Johnny Depp ontvangt ondanks ontslag volle 10 miljoen dollar voor Fantastic Beasts 3

Johnny Depp ontvangt ondanks ontslag volle 10 miljoen dollar voor Fantastic Beasts 3

Johnny Depp filmde slechts één scène voor Fantastic Beasts 3 voordat hij door Warner Bros. werd gevraagd ontslag te nemen, maar zal zijn volledige salaris van meer dan 10 miljoen dollar ontvangen. De acteur sloot zich kort voor Fantastic Beasts en Where to Find Them in 2016 in bioscopen te zien waren aan bij de Harry Potter prequel-franchise. Later werd bekend gemaakt dat Depp gestalte zou gaan geven aan de donkere tovenaar Gellert Grindelwald. Op het moment van zijn casting, was de toetreding van de acteur tot Warner Bros’ 'gezinsvriendelijke’ franchise al controversieel als gevolg van beschuldigingen van huiselijk geweld tegen Depp door zijn ex-vrouw Amber Heard eerder dat jaar. Warner Bros. en Harry Potter auteur/Fantastic Beasts screenwriter J.K. Rowling stonden echter nog achter Depp.

Johnny Depp

De welbekende druppel

Die controverse bleef de Fantastic Beasts franchise volgen met de release van de tweede film; 2018's Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald, waarin een veel grotere rol was weggelegd voor Depp's Grindelwald. De film was geen hit met critici of fans, en zorgde ervoor dat Warner Bros. en Rowling zichzelf extra tijd gunden om aan een beter Fantastic Beasts 3 te werken. Zoals veel andere Hollywoodfilms, is deze treequel ook vertraagd door de coronaviruspandemie. Naast het uitstel van de releasedatum heeft de film onlangs ook Depp zien gaan als Grindewald in Fantastic Beasts 3. Nu is er nieuwe informatie over zijn exit bekend gemaakt.

Lucratieve scène

Volgens bronnen filmde Depp slechts één scène voor Fantastic Beasts 3, aangezien de productie op 20 Sept. Begon. Toch zal hij zijn volledige, achtcijferige salaris – dat op meer dan $10 miljoen neerkomt – ontvangen dankzij zijn waterdichte contract. Het in de volksmond genoemde pay-or-play contract stipuleert dat Depp zijn volledige salaris dient te ontvangen, zelfs als de film niet gemaakt wordt of zijn rol opnieuw gecast wordt. Dankzij dit contract kan Warner Bros. weinig of niets doen. Behalve het salaris betalen. Daarnaast moet Warner Bros. nog een extra salaris uitbetalen aan de vervanger van Depp, wat ongetwijfeld leidt tot een verhoging van de kosten van de filmproductie. Aangezien het een Harry Potter-franchise film is, verwacht de producent het geld waarschijnlijk snel terug te verdienen. Vooral nu ze er de tijd voor nemen om ervoor te zorgen dat het een hoge kwaliteit heeft. Ondanks het feit dat The Crimes of Grindelwald niet zo succesvol was in de bioscoop als Fantastic Beasts, werd er toch winst gemaakt. Als Fantastic Beasts 3 een betere stand-alone film is en positiever wordt ontvangen, dan zou het zijn voorgangers in de prequel serie kunnen overtreffen. Dat zou de kosten van het betalen van twee acteurs voor het spelen van Grindelwald ruimschoots terugverdienen. Waarschijnlijk rekent Warner Bros. hierop.

Gefilmde scène

Wat betreft de scène die Depp voor Fantastic Beasts 3 heeft gefilmd, is het onduidelijk of deze in de film zal worden gebruikt. Het blijft echter heel onwaarschijnlijk aangezien Warner Bros. ten tijde van het filmen niet wist dat Depp zou worden gevraagd om ontslag te nemen. De scène zal dus niet gebruikt worden en ook niet om Depp's vertrek als Grindelwald in Fantastic Beasts 3 te verklaren. Afhankelijk van de inhoud van de scène en voor welk deel van de film deze bedoeld is, kan de scéne met een klein beetje knutselwerk en behulp van een beetje filmmagie als verklaring een nieuwe acteur introduceren. Zo heeft Warner Bros. nog wel meer opties met de geschoten scène. Hoe precies Depp's vertrek zal worden uitgelegd in Fantastic Beasts 3 valt nog te bezien, maar de film zal zeker nog steeds het personagee Grindelwald bevatten.

Denk jij het te weten?

Ben jij op de hoogte van al het filmnieuws of denk je gewoon over een goede portie geluk te beschikken? Hoe dan ook, er zijn mogelijkheden om te wedden op het verloop van de film. Of op de gokkasten van vergelijkbare films. Waar, dat kun je zien op Nieuwe Casino’s. Als je geluk hebt, sleep je misschien wel het salaris van Johnny Depp binnen.

Recente artikelen

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties. Geef als eerste een reactie in dit topic!

Filteren

Tags

Meer >

Archief

Meer >

Deel deze pagina