Kees Prins vertolkt glansrol in dramaserie ‘Bij ons in de Jordaan’ - nu op DVD

Kees Prins vertolkt glansrol in dramaserie ‘Bij ons in de Jordaan’

LIEF EN LEED VAN JOHNNY JORDAAN EINDELIJK OP DVD!

De tv-serie ‘Bij ons in de Jordaan’, waarin het veelbewogen leven en de spraakmakende carrière van Johnny Jordaan wordt belicht, verschijnt nu eindelijk op DVD. Negen jaar geleden trok deze driedelige dramaserie, die door de VPRO werd uitgezonden, hoge kijkcijfers en tal van positieve recensies. De serie leverde Kees Prins, die in de huid van de Amsterdamse volkszanger kroop, zelfs een gouden kalf op. De acteur kreeg deze hoge filmonderscheiding niet alleen voor de wijze waarop hij Johnny Jordaan wist neer te zetten, maar ook vanwege de voortreffelijke vertolking van enkele van zijn grootste plaatsuccessen. In ‘Bij ons in de Jordaan’ leek Johnny Jordaan te herleven…

Enkele maanden geleden was het precies twintig jaar geleden dat Johnny Jordaan op 64-jarige leeftijd overleed. De in de Amsterdamse Jordaan als Johannes Hendricus van Musscher geboren zanger sleet de laatste jaren in een rolstoel. Zijn leven en carrière, die de basis vormden voor de serie ‘Bij ons in de Jordaan’, waren een aaneenschakeling van ups en downs. In de serie, waarin naast Kees Prins de belangrijkste rollen worden vertolkt door Ricky Koole, John Leddy, Jacob Derwig, Marieke Heebink en Jeroen Willems, wordt op het leven van Johnny Jordaan teruggekeken door de ogen van de zanger in de nadagen van zijn leven. De eerste aflevering laat onder meer zien hoe Johnny Jordaan, die toen nog de kost verdiende als kelner, meedoet aan een talentenjacht in het hoofdstedelijke hotel ‘Krasnapolsky’. Hij eindigt als eerste en wanneer er twee maanden later van zijn eerste plaat ‘De Parel van de Jordaan’ al tweehonderdduizend exemplaren over de toonbank zijn gegaan, is hij in ons land een superster geworden. Johnny Jordaan vraagt zijn neef Arie om zijn chauffeur te worden, wat leidt tot de nodige familieperikelen, zeker als de zanger, die is getrouwd en vader is geworden van een dochter, verwikkeld raakt in een hartstochtelijke romance met cabaretier en showmaster Wim Sonneveld. Het leven van Johnny Jordaan raakt daarna op drift. Hij weet zich geen raad met zijn homoseksuele gevoelens, doet een poging tot zelfmoord en besluit van zijn vrouw Totty te scheiden. Zijn showbizzcarrière is daarna een aaneenschakeling van successen. Enkele dramatische gebeurtenissen in zijn persoonlijk leven maken van Johnny Jordaan echter een gebroken en vroegoude man die hunkerend naar zijn gouden successen wegkwijnt in zijn bovenwoning aan de rand van de Amsterdamse Jordaan.

Het scenario voor de driedelige tv-serie ‘Bij ons in de Jordaan’ is van hoofdrolspeler Kees Prins en Frank Ketelaar, terwijl de regie in handen is van Willem van de Sande Bakhuyzen (o.m. ‘Pleidooi’ en ‘Oud Geld’).

De 3DVD-box is een coproductie van Digimode Entertainment Ltd. en de VPRO en wordt gedistribueerd door Music Products BV.
De DVD is vanaf 11 mei verkrijgbaar. Adviesprijs € 22,95

Recente artikelen

Laatste reacties

Lex v/d Moolen  |  23-05-2009

Zal deze nog wel eens aanschaffen. Prins was echt geniaal in die rol (y)
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

Filteren

Tags

Meer >

Archief

Meer >

Deel deze pagina