Living Colour Entertainment: Wim T Schippers - Televisiepraktijken


De tv-praktijken van Wim T. Schippers op DVD

Vanaf 15 november brengt Living Colour Entertainment i.s.m. de VPRO het televisiewerk van Wim T. Schippers uit op dvd, onder de overkoepelende titel Wim T. Schippers’ televisiepraktijken – sinds 1962. Dit grootschalige project bevat vele legendarische VPRO programma’s en een schat aan nooit eerder vertoond bonusmateriaal. In afzonderlijke collecties verschijnen er dvd-boxen van De Fred Haché Show, Barend is weer bezig (ook bekend als De Barend Servet Show), Van Oekel’s Discohoek, Het is weer zo laat! (beter bekend als Waldolala), De lachende scheerkwast en ook recenter werk zoals Op zoek naar Yolanda, Plafond over de vloer en We zijn weer thuis.

Deze programma’s maakte Schippers (Groningen, 1942) veelal in samenwerking met onder anderen Wim van der Linden, Gied Jaspars, Ruud van Hemert en Ellen Jens.

Regelmatig zorgden deze shows voor flink wat commotie. In 1967 werden er zelfs Kamervragen gesteld toen de eerste blote vrouw op tv was te zien: Phil Bloom in Hoepla. Ook de Nederlandse taal heeft Schippers weten te verrijken met uitdrukkingen als “prima de luxe”, “ik word niet goed”, “als het ware” en “verdomd interessant, maar gaat u verder” of zelfs een volledig nieuw woord als “gekte”.

Op 15 november brengt Living Colour Entertainment de eerste twee dvd-boxen uit:

De dvd box De Fred Haché Show bevat twee schijven met alle vijf afleveringen van de gelijknamige tv-show die oorspronkelijk in 1971/1972 door de VPRO werd uitgezonden. De dvd’s bevatten ook zeer uniek bonusmateriaal waaronder het verloren gewaande en geweigerde Interview met God; een recentelijk opgenomen 50 minuten durend interview met Wim T. Schippers, IJf Blokker (Barend Servet) en Ted Dellen (opnameleider De Fred Haché Show); en vier nooit eerder vertoonde Sad Movies, die Schippers in 1966/1967 maakte met Wim van der Linden.

De achtdelige dvd box We zijn weer thuis bevat alle 47 afleveringen van de gelijknamige dramady-serie die van 1989-1994 door de VPRO werd uitgezonden. Het bonusmateriaal op deze dvd’s bestaat onder meer uit een 50 minuten durend interview met Wim T. Schippers en de overige hoofdrolspelers uit de serie.

Recente artikelen

Laatste reacties

Cultura  |  08-10-2007

Het interview dat als bonusmateriaal op de DVDbox komt wordt zondag 14 oktober al uitgezonden op Cultura. Kijk vast naar http://nl.youtube.com/user/CulturaTelev...
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

Filteren

Tags

Meer >

Archief

Meer >

Deel deze pagina