Kort hardwarenieuws

Steeds meer alles-in-1 surround

Meer en meer fabrikanten lijken complete pakketten aan te gaan bieden voor Home Cinema Virtual Dolby surround gebruik, waarbij vooral het aantal speakers van 5 naar 2 teruggebracht is.

Denon komt met de Smart-Life S-101, een receiver met geintegreerde DVD speler en slechts twee 50 Watt speakers met een 100Watt subwoofer. meegelevrd worden aansluitingen voor iPod Mini en Photo, Dolby koptelefoon techniek voor een surround effect in een normale koptelefoon en ondersteuning voor MP3 en WMA.

Philips brengt de HTS8000S, een 2.1 systeem dat een echte 5.1 belevenis belooft. Nu zijn er meer die dat beloven, dus zelf luisteren is een noodzaak. Ook dit apparaat is een receiver met ingebouwde DVD/SACD speler en levert een totaal van 550Watt RMS. De techniek die gebruikt wordt om 5.1 te creeren is SonoWave Speaker System, waarbij onafhankelijke drivers zo geplaatst zijn in de stereospeakers dat er een surround geluidsveld ontstaat. De set ondersteund SACD, DiVX, MP3 CD, progressive scan en Picture CD.

 

JVC houdt het vooralsnog bij een echt 5.1 systeem en komt nu met TH-R1 en TH-R3, beide DVD recorder pakketten met een snelle setup. Middels een nieuw "hand-clap" systeem wordt alles automatisch berekend en ingesteld. Het grote verschil tussen de twee systemen is dat de TH-R3 vloerstaanders meekrijgt en de TH-R1 boekenplank speakers. Beide sets ondersteunen DVD-RAM, MP3, JPEG en DVD -R en -RW, maar geen WMA.

Om een en ander mooi te kunnen bekijken hebben we nog de Sony VPL-CX20 of VPL-CS20. Beiden slechts 52mm hoog en een gewicht van nog net geen twee kilo. Beide hebben 2000ANSI Lumens van de Sony 3LCD techniek en zijn daarbioj geschikt voor veel toepassingen. Met Auto Focus stellen zij zichzelf in en met Short Focus kun je zelfs in een kleine ruimte nog een behoorlijk groot beeldformaat projecteren. Het grote verschil tussen de twee is de resolutie, de VLP-CX20 beschikt over 1028 x 768, terwijl de VLP-CS20 niet verder komt dan 800 x 600.


Bewerking : Edgar Smit

Recente artikelen

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties. Geef als eerste een reactie in dit topic!

Filteren

Tags

Meer >

Archief

Meer >

Deel deze pagina