Monitor Audio komt met de onzichtbare In-Wall luidspreker: de IV140

Monitor Audio komt met de IV-140 In-Wall speaker: gewoon achter het stucwerk

Op de ISE in Amsterdam bracht de Britse luidsprekerfabrikant Monitor Audio een bijzonder product onder de aandacht: de 'onzichtbare' In-Wall IV140 luidspreker. "Deze luidspreker is ontworpen om de beste audiokwaliteit te leveren via in verborgen muur- en plafondtoepassingen. De IV140 voldoet aan de hoge eisen van de ontwerpers, installateurs en eindgebruikers door het zorgen voor ultieme discretie, eenvoudige installatie en hoge audioprestaties", aldus de fabrikant.

Monitor Audio IV140De IV140 is een 2-weg system met geïntegreerde crossover en met een lage-frequentie en twee hoge-frequentie transducers. Hij past in standaard 4" mallen voor inbouw in muren of plafonds, waarbij voldoende ruimte overblijft voor bekabeling. Eenmaal ingebouwd en afgewerkt met stucwerk is de luidspreker volledig aan het zicht onttrokken. De muur kan geschilderd worden en er kan zelfs een dunne laag behang overheen.

De mogelijkheid bestaat om de achterkant zowel in open als gesloten versie te gebruiken. In gesloten vorm zorgt de stevige 'back-box' ervoor dat er geen lekkage van het geluid plaatsvindt naar andere ruimtes.

De totale afmetingen zijn 642mm (h) x 401mm (b) x 95,5mm (d). De prijs van de IV140 is € 650,- incl. BTW.

 

Naast de IV140 presenteerde Monitor Audio nog een aantal In-Wall en en In-Ceiling luidsprekers. De SLIM-, CORE- en CONTROLLED PERFORMANCE (CP)-range. Een opvallende verschijning is de CSS230 SUPER SLIM muur- en plafondspeaker. Met een diepte van slechts 5 cm is dit een van de dunste In Wall-speakers op de markt. Zowel met open als gesloten 'back-box' te installeren, waardoor hoge flexibiteit is gegarandeerd. Door de unieke waterdichte afwerking is deze speaker met gesloten 'back box' ook geschikt voor in de badkamer en tevens is de geluidsisolatie dan optimaal. De plaatsing is erg eenvoudig door het gepatenteerde Tri-Grip fixing systeem.

De CSS230 bevat drie 3” C-CAM bass/mid-range drivers in een cirkelvormige opstelling rond een 19mm C-CAM gouden dome tweeter. De verkoopprijs ligt rond de € 320,- per stuk.

Monitor Audio CSS230Monitor Audio CSS230
De Monitor Audio CSS230 In-Wall muur/plafondspeaker

Voor wie een hele home cinema wil installeren is de CONTROLLED PERFORMANCE (CP) In-Wall luidspreker-range een uitstekende optie. Deze volledige set met front en surroundspeakers in verschillende configuraties staat garant voor een hoge kwaliteit. De CP-IW260X en de CP-IW460X zijn zowel als front- als centerspeaker te gebruiken door de 90 graden draaibare HF tweetermodule. Met de CP-WT-serie In-Wall luidsprekers is een volledige surroundopstelling te creëren. De CP-IW260X kost € 1.200,- en de CP-IW460X kost € 1.800,-.

Monitor Audio CP-IW260X
De Monitor Audio CP-IW260X In-Wall front/centerspeaker

 

Gallo Micro SEVoor wie geen inbouw in het plafond wil heeft de mogelijkheid om bijvoorbeeld een Gallo Micro SE luidspreker kunnen plaatsen. Deze flexibele muur/plafondspeaker heeft een slechts een dikte van 10 centimeter. De nieuwe generatie Micro SE speakers zijn sterk verbeterd ten opzichte van de vorige generaties en kunnen wedijveren met veel grotere traditionele luidsprekers. Nog een voordeel is dat de Gallo Micro SE luidspreker zowel aan de muur of het plafond, als op een standaard te plaatsen is.

 

Monitor Audio logo

Recente artikelen

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties. Geef als eerste een reactie in dit topic!

Filteren

Tags

Meer >

Archief

Meer >

Deel deze pagina