap.

Maar dan vertrekt Mattia naar het buitenland en hij en Alice verliezen elkaar uit het oog. Wanneer zij elkaar jaren later weer terug zien, doen beiden een onthullende bekentenis.

Cast:
Alba Rohrwacher
Luca Marinelli
Isabella Rossellini
Maurizio Donadoni

Crew:
Regie: Saverio Costanzo

Info:
Genres: Boekverfilming, Drama
Lengte: 113 min.
Land: Italië 2010

UN PROPHÈTE

CoverDe 19-jarige Malik (Tahar Rahim) wordt veroordeeld tot 6 jaar cel. In het keiharde gevangenisbestaan wordt hij al snel in het nauw gedreven door César (Niels Arestrup), de leider van de nietsontziende Corsicaanse maffiabende, die de gevangenis beheerst. Maliks Arabische afkomst en het feit dat hij niet kan lezen noch schrijven, maakt het er allemaal niet makkelijker op. Als César hem vraagt een vieze klus voor hem op te knappen kan Malik geen nee zeggen. Als hij daarin slaagt komt hij iets hoger in de pikorde van de gevangenis, hoewel hij afhankelijk blijft van het goeddunken van de bende. Maar Malik is sluw en maakt in het geheim zijn eigen plannen. Er ontstaat een zenuwslopend machtsspel tussen Malik, de Arabieren en
de maffia...

Un Prophète won de Grote Prijs op het festival van Cannes, hoofdrolspeler Tahar Rahim kreeg de European Film Award voor beste acteur. Tevens werd Un Prophète genomineerd voor de Oscar® en Golden Globe Beste Buitenlandse Film.

Cast:
Tahar Rahim
Adel Bencherif
Niels Arestrup

Crew:
Regie: Jacques Audiard

Info:
Genres: Maffia, Drama
Lengte: 150 min.
Land: Frankrijk 2009

Alle titels verkrijgbaar vanaf 15 november

Recente artikelen

Laatste reacties

Oakey  |  16-12-2012

Met als dieptepunt deze DVD: http://www.cinemien.nl/sites/homescreen.php?taal=nl&land=nl&page=synopsis&barcode=8717249478911 En ook op HD gaan ze vrolijk verder...
Lees meer >

TheGodfather  |  26-10-2012

Eindelijk, dat werd eens tijd (y)
Lees meer >

Verhoeven  |  20-10-2012

Met als dieptepunt deze DVD: http://www.cinemien.nl/sites/homescreen.php?taal=nl&land=nl&page=synopsis&barcode=8717249478911
Lees meer >

Esteban  |  19-10-2012

Daar heb je inderdaad een punt.
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

Filteren

Tags

Meer >

Archief

Meer >

Deel deze pagina