Lumière: Drie Cinema Selection titels

Lumiere Entertainment

Drie prachtige films opnieuw uitgebracht onder het Lumière Cinema Selection DVD-label

vanaf 29 december overal verkrijgbaar

THE GOOD SHEPHERD

coverMatt Damon en Angelina Jolie schitteren in deze door Robert De Niro geregisseerde spionagethriller waarin de geschiedenis van de CIA wordt getoond door de ogen van Edward Wilson, een superspion en één van de grondleggers van de CIA. Wilson wordt vlak na zijn studie opgeleid tot spion en groeit al snel uit tot één van de beste uit het vak. De Koude Oorlog, waarin de CIA steeds extremer te werk gaat, eist zijn tol, waardoor Wilson moet kiezen tussen zijn gezin en zijn vaderland. Hij vertrouwt niemand meer en raakt verstrikt in zijn eigen web van wantrouwen en achterdocht.

Robert De Niro heeft The Good Shepherd als één van de beste spionagethrillers van onze tijd neergezet en is hiervoor genomineerd voor een Oscar. Hij slaagde erin om het complexe, veelgelaagde scenario, dat jarenlang beschouwd als het beste onverfilmde scenario van Hollywood, te vertalen naar een brede publieksfilm zonder zijn artistieke ambities opzij te schuiven.

Winnaar Zilveren Beer - Internationaal Filmfestival Berlijn
Oscarnominatie 'Best Artistic Direction'

Een film van Robert De Niro.
Met Matt Damon, Angelina Jolie, Robert De Niro, Alec Baldwin, Joe Pesci, John Turturro, William Hurt.

DVD extra’s: Trailer, A look inside, Interviews cast & crew en Behind the scenes (B-roll).

Technische gegevens
Land: USA
Jaar: 2006
Genre: Spionage
Speelduur: 161 minuten + extra’s: 40 minuten
Taal: Amerikaans
Ondertiteling: Nederlands
Geluid: Dolby Digital 5.1
Beeldformaat: 16/9 – 2,35:1
Kijkwijzer: 16 jaar

Consumentenadviesprijs: € 9,99

 

LA PISCINE

coverLa Piscine is een prachtig tijdsdocument van het jet-set milieu van de jaren ’60 en een ijzersterke psychologische thriller met het mythische koppel Romy Schneider en Alain Delon in de hoofdrol. De ex-geliefden stonden destijds in het middelpunt van de belangstelling. Dat ze voor La Piscine weer samen te zien zouden zijn, was groot nieuws. De zwoele blikken en het amoureuze gestoei van de exen kwam de broeierige sfeer zeker ten goede.

La Piscine is een ware klassieker en zorgde afgelopen zomer bij het Filmmuseum in Amsterdam nog voor constant uitverkochte zalen. Het is een zinderende film die nog altijd sterk tot de verbeelding spreekt.
Twee geliefden, Jean-Paul (Alain Delon) en Marianne (Romy Schneider), brengen hun vakantie door in een luxueuze villa nabij Saint-Tropez. Marianne nodigt haar ex-minnaar Harry (Maurice Ronet) en zijn achttienjarige dochter Penelope (Jane Birkin) uit voor een bezoekje. Het provocerende gedrag van Harry veroorzaakt al snel wrevel. Terwijl de spanning in de villa stijgt, lijkt Jean-Paul te bezwijken voor de charmes van de jonge Penelope.

Een film van Jacques Deray, scenario van Jean-Claude Carrière.
Met Alain Delon, Romy Schneider, Jane Birkin, Maurice Ronet.

DVD extra: gesprek met scenarist Jean-Claude Carrière.

Technische gegevens
Land: Frankrijk
Jaar: 1969
Genre: psychologische thriller
Speelduur: 120 minuten + extra’s: 27 minuten
Taal: Frans
Ondertiteling: Nederlands
Geluid: 1.0
Beeldformaat: 16/9 – 1,66:1
Kijkwijzer: 6 jaar

Consumentenadviesprijs: € 9,99

 

MEISJE

cover

Meisje is het veelgeprezen speelfilmdebuut van Dorothée van den Berghe, over de subtiele en immense kracht die vrouwen drijft. Aan de vooravond van de bioscooprelease van haar tweede film, My Queen Karo, brengt Lumière nu het prachtige Meisje uit op DVD.

Muriel breekt met haar ouders, vaste vriend en het verstikkende dorpsleven om in Brussel een onafhankelijk leven te beginnen. Ze trekt in bij de ongedwongen en vitale Laura, een vrouw met een chaotisch liefdesleven en een groeiend verlangen naar een kind. Martha, Muriels moeder, leeft van op een afstand mee, ziet haar ingekapselde leven openbreken en ontdekt een vergeten meisjesdroom. Hun levens kruisen en beïnvloeden mekaar om tenslotte in één turbulente avond samen te vallen.

Een film van Dorothée van den Berghe.
Met Charlotte Vanden Eynde, Matthias Schoenaerts, Els Dottermans, Wim Opbrouck, Frieda Pittoors, Nico Sturm.

Technische gegevens
Land: België
Jaar: 2002/2003
Genre: arthouse
Speelduur: 91 minuten
Taal: Nederlands
Geluid: Dolby Digital 5.1
Beeldformaat: 16/9
Kijkwijzer: AL

Consumentenadviesprijs: € 9,99

 

Recente artikelen

Laatste reacties

Marcel v/d H.  |  13-12-2009

Om even flauw te doen: zit ook een knip en plak foutje in de tekst. Bij "meisje" krijg je weer het eerste stukje van de omschrijving van "La Piscine". Zit voor ...
Lees meer >

Coen P.  |  10-12-2009

Het idee om oude uitgaves in een mooier jasje te steken staat mij tegen. (even los van de films)
Lees meer >

peptalk  |  10-12-2009

Ik stoor me aan de aankondiging van The Good Shepherd; 'een van de beste spionagefilm van deze tijd'...laat me niet lachen. Kijk dan gaat het nog maar over 1 f...
Lees meer >

-Jaap-  |  10-12-2009

Die PR bureau's krijgen het zelfs voor elkaar om een film uit de IMDb bottom-100 als een meesterwerk aan te prijzen!:mrgreen: Over The Good Shepherd: Degelijk...
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

Filteren

Tags

Meer >

Archief

Meer >

Deel deze pagina