Juan Antonio Bayona is een van de regisseurs van de Amazon-serie van Lord of the Rings

Amazon Studios maakt regisseur van The Lord of the Rings-serie bekend

Zo'n anderhalf jaar geleden kondigden we aan dat Amazon Studios de rechten hadden verworven van The Lord of the Rings en dat er een nieuwe televisieserie in de maak was. Amazon Studios heeft bekend gemaakt dat de eerste twee afleveringen van The Lord of the Rings worden geregisseerd door Juan Antonio Bayona. De veelgeprezen regisseur (The Orphanage, Jurassic World: Fallen Kingdom, The Impossible) zal daarnaast als uitvoerend producent optreden naast zijn productiepartner Belén Atienza.

‘‘Ik kan niet wachten om het publiek mee terug te nemen naar Midden-Aarde en de wonderen van de Tweede Era met een nog nooit eerder vertoond verhaal,’’ aldus Bayona.

Juan Antonio Bayona
Juan Antonio Bayona (© Cronica Global)

Bayona’s eerste speelfilm was het zeer gewaardeerde The Orphanage, met Guillermo del Torro als uitvoerend producent. Tijdens de première in Cannes ontving de film na afloop een tien minuten durende staande ovatie. De film won ook zeven Spaanse Goya Awards, waaronder die voor beste regisseur. 

Meer recentelijk regisseerde Bayona de blockbuster speelfilm Jurassic World: Fallen Kingdom, die wereldwijd meer dan een miljard euro opleverde. Hij regisseerde ook The Impossible, met Naomi Watts en Ewan McGregor, dat zich afspeelt tijdens de tsunami van 2004 in Thailand.

Exclusief via Amazon Prime
Wanneer de serie van The Lord of the Rings te zien valt is nog niet bekend, maar deze zal in eerste instantie exclusief te zien zijn via de app van Amazon Prime of online op PrimeVideo.com in meer dan 200 landen.

Amazon Prime Video logo

Recente artikelen

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties. Geef als eerste een reactie in dit topic!

Filteren

Tags

Meer >

Archief

Meer >

Deel deze pagina