Homescreen releases op DVD in september

Homescreen presenteert in september op DVD:

THE SUMMER OF SANGAÏLÉ - Alanté Kavaïté

Summer of Sangaïlé DVDDe 17-jarige Sangaïlé is gefascineerd door stuntvliegen maar heeft ook last van hoogtevrees. Hierdoor heeft ze nog nooit in een cockpit plaats durven nemen. Tijdens een zomerse stuntvliegshow in de buurt van haar ouders vakantiehuis ontmoet ze Auste, een lokaal meisje dat in tegenstelling tot Sangaïlé vol in het leven staat. Als de twee meisjes dichter naar elkaar toe groeien vertelt Sangaïlé haar meest intieme geheim.

Cast:
Aiste Dirziute
Julija Steponaityte

Regie: Alanté Kavaïté

Genres: Drama, Lesbian
Lengte: 88 min.
Land: Litouwen 2015

RELEASE: 3 september 2015

 

SHIRLEY - VISIONS OF REALITY - Gustav Deutsch

Shirley - Visions of Reality DVDShirley – Visions of Reality brengt dertien van Edward Hoppers beroemdste schilderijen tot leven en is tegelijkertijd een vertelling over de politiek geëngageerde Amerikaanse actrice Shirley, die de loop van de geschiedenis hoopt te beïnvloeden. Woelige jaren trekken voorbij in de scherpe lijnen, kleuren en lichtval van Hoppers emblematische opnamen van het Amerikaanse leven.

Regie: Gustav Deutsch

Genres: Kunst, Drama
Lengte: 92 min.
Land: Oostenrijk

Beeld: Kleur, 16:9 anamorphic
Geluid: Engels - Dolby Digital 5.1
Ondertiteling: Nederlands

RELEASE: 3 september 2015

 

CHARLIE'S COUNTRY - Rolf de Heer

Charlie's Country DVDDe teloorgang van de Aboriginal gemeenschap in Australië is het onderwerp van Charlie’s Country. Terwijl zijn vrienden werkloos hun dagen doorbrengen met drinken, probeert Charlie (David Gulpilil) de tradities van zijn volk in stand te houden. Jagen, overleven in de bush, luisteren naar het land. Maar telkens weer loopt hij tegen de voor hem onbegrijpelijke regels van de blanke overheid aan. En anders wel tegen zijn eigen zwaktes.
De in Nederland geboren regisseur Rolf de Heer kent de tragische geschiedenis van de Aboriginals als geen ander. Hij maakte er eerder de prachtige films The Tracker en Ten Canoes over. Het besef dat Charlie’s Country deels het schrijnende verhaal van acteur Gulpilil (Rabbit Proof Fence) zelf vertelt, maakt de film extra authentiek en ontroerend. De Heer houdt de toon licht, maar laat ook zien dat de oorspronkelijke bewoners van Australië vreemdelingen op hun eigen continent zijn geworden.

Bekroond met de acteursprijs van de Un Certain Regard-sectie in Cannes 2014

Cast:
David Gulpilil

Regie: Rolf de Heer

Genres: Drama
Lengte: 108 min.
Land: Australië 2014

Beeld: Kleur, 16:9 anamorphic
Geluid: Engels - Dolby Digital 5.1
Ondertiteling: Nederlands & Frans

RELEASE: 10 september 2015

 

GETTING GO - THE GO DOC PROJECT - Cory Krueckeberg

Getting Go DVDTanner, een nerdy filmmaker wil een documentaire maken over het nachtleven van New York. Maar eigenlijk wil hij vooral iemand ontmoeten waar hij een flinke cyber-obsessie voor heeft: een zeer aantrekkelijke go-go danser (gespeeld door een real-life go-go danser). We volgen de twee door de stad, bars, dakterrassen, huiskamers en ja uiteindelijk ook de slaapkamers. Naarmate het project vordert, slaat het machtsevenwicht tussen de twee mannen om... 
Een buitengewoon spannende, intrigerende, sexy en vernieuwende mix tussen speelfilm en documentaire die ook nog eens tot nadenken stemt.

Regie: Cory Krueckeberg

Genres: Gay, Drama, Komedie

RELEASE: 10 september 2015

 

EISENSTEIN IN GUANAJUATO - Peter Greenaway

Eisenstein in Guanajuato dvdIn 1931 duikt Sergej Eisenstein, wereldbefaamd regisseur van films als Battleship Potemkin en Strike, op in Mexico. Hij zoekt er inspiratie na een mislukt Hollywood-avontuur, maar in plaats daarvan vindt hij de liefde. In zijn enige pak, met 25 dollar op zak, laat Eisenstein zich onderdompelen in de Mexicaanse cultuur waar Eros & Thanatos, seks en dood, onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. Zijn gids in Guanajuato wordt ook de gids van zijn seksuele bevrijding. Ondertussen is Rusland nooit ver weg. 
Peter Greenaway heeft met Eisenstein in Guanajuato een hoogtepunt in zijn veelzijdige oeuvre geschapen. Naast een ode aan een van de grote vernieuwers van de cinema is zijn film een lofzang op de kunstenaar als vrije geest. Speels, provocerend en oergeestig toont Eistenstein in Guanajuato Greenaway in topvorm. 

Cast:
Elmer Bäck
Luis Alberti
Maya Zapata

Regie: Peter Greenaway

Genres: Drama, Gay
Lengte: 105 min.
Land: Nederland, Frankrijk, Finland, Mexico, België 2015

Beeld: Kleur & zw/w, 16:9 anamorphic
Geluid: Engels - Dolby Digital 5.1 - Spaans -
Ondertiteling: Nederlands & Frans

RELEASE: 17 september 2015

 

ATLANTIC - Jan-Willem van Ewijk

Atlantic DVDDe jonge Marokkaanse visser Fettah (Fettah Lamara) kan zich meten met de beste Europese surfers die zijn dorp jaarlijks aandoen. Wanneer hij verliefd wordt op de Nederlandse Alexandra (Thekla Reuten), wordt hij pas echt geconfronteerd met de enorme kloof die gaapt tussen hem en zijn leeftijdsgenoten uit West-Europa. Hij besluit om langs de Atlantische kust van Marokkonaar Europa te windsurfen. Maar de tocht van 900 km over de onvoorspelbare oceaan is vol gevaren.
In majestueuze beelden toont regisseur Jan-willem van Ewijk zowel de nietigheid als de kracht van het individu. Atlantic. is de meesterproef van een groot visueel verteller.

Cast:
Fettah Ahllamara
Thekla Reuten

Regie: Jan- Willem van Ewijk

Genres: Drama
Lengte: 94 min.
Land: Nederland 2014

Beeld: Kleur, 16:9 anamorphic
Geluid: Arabisch - Dolby Digital 5.1 - Frans - - Nederlands -
Ondertiteling: Nederlands & Frans

RELEASE: 17 september 2015

 

Homescreen

Recente artikelen

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties. Geef als eerste een reactie in dit topic!

Filteren

Tags

Meer >

Archief

Meer >

Deel deze pagina