Mannen op Schijf - vanaf 30 November verkrijgbaar op DVD

B-Motion presenteert:

Mannen op Schijf
Erik van Muiswinkel en Diederik van Vleuten

Verzameld werk van Van Muiswinkel & Van Vleuten op 6 DVD’s inclusief bijzondere extra’s en een boekje

De oeuvrebox met zes avondvullende theatervoorstellingen (ruim 9 uur) is verkrijgbaar vanaf 30 november 2010

Een cassette.
Zes DVD’s
Twee Mannen, Erik en Diederik
Een theaterduo: Van Muiswinkel en Van Vleuten
Zes avondvullende cabaretvoorstellingen
Drie regisseurs: Pieter Bouwman, Kees Prins en Berend Boudewijn
Twaalf jaar volle zalen
Zes VARA-TV registraties
Miljoenen kijkers
Een website: erikendiederik.nl
De Annie Schmidt Prijs 1999
Een Poelifinario-nominatie 2004
Een ontketende Boudewijn Büch (Jeemig! Ik sta hier voor the only bookhendel from Tituhatu!)
Een boze Willem Oltmans (Shame on you! Zo nichterig prèèt ik helemèèl niet!)
Een gedreven Willem van Hanegem (Maar Frodo ze Ring dat was een Toverring, dat had die ouwe poepstampert van een Gandalf gelijk in de peiling),
en een verbijsterde Paul van Vliet (ik heb de grote Zuiveringen onder de Chinese Paul van Vliet-imitators nooit zien aankomen).

Dit alles, plus prachtig bonusmateriaal, voor de prijs van slechts een garnalencocktail in een waanzinnig duur restaurant.
Wij zouden zeggen: kopen!
Maar wie zijn wij?
Nou, Erik en Diederik. En die kunnen het weten.

Disc 1:
Mannen van de Wereld - Integrale versie 27-2-1999 (81 min.)
Disc 2:
Mannen op de Maan TV-versie 22-12-2001 (50 min.)
Extra: Humor TV op 3 presenteert Van Muiswinkel & Van Vleuten (30 min.)
Disc 3:
Mannen met Vaste Lasten - Integrale versie 27-12-2003 (90 min.)
Disc 4:
Antiquariaat Oblomow - Integrale versie 26-12-2005 (94 min.)
Extra: Dansles (9 min.) en Een heel huisje vol (46 min.)
Disc 5:
Prediker en Hooglied - Integrale versie 27-12-2008 (83 min.)
Disc 6:
Mannen, het allerbeste! - Integrale versie Kerst 2010 (104 min.)


Disc 1: Mannen van de Wereld
Twee mannen bezoeken de grotten van Montignac, beroemd om hun prehistorische rotsschilderingen. Diederik van Vleuten denkt dat hij in de Baarmoeder van de Westerse Cultuur is beland, Erik van Muiswinkel denkt dat zijn zoontje van vijf beter schildert. Ze worden het niet eens, en de volgende anderhalf uur leverde een cabaretvoorstelling op die volgens publiek en kritiek tot het beste hoorde dat er de laatste jaren te zien was. Marcel van Dam, Boudewijn Büch, Nelson Mandela en Jan Pronk blijken mannen om wie je erg hard kunt lachen en tot aan Mannen van de Wereld hadden we dat toch niet gedacht!

Disc 2: Mannen op de Maan
De Mannen van de Wereld zijn nog lang niet uitgepraat. In hun vorige (succes)-programma beperkten Erik van Muiswinkel en Diederik van Vleuten zich tot de aarde en de vreemde volkeren die erop rondhangen. In Mannen op de Maan breiden zij hun verkenningen uit tot de Wereld van het Onzienlijke, waar zij hun krachten meten met astrologen, illusionisten, millenniumpredikers, en soortgelijke 'ruitentikkers en branchevreemde gedrochten' (Reve). Welke mechanismen drijven de mens er toch toe telkens opnieuw in de grootst mogelijke waanzin te gaan geloven, en er nog plezier en troost aan te ontlenen ook? Zijn we iets opgeschoten in de twintigste eeuw? Als Darwin, Freud en Einstein de mensheid de ogen geopend hebben, dan zijn er honderd jaar later genoeg vrijwilligers om ze weer dicht te slaan. Van Muiswinkel en Van Vleuten maken daar graag in het openbaar ruzie over, en nodigen u van harte uit erbij te zijn. Eventuele toeschouwers liefst in bezit van hart én hersens.

Disc 3: Mannen met Vaste Lasten
Op een dag moet een man gaan. Weg van gezin, weg van huis en haard. Weg van de sleur in zijn werk, erop uit, om de wereld recht in de ogen te zien! Op een dag, kortom, moet een man naar een huisje. Diederik van Vleuten vroeg zijn vriend Erik van Muiswinkel om mee te gaan. Het resultaat was Mannen met Vaste Lasten, een cabaretprogramma waarin twee mannen, een huisje en een stapelbed met elkaar in de clinch gaan. Tienduizenden theaterbezoekers en anderhalf miljoen TV-kijkers herkenden in die twee mannen hun eigen man. Hun vader. Hun broer. En het ergste van alles: zichzelf. Wat bespreken twee Nederlandse vrienden van dik veertig in een Huisje op een Waddeneiland? Het leven, de dood, de basisopstelling en de grote vraag: Hoe laat gaan we naar het dorp?

Disc 4: Antiquariaat Oblomow
PATS! … zo moet een cabaretvoorstelling heten, anno 2006. Of BOF!, KUT! of SNERT!
Dus liever niet ANTIQUARIAAT OBLOMOW, al werd dat programma gespeeld door misschien wel het beste niet-bestaande cabaretduo van dit moment. Want Van Muiswinkel en Van Vleuten zijn uit elkaar. De Mannen hebben na het lange weekend in een Huisje besloten ieder hun eigen weg te gaan. Diederik is een tweedehands-boekenwinkel begonnen en wil graag met rust gelaten worden. Televisietijger en Imitatie-kanon Erik van Muiswinkel is niet te beroerd zijn intellectuele vriend regelmatig op te zoeken, en neemt daarvoor gaandeweg steeds krankzinniger gedaantes aan.
In 2005 genomineerd voor de Nationale Cabaretprijs, de Poelifinario.

Disc 5: Prediker en Hooglied
Van Muiswinkel en Van Vleuten in de hoogste versnelling. Twee bankjes in een Hollands park. Twee oude vrienden ontmoeten elkaar. Diederik van Vleuten duwt de wagen met baby Spijker erin. Erik van Muiswinkel is ontspannen op weg naar het cricketveld. Een volle theaterzaal neemt zeven kwartier later ademloos van het lachen afscheid van het theaterduo. Gedwongen door een invitatie om in Australië uit te leggen hoe Nederland ervoor staat, spelen Erik en Diederik de bladeren van de bomen, in wat door niemand het Beste Cabaretprogramma van 2007 is genoemd. In Prediker en Hooglied gaat het moderne Nederland grondig op de schop, van het Consultatiebureau tot en met Vincent van Gogh, de Musical; Van Standpunt.nl tot Kapsalon Hair Everywhere: 'ook voor Uw Naad/het Beste Resultaat'.

Disc 6: Mannen, het allerbeste!
Twee mannen, vijf programma's. Mannen van de Wereld waren ze. Mannen op de Maan wilden ze zijn. Mannen met Vaste Lasten werden ze. Maar na Antiquariaat Oblomow en Prediker & Hooglied is hun theatrale pentatlon voltooid. Bijna duizend avonden vol types en ruzies, samenzang en tegenspraak. En nu is het genoeg geweest. Bijna genoeg. Want nog één laatste keer delen ze het stapelbed van hun gezamenlijke bestaan. Nog één keer komt Willem van Hanegem het werk van Tolkien bespreken. Krijgen we bezoek van de Chinese Paul van Vliet-imitator. Horen we dat legendarische Nelson Mandela-lied. Zien we' Afijn, we zien wel. In elk geval gaan we nog één keer twee uur toptheater tegemoet. En daarna zeggen we, dankbaar voor tien jaar cabaretgeschiedenis: Mannen, het allerbeste!


“Subtiele teksten van bikkelharde topkwaliteit” (De Volkskrant)
“Van Muiswinkel en Van Vleuten zijn weer superieur” (Algemeen Dagblad)
“Aangename arrogantie van twee heertjes” (NRC Handelsblad)
“Slim, aantrekkelijk cabaret” (De Telegraaf)


Releasedatum: 30 november 2010 – PAL 4:3 en 16:9 – Stereo – Regiovrij – 6 x DVD5
Speelduur 597 minuten – Taal: Nederlands
Consumentenadviesprijs: 39,99

Recente artikelen

Laatste reacties

Michael Hamers  |  28-11-2010

Het is lang geleden dat ik iets van cabaret heb gekocht, maar ik denk dat deze er wel in komt. Ik mag het cabarat van deze mannen wel...
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

Filteren

Tags

Meer >

Archief

Meer >

Deel deze pagina