Meer romantiek en avontuur voor Dokter Deen in het tweede seizoen. 2 Maart op DVD.

Meer romantiek en avontuur voor Dokter Deen op Vlieland

DOKTER DEEN - Seizoen 2

Dokter Deen seizoen 2 DVD
vanaf 4 maart verkrijgbaar op DVD

De fans lieten Dokter Deen niet in de steek. Met het gemiddelde kijkcijfer van rond de 3 miljoen per aflevering, ging eind vorig jaar bij omroep MAX het tweede seizoen van de Eyeworks Film & TV dramaserie van start. Dokter Deen is een fenomeen!

Monique van de Ven speelt dokter Maria Deen, huisarts op het prachtige Vlieland. Ze heeft een praktijk aan huis, drie kinderen, een demente moeder en een turbulent liefdesleven. In het eerste seizoen werd duidelijk wat het voeren van een praktijk op een Waddeneiland met zich meebrengt. In seizoen twee blijven de problemen van de dokter dichter bij huis. Haar kinderen gaan op zichzelf wonen, er duikt een ex op en Maria gaat graven in haar verleden.

Wat verklaart het succes van de plattelandsserie? Volgens Edwin de Vries, die de serie speciaal voor zijn vrouw schreef, is dat het tempo. ‘Dat is rustiger dan dat van succesnummer als Penoza, Overspel en Bellicher.’ Volgens Van de Ven speelt ook het karakter van Maria een belangrijke rol: ‘Haar persoonlijke benadering van mensen, patiënten, haar moeder… Ik denk dat we allemaal wel een Maria Deen in onze buurt zouden willen. Een veilig plekje.’ Er is zelfs sprake van een heus Dokter Deen-gevoel. De Vries schoot na het zien van de eerste aflevering helemaal vol. ‘Het kostte geen enkele moeite om het Dokter Deen-gevoel terug te krijgen na een adempauze van anderhalf jaar. Iedereen kwam zo echt over en bleek gegroeid in zijn rol ,’ zo liet Edwin in het AD weten.

Grote veranderingen ten opzichte van het eerste seizoen hoeven de kijkers in seizoen 2 niet te verwachten. Volgens de scenarioschrijver ligt het accent dit keer op de personages. En die worden vertolkt door gelauwerde acteurs als Monique van de Ven voorop natuurlijk, Leopold Witte, Pleuni Touw, Liz Snoijink en opkomende acteurs Jelle de Jong, David Lucieer, Lisa Smit en Markoesa Hamer spelen hun vertrouwde rollen met flair. Nieuwkomers dit seizoen zijn Hans Croiset, Hans Dagelet, Sophie van Winden en Oren Schrijver.

Tijdens de presentatie van serie 2 maakte MAX-directeur Jan Slagter bekend dat er ook een derde seizoen van Dokter Deen komt.

Dokter Deen, serie 2
Regie: Pieter van Rijn, Ger Poppelaars en Ineke Houtman
Cast: oa Monique van de Ven, Liz Snoijink, Pleuni Touw, Lisa Smit, Leopold Witte, Hans Dagelet en Huub van der Lubbe
DVD 3-pack: adviesprijs EUR 19,99

Bridge Entertainment

Recente artikelen

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties. Geef als eerste een reactie in dit topic!

Filteren

Tags

Meer >

Archief

Meer >

Deel deze pagina