Homescreen releases op DVD in februari

Twee releases op DVD van Homescreen:

45 YEARS - Andrew Haigh

45 Years DVDHet is een week voor het 45-jarige huwelijksfeest van Kate en Geoff Mercer (gespeeld door Charlotte Rampling en Tom Courtenay) wanneer een brief arriveert voor Geoff. Het lichaam van zijn eerste geliefde is gevonden in het ijs van de Zwitserse Alpen waar zij begin jaren 60 vermist raakte. Het bericht brengt de echtgenoten danig uit balans. Kate begint zich te beseffen dat dit stukje historie voor haar man veel belangrijker is dan ze ooit gedacht had. Wat zegt dat over hun relatie?

In 45 Years laat regisseur Andrew Haigh (Weekend) zien dat ook goede huwelijken hun geheimen kunnen hebben. Terwijl Kate en Geoff elk op hun eigen manier worstelen met de demonen van het verleden, proberen ze hun gevoelens voor elkaar onder woorden te brengen. Dat resulteert in een teder, intiem portret over liefde op leeftijd en de keuzes die we maken in het leven.

Cast:
Charlotte Rampling
Tom Courtenay

Regie: Andrew Haigh

Genre: Drama
Lengte: 93 min.
Land: Groot Brittannië 2015

Releasedatum: 25 februari

 

SWORN VIRGIN - Laura Bispuri

Sworn Virgin DVDTwee zusters uit een afgelegen Albanees bergdorp maken elk een verstrekkende keuze. Lila (Flonja Kodheli) vlucht met haar geliefde naar Italië. Hana (Alba Rohrwacher) blijft, en kiest voor de eeuwenoude plattelandstraditie om als man verder door het leven te gaan. Veertien jaar later zoekt ze Lila op in Rome.

Met groot respect voor traditie observeert regisseur Laura Bispuri de zelfgekozen kuisheid van de Albanese burnesha, de gezworen maagd. Tegelijk maakt Bispuri voelbaar hoe dit Hana, in de woorden van haar moeder, hard als steen heeft gemaakt. Onvergetelijk is de vertolking van Alba Rohrwacher als de trouwe dochter die stapje voor stapje haar vrouwelijkheid terugvindt.

Cast:
Alba Rohrwacher
Flonja Kodheli
Emily Ferratello

Regie: Laura Bispuri

Genre: Drama
Lengte: 84 min.
Land: Albanië, Italië 2015

Releasedatum: 25 februari

 

OF GIRLS AND HORSES - Monika Treut

45 Years DVDDe jonge Alex heeft het flink verbruid op school en daarbuiten; als laatste kans kan ze aan de slag op een rijschool aan de kust van Duitsland. Ze is behoorlijk koppig en wantrouwig, maar bouwt toch een band op met stalhoudster Nina, een krachtige lesbische vrouw die de teugels van de paarden maar ook van haar personeel strak houdt. Met de komst van rijkeluis-dochter Kathy begint een nieuwe dynamiek: alhoewel Alex haar eerst als rivale ziet, raken de twee meiden steeds meer bevriend en ontwikkelt zich wat moois.

In prachtige beelden en een aangenaam tempo schetst regisseur Monika Treut dit coming-of-age verhaal, waarin het weidse landschap en de paarden gloedvolle bijrollen spelen.

Cast:
Alissa Wilms
Ceci Schmitz-Chuh

Regie: Monika Treut

Genre: Lesbian
Lengte: 82 min.
Land: Duitsland 2014

Releasedatum: 25 februari

 

HIDDEN AWAY - Mikel Rueda

Sworn Virgin DVDRafa en Ibra zijn beiden uitblinkers in hun waterpoloteam, maar daar houdt de overeenkomst tussen de twee tieners wel op. Rafa (German Alcarazu) leidt het alledaagse leven van een vijftienjarige puber in een achterstandswijk van Bilbao. Ibra (Adil Koukouh) is een illegale Marokkaan die van dag tot dag leeft en zich met kleine criminaliteit staande probeert te houden. Als bij toeval hun paden kruisen, trekken beide jongens langzaam naar elkaar toe.

In Hidden Away (A Escondidas) toont de Baskische regisseur Mikel Rueda hoe het is om als tiener in een machocultuur te ontdekken dat je anders bent. Rafa en Ibra herkennen allereerst de eenzaamheid in elkaar, pas daarna volgt de affectie. In beheerst tempo en met goed gebruik van Bilboa als authentiek decor is Hidden Away een zorgvuldig portret van ontluikende liefde.

Cast:
Germán Alcarazu
Joseba Ugalde
Adil Koukouh

Regie: Mikel Rueda

Genres: Drama, Gay
Lengte: 92 min.
Land: Spanje

Releasedatum: 25 februari

 

Homescreen

Recente artikelen

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties. Geef als eerste een reactie in dit topic!

Filteren

Tags

Meer >

Archief

Meer >

Deel deze pagina