LG OLED en SUPER UHD LCD televisies - de 2017 line-up

LG maakt de OLED en LCD line-up van 2017 bekend

LG Electronics (LG) maakt bekend dat de LG Signature OLED W7-televisie nog in de tweede helft van 2017 te koop zal zijn in Nederland. De andere LG OLED-televisies in de nieuwe C7, E7 en G7-series en de SUPER UHD-televisies met Nano Cell-technologie zullen in de eerste helft van 2017 beschikbaar zijn.

LG OLED: Televisie met perfect beeld, design en geluid

De nieuwe line-up LG OLED-televisies, die tijdens CES voor het eerst werd getoond, bestaat uit tien verschillende modellen met als absoluut hoogtepunt de LG Signature OLED W7. Deze televisie is het resultaat van LG’s constante streven om de beste kijkervaring te bieden door de meest geavanceerde technologieën toe te passen.

Het innovatieve design van de W7-serie is gebaseerd op LG’s filosofie “less is more”. LG heeft het standaard televisieontwerp losgelaten en het design geminimaliseerd om de schoonheid van OLED extra te benadrukken. Het slanke en flinterdunne profiel van de OLED W7 - bij de 65 inch uitvoering is het paneel slechts 2,57mm dun - maakt dat het beeld lijkt te zweven in de lucht. De televisie wordt bovendien met magneten direct op de muur bevestigd, waardoor het lijkt het alsof je uit een raam kijkt, in plaats van naar een scherm.

LG Signature OLED W7

De 2017 OLED-televisies van LG bieden de ultieme surround-ervaring. Het zijn de eerste tv’s die Dolby Atmos gebruiken, waardoor zowel het beeld als het geluid op hun allerbest worden afgespeeld. Dolby Atmos plaatst kijkers midden in de actie met overweldigend geluid dat door de hele ruimte en om de kijkers heen stroomt. Het creëert complexe audio waardoor het geluid van regen op het dak, een overvliegend vliegtuig of een naderende raceauto ongelooflijk realistisch worden ervaren.

Naast de W7 zijn ook de andere OLED-televisies als geen ander in staat om de meest levendige en realistische beelden te tonen met perfect zwart, oneindig contrast en een uitgebreid kleurengamma. De 2017 OLED-televisies van LG staan voor topkwaliteit en zijn uitgerust met een aantal nieuwe geavanceerde functies die van de televisie een uitgebreide entertainment hub maken. De LG OLED C7-serie heeft een esthetisch slank ontwerp. Bij de E7- en de G7 is het OLED-paneel op een glasplaat bevestigd – het Picture-on-Glass-design.

LG zal de vier 4K OLED-series introduceren in verschillende formaten. De 2017 OLED-lineup bestaat uit de modellen 77” en 65” W7, 77” en 65” G7, 65” en 55” E7, 65” en 55” C7. De OLED C7-, E7- en G7-series zijn verkrijgbaar vanaf april 2017. De W7 Wallpaper OLED is vanaf mei beperkt beschikbaar.

LG OLED G7

SUPER UHD met Nano Cell™ Display Technologie

De derde generatie LG SUPER UHD-televisies is voorzien van Nano Cell™ Display technologie, die het mogelijk maakt de meest realistische beelden te tonen. Nano Cell™ zorgt voor zeer genuanceerde, accurate kleuren en door de samenwerking met de IPS Display technologie voor een bredere kijkhoek.

De technologie bereikt deze indrukwekkende resultaten doordat het overtollige golflengtes van het licht absorbeert en zo de zuiverheid van de weergegeven kleuren vergroot. De nieuwe LG lcd-televisies filteren kleuren met een veel grotere precisie, waardoor iedere kleur heel nauwkeurig gerenderd wordt. Bij conventionele lcd-televisies kan de kleur rood bijvoorbeeld mengen met andere kleuren - zoals geel en oranje - waardoor de kleur vervaagt en gelig oogt. De LG Nano Cell™ technologie vermindert de kleurvervaging, beeldinstabiliteit en andere kleurafbraak die bij andere lcd-technologieën voorkomt drastisch. De innovatie van LG vermindert daarnaast de lichte gloed die van het scherm afkomt, waardoor de hoge kwaliteit van het beeld behouden blijft, zelfs wanneer er sterke sfeerverlichting rond de televisie wordt gebruikt.

Lcd-schermen met Nano Cell™ bieden daarnaast een andere technologische voorsprong ten opzichte van andere lcd-technologieën. De deeltjes in het paneel zijn allemaal even groot en slechts een nanometer in doorsnede, waardoor kleuren subtieler en meer accuraat kunnen worden weergegeven en de televisies een grotere kijkhoek hebben dan bij andere lcd-televisies mogelijk is. De technologie is ideaal voor grote televisies met een hoge resolutie: LG SUPER UHD-tv's met Nano Cell™ tonen consistente kleuren met vrijwel geen kleurverschil voor kijkers die recht voor het scherm zitten en voor hen die televisiekijken vanuit een hoek van 60 graden.

Uitgebreide HDR-mogelijkheden

Alle LG OLED en LG SUPER UHD-televisies ondersteunen Active HDR om helderdere scenes en diepere schaduwen te tonen. Active HDR maakt het voor LG mogelijk om HDR-beeld frame voor frame te verwerken en het voegt dynamische data toe waar nodig. Op deze manier laat de televisie het beeld in de best mogelijke kwaliteit zien, ongeacht of de originele HDR-content dynamische, statische of helemaal geen metadata bevat. Bovendien ondersteunen alle televisies uit de 2017 lineup een veelzijdig aanbod uit alle HDR-formats, waaronder Dolby Vision™, HDR10 en Hybrid Log Gamma (HLG). Het veelzijdige HDR-aanbod wordt versterkt door de nieuwe HDR Effect-functie die de beeldkwaliteit voor SDR-content verhoogt. Met HDR Effect worden SDR-beelden frame voor frame verwerkt om de helderheid op specifieke plekken in het beeld te verbeteren, om contrastverhoudingen te vergroten en om meer gedetailleerde beelden te renderen. De volledige SUPER UHD-lijn is verkrijgbaar vanaf april 2017.

De LG Signature OLED W7 - middels magneten aan de muur te bevestigen

Verbeterde webOS User Experience

De nieuwe SUPER UHD- en OLED-televisies draaien op de laatste versie van het webOS Smart TV-platform van LG. WebOS maakt de volledige lineup van premium televisies zeer gebruiksvriendelijk. LG webOS 3.5 is verbeterd en is nog vriendelijker in gebruik dankzij de doorontwikkeling van Magic Remote en de nieuwe Magic Linkfunctie. Kijkers hebben met één druk op de knop direct toegang tot hun favoriete diensten zoals Netflix en Amazon en tot een breed scala aan 4K content.

Recente artikelen

Laatste reacties

Davidshadow13  |  21-03-2017

Die 1000 nits is natuurlijk wel de peak luminance in een gemiddelde HDR scene. In zo'n scene is het beeld natuurlijk nooit 100% wit dus die vergelijking met die...
Lees meer >

raymen  |  20-03-2017

Wij van wc eend advieseren .....
Lees meer >

Claudio Santulli  |  20-03-2017

Dat zeggen ze bij LG (zie CES LG op YouTube). :-)
Lees meer >

Hombre  |  20-03-2017

Actief 3D had ik voorheen en dat vond ik veel minder mooi, onrustiger voor de ogen en vooral enorm onpraktisch door de batterijen en de hoge aanschafprijs van z...
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

Filteren

Tags

Meer >

Archief

Meer >

Deel deze pagina