Imagine Film Festival 2019 vndt plaats van 10 tot 20 april in EYE Amsterdam

IMAGINE FILMFESTIVAL

Imagine Film Festival

van 10 t/m 20 april 2019 in EYE te Amsterdam

Van 10 tot en met 20 april opent het Imagine Film Festival voor de 35ste keer haar deuren voor liefhebbers van de fantastische film. Het festival vindt plaats in EYE te Amsterdam. Naast een hoofdprogramma, bestaande uit diverse nationale en internationale fantastische films van het afgelopen jaar, presenteert Imagine vier diverse themaprogramma’s. In elk van deze programma’s krijgt een ander aspect van de verbeelding een prominente plaats.

Hoofdprogramma

Zoals elk jaar bestaat het hoofdprogramma van Imagine uit zo’n 50 speelfilms en 35 korte films, waaronder ook een groot aantal Nederlandse films. De films vertegenwoordigen de beste fantastische cinema van de afgelopen 12 maanden. Ook zijn er dit jaar weer indrukwekkende themaprogramma’s te bezoeken die elk een ander aspect het festival vertegenwoordigen.

New Stories in Gaming and VR

In het themaprogramma ‘New Stories in Gaming and VR’ kijken we naar de fantastische verhalen die gebruik maken van interactie, zoals in games en virtual reality. Er wordt een showcase georganiseerd en speelbare demo’s van Nederlandse games en er zijn diverse (inter)nationale gasten aanwezig. Ook wordt dit jaar wederom de Imagine VR-award uitgereikt.

Imagine Film Festival things to come banner

Things to Come

‘Things to Come’ is ons wetenschappelijke programma waarin we de toekomstvisioenen van sciencefiction leggen naast de wetenschappelijke stand van vandaag. Met lezingen over onder andere CRISPR/Cas9, Marsreizen en de genetische en biologische achtergrond van superhelden. In dit visionaire themaprogramma wordt de grens tussen werkelijkheid en fantasie en hoe fictieve wetenschap de werkelijkheid kan beïnvloeden onderzocht.

Slash-O-Rama

Het spannende late-nightprogramma ‘Slash-O-Rama’ is voor de bezoeker met stalen zenuwen. Het programma richt zich op het horrorgenre bij uitstek: de slasher. In de late uurtjes kan er tijdens Imagine Film Festival genoten worden van bloederige klassiekers. Met een klein retrospectief van films uit de jaren tachtig én een heel bijzondere eregast die later bekendgemaakt zal worden.

Let's Talk About Sects

Sekten staan centraal in ‘Let’s Talk About Sects’, een divers programma dat de blijvende invloed van sekten op de (Amerikaanse) filmproductie belicht. Met aandacht voor zowel beruchte sekteleiders zoals Jim Jones en Charles Manson, als voor de psychologie van sektes en hun volgelingen. In de komende maanden volgt uitgebreide informatie en een overzicht van gasten en films van elk van deze themaprogramma’s.

Imagine Film Festival banner

Festivalbeeld

Het festivalbeeld van Imagine 2019 is ontwikkeld door de Amsterdamse ontwerpstudio What The, samen met een illustratie van de Poolse kunstenaar Dawid Planeta en de typografie van Nick Liefhebber. Met Dawid Planeta en Nick Liefhebber werkte Imagine Film Festival al eerder samen.

Praktische informatie

Imagine Film Festival vindt in 2019 plaats van 10 tot en met 20 april in EYE Filmmuseum te Amsterdam. Kaartverkoop verloopt via EYE en zal eind maart van start gaan. Op de hoogte blijven van alle laatste nieuwtjes? Hou onze website en social media in de gaten, én schrijf je in voor de nieuwsbrief om altijd als eerste op de hoogte te zijn van het laatste Imagine nieuws.

Imagine Filmfestival 2019 logo


Recente artikelen

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties. Geef als eerste een reactie in dit topic!

Filteren

Tags

Meer >

Archief

Meer >

Deel deze pagina