Lumiére: Tulpan en Home - vanaf 31 Augustus op DVD

Naamloos document

Tulpan & Home

Twee arthouse aanwinsten van Lumière Home Entertainment
vanaf 31 augustus verkrijgbaar op DVD





Tulpan
Prachtige en zeer grappige steppefilm uit Kazachstan van Sergei Dvortsevoy.
Beste Film Un Certain Regard, Filmfestival Cannes.
Publieksprijzen-winnaar vele filmfestivals.

Home
Isabelle Huppert en Olivier Gourmet in bekroonde tragikomedie
over een gezin dat na jaren van stilte en rust ineens pal aan een drukke snelweg woont…
Sterke debuutfilm van Ursula Meier vol donkere en bizarre ontwikkelingen.
Semaine de la Critique – Filmfestival Cannes

 

 


Tulpan
Deze scherpzinnige komedie van Sergei Dvortsevoy (In the Dark) over een nomadenfamilie op de steppen van Kazachstan is in de geest van steeds populairder wordende genrefilms als  Mongolian Ping Pong en The Story of the Weeping Camel.  Beste Film Un Certain Regard, Filmfestival Cannes.

Na zijn dienst bij de Russische marine keert Asa terug naar de uitgestrekte steppe van Kazachstan, waar zijn zus en haar man als nomaden schapen hoeden. Hij wil heel graag zijn eigen leven leiden, maar hij moet getrouwd zijn voor hij zelf een schaapherder kan worden, want in dit geïsoleerde gebied kan een herder niet overleven zonder een vrouw die voor hem zorgt. Zijn enige hoop op een huwelijk is Tulpan, de dochter van een andere herdersfamilie. Zijn beste vriend Boni en zijn schoonbroer Ondas vragen zonder success om haar hand. Tulpan heeft andere plannen. Zij wil studeren en hoopt op een betere toekomst. Daarom laat ze haar ouders hem afwijzen, zogezegd omdat zijn oren te groot zijn. Asa geeft zich echter niet zo gemakkelijk gewonnen en blijft dromen van een leven dat misschien onmogelijk is op de steppe...

Met in de hoofdrollen Tolepbergen Baisakalov, Ondas Besikbasov, Askhat Kuchinchirekov en Samal Esljamova. Een film van Sergei Dvortsevoy.



Technische gegevens:
Geluid: Dolby Digital 5.1
Formaat: 16/9
Taal: Kazak / Russisch
Ondertiteling: Nederlands, Frans
Speelduur: 100 minuten
Kijkwijzer: AL
Consumentenadviesprijs: € 14,99


Home
In deze prachtige tragikomedie waarmee Ursula Meier haar regiedebuut maakte, worden de hoofdrollen vertolkt door niemand minder dan Isabelle Huppert en Olivier Gourmet. Geselecteerd voor het programmaonderdeel Semaine de la Critique van het Filmfestival Cannes,  tevens genomineerd voor drie Césars (Beste regiedebuut Ursula Meier, Beste Production Design, Beste Cinematography).

In het midden van een rustig en verlaten veld strekt zich tot aan de horizon een weg uit, zonder verkeer en sinds de aanleg ervan enkele jaren eerder alweer met achterstallig onderhoud. Net naast het overwoekerde asfalt, slechts op enkele meters van de vangrails, bevindt zich een alleenstaand huis met een kleine tuin.
In dit huis woont een familie.
Het is het begin van de zomer en het werk aan de weg wordt hervat, waarna deze in gebruik zal worden genomen.  In het huis dat letterlijk aan de rand van de snelweg staat, raakt de familie, in een onophoudelijk en steeds oorverdovender lawaai, haar evenwicht en het noorden kwijt. Ze trekt zich terug op zichzelf om in de marge, beetje bij beetje in een sombere mallemolen weg te glijden.

Met Olivier Gourmet, Isabelle Huppert, Adélaïde Leroux. Een film van Ursula Meier.

Extra’s (52 minuten)
De casting van Kacey Mottet Klein (Julien)
Interviews met regisseur Ursula Meier en Agnès Godard (camera)
De decors - Trailer

Technische gegevens:
Geluid: Dolby Digital 5.1 en 2.0
Genre: drama
Formaat: 16/9 – 1,85
Taal: Frans
Ondertiteling: Nederlands
Speelduur: 95 minuten
Kijkwijzer: AL
Consumentenadviesprijs: € 14,99

Recente artikelen

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties. Geef als eerste een reactie in dit topic!

Filteren

Tags

Meer >

Archief

Meer >

Deel deze pagina