Kaskraker Un p'tit truc en plus vanaf 1 augustus in de bioscoop

PERSBERICHT
28 juni 2024

 

Dé hitfilm in de Franse bioscopen!
Un p'tit truc en plus


Vanaf 1 augustus in de bioscoop

De Franse komedie Un p'tit truc en plus is een enorme hit in de Franse bioscopen met momenteel al meer dan 7 miljoen bezoekers. Daarmee is de feelgood komedie veruit de grootste film van het jaar in Frankrijk en laat een kaskraker als Dune nu al achter zich. Met 300.000 bezoekers in Wallonië was de film ook in Franstalig België een kassucces. In het doldwaze Un p'tit truc en plus zoeken een vader en zijn zoon, die op de vlucht zijn voor de politie, hun toevlucht in een vakantiekamp voor jongvolwassenen met een beperking. Searchers brengt Un p'tit truc en plus op 1 augustus uit in de Nederlandse bioscopen. Bekijk hier de trailer.

Un p’tit truc en plus is het regiedebuut van zanger en komiek Artus, die zelf ook de hoofdrol speelt en medeverantwoordelijk was voor het scenario. Wat deze ontroerende komedie onderscheidt, is de inzet van niet-professionele acteurs met een beperking. Mede dankzij zijn authenticiteit en charme veroverde de film razendsnel de harten van het publiek in zowel Frankrijk – waar de film nog altijd volle zalen trekt - als in Franstalig België.

 

Een vader en zoon overvallen een juwelierszaak, maar wanneer ze hun vluchtauto niet meer kunnen vinden, moeten ze improviseren om uit handen van de politie te blijven. Hun vlucht leidt hen naar een vakantiekamp voor jongeren met een beperking, waar hun avontuur pas echt begint. Wat volgt is een chaotische week vol hartverwarmende ervaringen die hun leven voor altijd zullen veranderen.

 

Naast Artus worden de belangrijkste rollen vertolkt door Clovis Cornillac, Alice Belaïdi en Marc Riso.

Aankomende releases van Searchers:

Femme – release 11 juli
Regie: Sam H. Freeman en Ng Choon Ping | Cast: Nathan Stewart-Jarrett, George MacKay

Un p'tit truc en plus – release 1 augustus
Regie: Victor Artus Solaro | Cast: Clovis Cornillac, Alice Belaïdi, Artus, Marc Riso

Babes – release 8 augustus
Regie: Pamela Adlon | Cast: Ilana Glazer, Michelle Buteau, Hassan Minhaj, John Carroll Lynch, Oliver Platt, Stephan James 

Een Schitterend Gebrek – release 12 september
Regie: Michiel van Erp | Cast: Dar Zuzovsky, Jonah Hauer-King, Sam Hazeldine en Maarten Heijmans

Over Searchers

Sinds 2015 financiert en distribueert de onafhankelijke filmdistributeur Searchers internationale arthouse en commerciële films. Met vestigingen in Nederland en België bedient de distributeur de hele Benelux en behaalde successen met releases als Everything, Everywhere, Past Lives, Hardcore Never Dies, The Beekeeper en Dream Scenario. In 2024 staan onder meer Een Schitterend Gebrek en Lee gepland voor distributie. Voor meer informatie: www.thesearchers.be | Facebook | Instagram

Recente artikelen

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties. Geef als eerste een reactie in dit topic!

Filteren

Tags

Meer >

Archief

Meer >

Deel deze pagina