In februari gaan Tin Star S2, Mrs Wilson, McMafia en Blood gaan in première op BBC First

Tin Star S2, Mrs Wilson, McMafia en Blood gaan in februari in première op BBC First

Mrs. Wilson, een driedelige dramaserie van BBC, gebaseerd op een waargebeurd verhaal van verraad, bigamie en spionage, laat ons kennismaken met Alison Wilson (gespeeld door haar kleindochter Ruth Wilson, Luther) en haar man, Alexander "Alec" Wilson (Iain Glen, Game of Thrones). Zij zijn een romanschrijfster en een spion die elkaar ontmoet hebben toen ze beiden voor de geheime inlichtingendienst werkten tijdens de oorlog.

Tim Roth is terug als Jack Devlin in het tweede seizoen van Tin Star, die doorgaat waar het aan het einde van seizoen een is gestopt. Ook Elizabeth Bradshaw (Christina Hendricks, Good Girls), een dubbelzinnige oliemanager, keert terug in seizoen twee, samen met nieuwe personages waaronder John Lynch (The Fall) Jenessa Grant (The Handmaid’s Tale) en de Roemeense actrice Anamaria Marinca.T (Midsomer Murders).

In McMafia volgen we de Russische balling Alex Godman (James Norton, Little Women), een man die zijn leven lang de band met zijn maffiafamilie heeft weten te ontwijken. Maar na een tragische gebeurtenis wordt Alex meegesleurd in de duistere wereld van de misdaad en probeert hij zijn familie te beschermen tegen hun donkere verleden.

Blood is een zesdelige psychologische thriller die is opgenomen op het platteland van Ierland. Het is een familiesaga over een vrouw, Cat (Carolina Main, Unforgotten), die terugkeert naar haar huis nadat haar moeder is omgekomen door een val in de tuin langs de vijver. In de loop van de serie begint Cat te vermoeden dat haar vader iets met het ongeluk te maken heeft gehad. Was het een ongeluk of was het moord?

Mrs. Wilson gaat in première op zondag 17 februari om 21:00
Mrs Wilson Still BBC First

Het is 1963 en Alison Wilson (Ruth Wilson) komt thuis en treft haar man Alexander (Iain Glen) dood aan. Ze is verblind door verdriet. Dan staat er een vrouw genaamd Gladys (Elizabeth Rider, Doctor Foster) aan de deur die beweert dat zij de 'echte vrouw' van Alexander is.

Alison begint aan een missie om te ontdekken wie haar man echt was. Haar werk bij de geheime dienst gaat gewoon door en door hun eigen oorlog te ontleden komt ze meer te weten over het mysterieuze verleden van haar man in India. Het wordt Alison al snel duidelijk dat Alexander stierf met zijn geheimen dicht bij zijn borst. Alison blijft hunkeren naar de waarheid als ze ontdekkingen doet die haar zorgvuldig ingerichte wereld uit elkaar dreigt te doen vallen.

In dit waargebeurde verhaal speelt Ruth Wilson, de bekroonde actrice en ster van de hit-serie The Affair, haar eigen grootmoeder, Alison Wilson. Ruth droeg dit verhaal al een aantal jaar bij zich, twijfelend of ze het zou willen en kunnen vertellen.

BBC-drama Mrs. Wilsonis uitstekend: elegant, prachtig geacteerd en mooi om naar te kijken, aldus NewStatesman

Tin Star Seizoen 2 gaat van start op woensdag 20 februari om 22:00 uur
Tin Star Seizoen 2 still BBC First
Tin Star is door Sunday Times Culture beschreven als “een kruising tussen Twin Peaks en Breaking Bad”, Red Magazine beschreef het als “een verhaal over corruptie, moord, verdriet en allesoverheersende wraak” en Empire noemde het een “episch nieuw tv-drama”. De serie, geschreven door de prijswinnende regisseur Rowan Joffe, volgt de Britse politiechef Jim Worth (Tim Roth) en zijn familie terwijl ze wanhopig proberen te ontsnappen aan hun verleden, dat een reeks van wraakacties met zich meebrengt. In het eerste seizoen van Tin Star zagen we hoe ver iemand gaat om geliefden te beschermen, en in het tweede seizoen blijven we Jim volgen in zijn leven tussen het verleden en heden in een spannend, emotioneel verhaal met hier en daar wat donkere humor.

McMafia gaat van start op donderdag 14 februari en is te zien op donderdag en vrijdag om 22:00 uur
McMafia BBC First still
McMafia is een achtdelige serie gemaakt door Hossein Amini en James Watkins en geïnspireerd op de bestseller en het gelijknamige boek van Misha Glenny en volgt Alex Godman, die steeds verder en dieper in de wereld van de georganiseerde misdaad wordt getrokken.

Als de in Engeland opgegroeide zoon van Russische ballingen met banden met de maffia, heeft Alex zijn hele leven geprobeerd om de schaduw van dat criminele verleden te ontvluchten. Hij bouwde zijn eigen bedrijf op en een leven met zijn vriendin Rebecca. Maar wanneer het verleden van zijn familie hem bedreigt wordt Alex gedwongen om zijn normen en waarden te herzien om degenen te beschermen die hij liefheeft.

Wat begint als een verhaal van overleven en wraak wordt een episch verhaal over de strijd van een man tegen de corruptie in de moderne wereld en in zichzelf.

Cast: Naast James Norton als Alex Godman en Juliet Rylance als Rebecca, zijn David Strathairn (Darkest Hour), Faye Marsay (Seconds Out), Aleksey Serebryakov (Furious), Maria Shukshina (Stanitsa) en Merab Ninidze (Homeland) in de cast opgenomen. 

Blood gaat in première op zaterdag 2 maart om 22:15 uur
Blood still BBC First
Cathleen Hogan, ook wel Cat genoemd (Carolina Main, Unforgotten), staat in het middelpunt van deze serie. Cat is een geïsoleerde vrouw die op de vlucht is voor haar verleden. Ze wordt gedwongen de confrontatie aan te gaan wanneer de tragische en 'toevallige' dood van haar moeder haar terugbrengt naar het Ierse plattelandshuis, en haar familie die ze al tien jaar lang nauwelijks heeft gezien. Maar deze ongemakkelijke, ongeplande reünie zal duistere demonen uit het verleden doen ontwaken en een nieuw licht werpen op de dood van haar moeder. De gevolgen zullen uiteindelijk Cat's leven voor altijd veranderen.

In februari lopen de volgende series door op BBC First.

 • The Last Kingdom S3, elke woensdag om 22:00 tot 6 februari
 • The Miniaturist, elke zondag om 21:00 tot 10 februari
 • Call the Midwife S8, elke dinsdag om 21:00 tot 12 maart
 • Father Brown S7, elke woensdag en donderdag om 21:00 tot 9 januari
 • Death in Paradise S8, elke maandag om 21:00 tot 14 maart
 • Silent Witness S22, elke donderdag en vrijdag om 22:00 uur tot 8 februari

BBC First is in Nederland beschikbaar via:

 • Breedband Helmond – 16
 • CAI Harderwijk – 28
 • Caiway – 17
 • Delta – 20
 • Kabelnoord – 139
 • Kabeltex – 22
 • KPN & Telfort & XS4ALL – 25
 • Plinq – 65
 • SKV – 22
 • Stichting Kabeltelevisie Pijnacker – 22
 • T-Mobile Thuis – 110
 • Tele2 – 31
 • TriNed – 130
 • Youfone  –  20
 • Ziggo – 22

BBC First Logo

Recente artikelen

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties. Geef als eerste een reactie in dit topic!

Filteren

Tags

Meer >

Archief

Meer >

Deel deze pagina