Lumière: DVD releases in april

Lumiere EntertainmentLumière Home Entertainment DVD releases 27 april 2010:

 

IRENE HUSS

De Scandinavische misdaadserie naar de bekende romans van HELENE TURSTEN

coverIRENE HUSS is de uiterst spannende, zesdelige Scandinavische misdaadserie gebaseerd op de bekende misdaadromans van HELENE TURSTEN.
Irene Huss (38) is rechercheur bij de speciale eenheid ‘gewelddadige misdrijven’, waar ze te maken heeft met criminelen die nergens voor terugdeinzen. Elke nieuwe zaak brengt weer andere eigenaardigheden en dilemma’s met zich mee. Soms komt daarbij zelfs het leven van het hele team in gevaar. Huss is gelukkig getrouwd, heeft twee tienerdochters en een zwarte band in jiu-jitsu. Ze werkt al heel wat jaren bij de politie, maar komt nog altijd collega’s tegen die niet zo blij zijn met vrouwen in het korps.

IRENE HUSS wordt ook wel de vrouwelijke tegenhanger van Wallander genoemd en belichaamt de traditionele Zweedse manier van story telling. De serie bevat verbluffende beelden van de Zweedse kuststad Göteburg, waar universele misdaadthema’s zich verder ontwikkelen.

Naar de succesvolle misdaadromans van Helene Tursten. Vele fans kijken reikhalzend uit naar de release van haar verhalen op DVD

Regie: Martin Asphaug, Anders Engström en Alexander Moberg
Met Angela Kovacs

Duur: 6 x 90 minuten
Taal: Zweeds
Ondertiteling: Nederlands
Beeld: 16/9
Geluid: 5.1 DOLBY DIGITAL
Kijkwijzer 16

 

PARIS NOUS APPARTIENT

Gerestaureerde klassieker van Nouvelle Vague pionier Rivette

coverDe klassieker PARIS NOUS APPARTIENT is de debuutfilm van de wereldberoemde cultregisseur Jacques Rivette, waarin een oogverblindende hoofdrol voor de stad Parijs is weggelegd. Nooit eerder werden de bezienswaardigheden van de lichtstad zo verrassend gebruikt in een film. Rivette toont het Parijs zoals iedereen het zich herinnert en wil blijven herinneren.
PARIS NOUS APPARTIENT (‘Parijs behoort ons toe’) stond samen met À Bout de Souffle en Les Quatre Cent Coups aan de wieg van de Nouvelle Vague stroming. Rivette’s Nouvelle Vague collega’s Jean-Luc Godard, Claude Chabrol en Jacques Demy werkten mee aan de totstandkoming ervan.

korte inhoud:
Literatuurstudente Anne wordt door haar broer op een feestje geïntroduceerd aan een kunstenaarsgezelschap. Het gespreksonderwerp die avond is de dood van de activistische Juan. Een regisseur uit het gezelschap vraagt Anne in zijn toneelstuk te spelen. Dan ontdekt ze dat hij bedreigd wordt door een geheimzinnig complot, waarbij nog niet alle slachtoffers gevallen zijn.

Regie: Jacques Rivette
Met Betty Schneider, Giani Esposito, Françoise Prevost, Jean-Claude Brialy

Duur: 135 minuten
Jaar: 1958
Taal: Frans
Ondertiteling: Nederlands
Beeld: 4/3 1.33:1 zwart/wit
Geluid: 1.0 DOLBY DIGITAL
Kijkwijzer 12

 

PREMIERS DÉSIRS

coverIn PREMIERS DÉSIRS verkent de wereldberoemde kunstfotograaf David Hamilton begrippen als onschuld, kuisheid en adolescentie. Het resultaat is een waar filmpareltje van de meester van de soft-erotische cinema zelf, waarin ontluikende liefde en smaakvolle seksscènes naadloos in elkaar overlopen. Na Tendres Cousines is PREMIERS DÉSIRS (‘Eerste Verlangens’) de tweede film van David binnen de catalogus van Lumière.

korte inhoud:
Na een schipbreuk stranden drie meisjes op een afgelegen eiland. Één van hen wordt verliefd op de knappe miljonair die haar van de verdrinkingsdood redt. De man is echter trouw aan zijn echtgenote Julia. Wanneer het noodlot toeslaat en Julia tijdens een tournee als concertpianiste verongelukt, grijpt het jonge meisje haar kans. Met de beeldschone Nederlandse ontdekking Monica Broeke naast de bekende en verleidelijke Franse actrice Emmanuelle Béart.

Regie: David Hamilton
Met Emanuelle Béart, Monica Broeke

Duur: 93 minuten
Jaar: 1983
Taal: Frans
Ondertiteling : Nederlands
Beeld: 16/9 1.85:1
Geluid : 1.0 DOLBY DIGITAL
Kijkwijzer 16


TOUT EST PARFAIT

coverkorte inhoud:
Vier goede vrienden plegen zelfmoord. Tegelijkertijd. Het blijkt een geheim pact. Wanneer de zeventienjarige Josh zijn beste vriend dood aantreft en ontdekt dat drie andere vrienden zelfmoord pleegden, staat zijn hele wereld ondersteboven. Josh blijft verward achter en gaat op zoek naar het motief achter deze wanhopige daad.

TOUT EST PARFAIT (‘Alles is Perfect’) is een intieme coming of age film van reclame- en documentaire-regisseur Yves Christian Fournier en toont een indrukwekkend en bovenal hartverwarmend portret van de hedendaagse jeugd.

Nooit eerder in Nederland te zien geweest!

Regie Yves Christian Fournier
Met Maxime Dumontier, Chloé Bourgeois, Maxime Bessette

Duur: 115 minuten
Jaar: 2008
Taal: Frans
Ondertiteling: Nederlands
Beeld: 16/9 1.85:1
Geluid: 5.1 DOLBY DIGITAL
Kijkwijzer 12

 

in de reeks Lumière Cinema Selection:

CHÉRI

coverCHÉRI is de verfilming van het gelijknamige boek van Colette door Stephen Frears met in de hoofdrol een sublieme Michelle Pfeiffer. Sensueel maar smaakvol, hartverscheurend maar steeds met een knipoog: CHÉRI is meesterlijk Frans chic gekruid met een flinke scheut Britse ironie.

korte inhoud:
De beeldschone Parijse courtisane Léa de Lonval (Pfeiffer) onderwijst de piepjonge Chéri (Rupert Friend) in het leven en de liefde. Ze beginnen een vurige relatie gedreven door lust, hartstocht, jaloezie en verlangen. De passie laait verder op wanneer Chéri door zijn moeder (Kathy Bates) wordt uitgehuwelijkt aan de enige dochter van een rijke ex-prostituee.

Regie: Stephen Frears
Met Michelle Pfeiffer, Rupert Friend, Kathy Bates

DVD Extra’s:
Achter de schermen
Weggelaten scènes

Duur: 92 minuten
Jaar: 2009
Taal: Engels
Ondertiteling: Nederlands
Beeld: 16/9 2.35:1
Geluid: 5.1 DOLBY DIGITAL
Kijkwijzer AL

Recente artikelen

Laatste reacties

.:Quadran:.  |  17-04-2010

Eindelijk Irene Huss. Hier zat ik al maanden op te wachten.
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

Filteren

Tags

Meer >

Archief

Meer >

Deel deze pagina