Kort nieuws: Bits en pieces

London Hi-Fi en Home Entertainment Show 2005
Van 23 tot en met 25 september wordt in Londen de Hi-Fi en Home Entertainment Show gehouden, waarbij meer dan 150 merken vertegenwoordigd zullen zijn. Alles van vinyl tot MP3 en van video tot DVD-audio zal er te zien zijn, voor zowel thuis als in de auto. Een van de meest opvallende auto cinema projecten is een volledig aangepaste Citroen C2 waarbij de bestuurdersstoel in het midden is geplaatst om optimaal te genieten van een heus ingebouwd 5.1 systeem met de centrespeaker in het stuurwiel. Ook een aanrader is de "bling" Escalade, met vier 15inch subwoofers, twee 8inch subwoofers, 34 andere speakers en voor de passagiers twee 10 inch TV schermen. Klik hier voor alle details. 

Herbie in gevaar
Twee Duitse filmexploitanten hebben gedreigd de film "Herbie Fully Loaded" niet te vertonen als Buena Vista International niet haar plannen aanpast om de DVD release voor de kerst te laten plaatsvinden. Buena Vista wil de gebruikelijke zes maanden tussen de film en DVD release inkorten om zo de familiefilm dan op de planken hebben liggen en mee te profiteren van de kerstinkopen.

On-Line winkels gaan steeds beter

Dreamworks Animations (Shrek, Shark Tale) zijn teleurgesteld in de DVD verkoop van Shrek 2 en Shark Tale. Waarom? Omdat normale winkels beperkte ruimte hebben om de DVD\'s aan te bieden en door de komst van meer en meer DVD\'s worden sommige minder goed lopende producten geretourneerd naar de distributeur. Het gevolg is dat het aanbod steeds breder wordt, maar de voorraad van elke DVD op zich steeds kleiner. En daar zit precies de kneep waar on-line winkels geen rekening mee hoeven te houden, cyberspace is immers onmetelijk! De verwachting is dus ook dat de stijgende on-line verkoop sterk gaat doorzetten met name omdat lang niet alle DVD\'s nog in de winkels liggen maar alleen besteld kunen worden, in tegenstelling tot de on-line winkels die wel kunnen leveren. Huidige cijfers: 2.2 miljard dollar on-line omzet van maart 1999 tot en met maart 2000, dezelfde priode 2004 - 2005 was dat al 5.3 miljard dollar!

OLED toetsenbord
Een Russisch ontwerp bedrijf heeft aangekondigd een OLED toetsenbord wereldwijd te gaan introduceren in 2006. Het toetsenbord zal Optimus gaan heten en elke toets is een kleine display op zich. Omdat deze displays aanpasbaar zijn, zijn de toepassingen voor game controls uiteraard ideaal, maar ook voor andere doeleinden zou dit een perfecte oplossing kunen zijn.

Britse Koningin besteld Dr. Who op DVD
Volgens een Buckingham Palace bron is de Britse koningin fan van Dr. Who sinds het begin van de show in 1963 en heeft zij een volledige set van 13 delen van de serie besteld. Zij heeft de set besteld bij de BBC in Wales bij het team dat de serie voor 10 miljoen pond gemaakt heeft.

DVD speler verkoop op recordhoogte

Hoewel de omzet voor software verkoop op ongeveer dezelfde aantallen bleef steken als vorig jaar, is bekend dat in Amerika de consumenten het eerste half jaar al bijna 14 miljoen DVD spelers gekocht hebben. Over dezelfde periode vorig jaar was dat 6 procent minder.

Bewerking : Edgar Smit

Recente artikelen

Laatste reacties

Edgar Smit  |  26-07-2005

Het OLED toetsenbord: http://www.techdigest.tv/images/optimus_keyboard_1.jpg
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

Filteren

Tags

Meer >

Archief

Meer >

Deel deze pagina