Miljoenenstrop dreigt door illegale ‘Finding Nemo’ DVD

Filmdistributeur Buena Vista vreest een miljoenenstrop omdat de Nederlands ondertitelde DVD van de bioscoophit Finding Nemo nu al massaal in omloop is in ons land. De illegale versie blijkt van prima kwaliteit en wordt onderhands verkocht voor een prijs die rond de 10 euro schommelt.

Buena Vista, een onderdeel van de Walt Disney Company, wil de officiële DVD van Finding Nemo pas in het voorjaar uitbrengen. De razend populaire film, die hier op 27 november in premiere ging, trekt elke dag nog volle zalen.
Marketing directeur Hong Liem van Buena Vista Benelux kondigde gisteren een uitgebreid onderzoek aan. “Ook in België zijn er al enkele tienduizenden illegale DVD’s in omloop. Pure broodroof en bovendien strafbaar.”

In Amerika draaide de film overigens al medio mei 2003 in de bioscopen en lag de DVD al op 4 november in de schappen. Ruim 3 weken voor de bioscooprelease in de Benelux. Een betere reden om de internationale releases van een grote film op elkaar af te stemmen kunnen wij eigenlijk niet verzinnen.

Recente artikelen

Laatste reacties

Sanderdg  |  24-01-2004

Als ik dit bericht zo lees, vind ik het toch vreemd dat er nu een advertentie van ddvd.nl in beeld knippert. (100 arita dvd-r ->130euro) Maar Disney had er...
Lees meer >

Ettepet  |  23-01-2004

Heb al maanden de regio 1 versie, en kan er totaal niet wakker van liggen dat andere Nederlanders blijkbaar ook niet achteraan in de rij willen staan.
Lees meer >

Marcel van Driel  |  22-01-2004

En Star Wars, En The Matrix en zo door, maar het zijn nog steeds alleen wel de grote releases waarbij men dit doet. Het leeuwendeel krijgt nog steeds een aparte...
Lees meer >

X  |  21-01-2004

Ik kan niks anders zeggen dan eigen schuld.
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

Filteren

Tags

Meer >

Archief

Meer >

Deel deze pagina