LG-D2000 zet de toon voor 3D zonder bril

LG


 

LG ZET DE TOON VOOR 3D ZONDER BRIL

De LG D2000-monitor met technologie die oogbewegingen volgt, biedt uitzonderlijk comfortabele 3D met het blote oog

LG Electronics (LG) onthult 's werelds eerste 3D-monitor zonder 3D-bril. Deze 20” monitor met speciale technologie volgt oogbewegingen en creëert zo een optimaal 3D-beeld voor diverse kijkhoeken. De D2000 is ontwikkeld als volwaardig entertainmentbeeldscherm dat games, films en foto‟s zeer realistisch weergeeft.

lg2000

"Met een uitgebreid productassortiment 3D-tv's, -laptops, -projectoren en -smartphones is LG Electronics in onze sector de onbetwiste leider op het gebied van 3D," aldus Si-hwan Park, Vice President van de afdeling Monitors bij LG Home Entertainment Company. “Het was altijd LG‟s overtuiging dat 3D uiteindelijk zonder bril zal en moet functioneren. De D2000 biedt ons nu al een blik in de toekomst.”

De D2000 levert 3D-beeld zonder bril dankzij zijn technologie met parallaxbarrière enerzijds en „s werelds allereerste systeem dat oogbewegingen kan volgen anderzijds. De combinatie van de parallaxbarrière en de registratie van oogbewegingen in hetzelfde toestel is bijzonder veelbelovend voor nieuwe 3D-producten zonder bril.

Bij de bestaande brilvrije 3D-technologieën moet de kijker zich meestal houden aan een zeer beperkte kijkhoek en kijkafstand om de 3D-beelden waar te nemen. De D2000 werkt dit probleem grotendeels weg voor een comfortabeler kijkervaring met veel meer bewegingsvrijheid. De D2000 volgt oogbewegingen met een speciale camerasensor die aan het scherm is bevestigd en die onmiddellijk wijzigingen in de oogpositie van de kijker detecteert. Op basis van deze informatie wordt de kijkhoek en de positie van de kijker bliksemsnel berekend en wordt het beeld bijgestuurd voor een optimaal 3D-effect.
De D2000 speelt niet alleen bestaande 3D-beelden af, maar beschikt ook over een geavanceerde conversiefunctie om 2D om te zetten in 3D. Hierdoor krijgen bestaande films en games een totaal nieuwe dimensie.

's Werelds eerste 3D-monitor zonder 3D-bril is deze maand al beschikbaar in Korea (DX2000) en zal later dit jaar wereldwijd (D2000) worden gelanceerd.

 

Recente artikelen

Laatste reacties

dikken  |  20-07-2011

Nintendo had al lang de ds 3d zonder bril... jah een 20 inch monitor.... Dat is leuk voor foto's en te gamen... Zal nog wel even duren vootdat het op een 40+ i...
Lees meer >

Albert Kostwinder  |  20-07-2011

Jammer dat het maar om een 20 inch monitor gaat. Ben wel benieuwd hoe ik dit 3d ga vinden...zal dit dan eindelijk iets worden dat boven het gimmick niveau uit k...
Lees meer >

Esteban  |  19-07-2011

Hier ben ik -na verloop van tijd, wanneer het uit z'n kinderschoenen gegroeid is- wel benieuwd naar. Ik heb 'problemen' bij het bekijken van 3D. Onvermijdelij...
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

Filteren

Tags

Meer >

Archief

Meer >

Deel deze pagina